• Πετρόκτιστα διαμερίσματα και παραδοσιακές κατοικίες σε γραφικά χωριά της επαρχίας Πάφου, διαθέτει προς πώληση η Altamira Real Estate 

Σε δημοφιλή προορισμό για διακοπές, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, έχει αναδειχθεί η ορεινή επαρχία της Πάφου, με τα γραφικά χωριά και τις καταπράσινες περιοχές της, να την τοποθετούν ψηλά στις προτιμήσεις ντόπιων και ξένων επισκεπτών.

Τα τελευταία χρόνια, οι κοινότητες της ορεινής επαρχίας Πάφου γνωρίζουν σημαντική τουριστική και οικιστική ανάπτυξη, με ένα μεγάλο αριθμό εξοχικών κατοικιών και τουριστικών καταλυμάτων να κάνουν την εμφάνισή τους στην περιοχή.

Μάλιστα, μεγάλη ζήτηση φαίνεται να προσελκύει ο τομέας του αγροτουρισμού, με Κύπριους αλλά και ξένους αγοραστές να επιδεικνύουν ενδιαφέρον για να επενδύσουν σε αναπτυσσόμενες περιοχές της υπαίθρου, αγοράζοντας ακίνητα σε τιμές σημαντικά πιο χαμηλές από τα αστικά κέντρα. Γεγονός που οδηγεί στην αύξηση του αριθμού των ορεινών καταλυμάτων και ταυτόχρονα στην αναβάθμιση των γύρω περιοχών μέσα από την τροχοδρόμηση έργων υποδομής, τη βελτίωση του οδικού δικτύου καθώς και τη δημιουργία νέων χώρων εστίασης και παροχής υπηρεσιών.

Στην ορεινή Πάφο ξεχωρίζουν, μεταξύ άλλων, ο καταρράκτης του Κρεμμιώτη στην Κρήτου Τέρρα, η μαγευτική Κοιλάδα των Κέδρων, αλλά και η καταπράσινη περιοχή του Σταυρού της Ψώκας, που προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Επιπρόσθετα, για τους λάτρεις του κρασιού, η περιοχή φημίζεται για τα διάσημα κρασοχώρια της, με επίκεντρο τον Κάθηκα, το πολυβραβευμένο Οινοποιείο Καμαντέρενα στο Στρουμπί και τους αμπελώνες της περιοχής Λαόνα, ενώ για τους πιο περιπετειώδεις προσφέρεται μία πληθώρα δραστηριοτήτων στο Εθνικό Πάρκο του Ακάμα και στα Λουτρά της Αφροδίτης.

Επενδυτικές ευκαιρίες σε τιμές που αρχίζουν από €50.000

Δεδομένης της αυξημένης ζήτησης ακινήτων που παρατηρείται στην περιοχή και με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες των ενδιαφερόμενων αγοραστών, η Altamira Real Estate επιλέγει και παρουσιάζει 10 ακίνητα που βρίσκονται σε διάφορα χωριά της ορεινής Πάφου, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν και ως αγροτουριστικά καταλύματα.

Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα της Εταιρείας www.altamirarealestate.com.cy, εντοπίζεται μία μεγάλη επενδυτική ευκαιρία στην Κρήτου Τέρρα, με πετρόκτιστα αγροτουριστικά διαμερίσματα, στην ενδεικτική τιμή των €185.000.

Το συγκρότημα, που αποτελείται από ένα διαμέρισμα του ενός υπνοδωματίου και τρία διαμερίσματα τύπου στούντιο, είναι ιδανικό για ενοικίαση, προσφέροντας υψηλές αποδόσεις. Συγκεκριμένα, τα στούντιο μπορούν να αποφέρουν εισόδημα περί τα €50/βράδυ ενώ το διαμέρισμα περί τα €80/βράδυ.

Στην κοινότητα της Πάνω Παναγιάς ξεχωρίζει ημιτελές οικιστικό κτήριο με πανοραμική θέα, το οποίο πωλείται στην ενδεικτική τιμή των €335.000. Το ακίνητο αποτελείται από ισόγεια κατοικία δύο υπνοδωματίων καθώς και ανώγεια διώροφη κατοικία τριών υπνοδωματίων. Ο εν δυνάμει ιδιοκτήτης μπορεί να αποκομίσει εισόδημα ύψους €15.000 – €20.000, για 100 βράδια ενοικίασης τον χρόνο.

