Δεν κρύβουν τη δυσφορία τους ξένοι επενδυτές για την υπαναχώρηση της Κυβέρνησης στα νομοσχέδια που η ίδια ετοίμασε και υπέβαλε στη Βουλή μετά από διαβουλεύσεις πέραν των δύο ετών που προηγήθηκαν σε σχέση με τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας για τα σκοπευτήρια και τα όπλα. Να σημειωθεί ότι η Βουλή, μετά τις αντιφατικές απόψεις που ακούστηκαν και από κυβερνητικές υπηρεσίες κατά τη συζήτηση των νομοσχεδίων, έστειλε τις κρατικές υπηρεσίες και τμήματα πίσω να διαβουλευτούν μεταξύ τους και να επιστρέψουν με κοινές θέσεις.
 
Ωστόσο, οι πληροφορίες ότι υπάρχει ενδεχόμενο να αποκλειστεί από τη νομοθεσία, μεταξύ άλλων, η δυνατότητα δημιουργίας αυστηρών προδιαγραφών ανοικτών σκοπευτηρίων και περιορισμού των επιτρεπόμενων αθλημάτων, παρά το γεγονός ότι επιτρέπονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υπάρχουν ευρωπαϊκές και διεθνείς ομοσπονδίες που τα υποστηρίζουν, έδωσε έναυσμα στους επενδυτές, ιδιαίτερα από Ρωσία, κεντρική και βόρεια Ευρώπη, για δεύτερες σκέψεις. Τα ανοικτά σκοπευτήρια θεωρούνται από τους επενδυτές ως το κύριο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα λόγω των καιρικών συνθηκών της Κύπρου.
 
 
Σύμφωνα με στοιχεία του «Φ», τις τελευταίες μέρες, επιχειρηματίες από τα κατεχόμενα που παρακολουθούν τις εξελίξεις στις ελεύθερες περιοχές κάλεσαν ξένους ενδιαφερόμενους επενδυτές, οι οποίοι εδώ και δύο χρόνια αναμένουν να ανοίξει ο δρόμος για σκοπευτήρια στην Κύπρο, να επισκεφθούν παρόμοιο ανοικτό σκοπευτήριο που ήδη λειτουργεί στην κατεχόμενη Λευκωσία (Κιόνελι). Επίσης ενημέρωσαν για το πλαίσιο του ψευδοκράτους που επιτρέπει πλέον τέτοια σκοπευτήρια και για περιοχές για ενδεχόμενες επενδύσεις. Επίσης, προσπάθησαν να πείσουν τους ενδιαφερόμενους ξένους επενδυτές ότι μπορούν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της αναγνώρισης διεθνών αγώνων μέσω διεθνών ομοσπονδιών, αφού η Κυπριακή Δημοκρατία δεν ασκεί τα εν λόγω αθλήματα και δεν έχει εκπροσώπηση. 
 
 
Την ίδια ώρα, εμμέσως πλην σαφώς, δίνει τα δικά του μηνύματα με δημόσιά του ανακοίνωση και ο πολυεκατομμυριούχος επενδυτής Ρόμαν Νικίτιν, πρόεδρος της Parklane Hotels Ltd και επενδυτής του ξενοδοχείου «Meridian» στη Λεμεσό. Ο Ρόμαν Νικίτιν στην ανακοίνωσή του αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «υπό την προϋπόθεση ότι θα εγκριθούν από το Κοινοβούλιο και θα τεθούν σε ισχύ οι νομοθεσίες για τις λέσχες σκοποβολής και τα πυροβόλα όπλα που ετοίμασε η Κυβέρνηση για εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων νομοθεσιών, θα ήθελα ενδεχομένως να επενδύσω περαιτέρω σε αυτό τον τομέα». Όπως διευκρινίζει, μελετά «την ίδρυση ενός σύγχρονου αθλητικού γυμναστικού συγκροτήματος στην περιοχή της Λεμεσού, που θα αποτελείται από ανοιχτές και κλειστές εγκαταστάσεις, κατάλληλες για σκοποβολή στο πλαίσιο της διεθνούς Συνομοσπονδίας Πρακτικής Σκοποβολής (IPSC), της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής σε Μεταλλικές Σιλουέτες (IMSSU) και σκοποβολής «Benc Rest».
 
Μια τέτοια επένδυση, ανέφερε, θα ανοίξει αναμφισβήτητα τον δρόμο για την οργάνωση αγώνων σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ η προσοχή μας θα στραφεί και στην ανάπτυξη και εκπαίδευση αθλητών, με ιδιαίτερη ευαισθησία στην εξασφάλιση πρόσβασης σε συνανθρώπους μας με εμποδιζόμενη πρόσβαση. «Θα δώσουμε λεπτομέρειες αφού εγκριθούν τα δύο νομοσχέδια από τη Βουλή» κατέληξε ο επιχειρηματίας. Να σημειωθεί πως δεν θεωρείται τυχαίο το ότι η ανακοίνωση εκδόθηκε μετά τις πληροφορίες για υπαναχώρηση της κυβερνητικής πλευράς.