Ενδιαφέρον συγκεντρώνει επίσης ημιτελής κατοικία τριών υπνοδωματίων, σε μία ήσυχη τοποθεσία στην κοινότητα Σκούλλι, στην ενδεικτική τιμή των €120.000. Η κατοικία διαθέτει ξεχωριστό τίτλο ιδιοκτησίας, ενώ το γεγονός ότι είναι ημιτελής δίνει τη δυνατότητα στον εν δυνάμει αγοραστή να την διαμορφώσει όπως ο ίδιος επιθυμεί με υλικά κατασκευής της αρεσκείας του.

Στην ενδεικτική τιμή των €255.000 εντοπίζεται κατοικία τριών υπνοδωματίων στην κοινότητα Χόλη, πολύ κοντά στην τουριστική περιοχή της Πόλεως Χρυσοχούς. Το ακίνητο είναι κενό, διαθέτει καθιστικό με τζάκι, κουζίνα, τραπεζαρία και ψησταριά στην αυλή για όμορφες στιγμές με φίλους, ενώ είναι ιδανικό για αξιοποίηση ως εξοχική κατοικία.

Επιπρόσθετα, στην κοινότητα Γουδίου διατίθεται προς πώληση ανεξάρτητη κατοικία τριών υπνοδωματίων, με θέα την ευρύτερη περιοχή, στην ενδεικτική τιμή των €500.000.

 

Το ακίνητο είναι ιδανικό για να συνδυάσει κάποιος τον χώρο εργασίας του με διαμονή, καθώς διαθέτει υπόγειο το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί ως ξεχωριστή λειτουργική μονάδα. Συγκεκριμένα, έχει πολεοδομική άδεια για βιοτεχνία μεταποίησης αγροτικών προϊόντων και αποτελείται από ενιαίο χώρο παραγωγής, τέσσερα ξεχωριστά δωμάτια συσκευασίας και αποθήκη.

Στην ίδια κοινότητα ξεχωρίζουν επίσης τρεις ημιτελείς διώροφες κατοικίες με πανοραμική θέα στην ευρύτερη περιοχή, που πωλούνται ως ενιαία ιδιοκτησία, στην ενδεικτική τιμή των €240.000 και αποτελούν μέρος του συγκροτήματος “Polis View”. Τα ακίνητα διαθέτουν ξεχωριστούς τίτλους ιδιοκτησίας.

Στην ενδεικτική τιμή των €50.000 πωλείται παραδοσιακή διώροφη κατοικία τριών υπνοδωματίων στην κοινότητα Κοιλίνεια. Το ακίνητο βρίσκεται εντός του πυρήνα του χωριού, είναι χτισμένο με πετρόχτιστη τοιχοποιία και αποτελεί ιδανική επιλογή για εξοχική κατοικία. Επιπλέον, στην κοινότητα Κελοκέδαρα εντοπίζεται ανεξάρτητη κατοικία δύο υπνοδωματίων, η οποία διατίθεται στην ενδεικτική τιμή των €106.000 και είναι κενή.

Σημειώνεται ότι οι πιο πάνω κοινότητες εμπίπτουν στο αναθεωρημένο Στεγαστικό Σχέδιο Αναζωογόνησης Ορεινών, Ακριτικών και Μειονεκτικών Περιοχών. Συνεπώς, οι αγοραστές που θα επιλέξουν να αξιοποιήσουν το ακίνητό τους για ιδιοκατοίκηση, μπορούν να διεκδικήσουν οικονομική ενίσχυση, στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων.

Επισημαίνεται πως σύμφωνα με τη διαδικασία της Altamira Real Estate, όταν πρόκειται για ενδεικτικές τιμές, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν προσφορές με χαμηλότερη τιμή από την αναγραφόμενη, με το ακίνητο να κατακυρώνεται στον προσφοροδότη με την υψηλότερη προσφορά.