Νέο όνομα, νέα εποχή στην Coca-Cola HBC Κύπρου, όπως ονομάζεται πλέον από τις 7 Ιανουαρίου η Α/φοι Λανίτη. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Φ» η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Coca-Cola HBC Κύπρου, Kάλια Πατσιά, εξήγησε ότι η μετονομασία της Α/φοι Λανίτη κρίθηκε αναγκαία, ώστε να αντανακλά η ονομασία της εταιρείας τη σχέση της με τον πολυεθνικό Όμιλο Coca-Cola HBC στον οποίο ανήκει από το 2006. Η κ. Πατσιά αναφέρθηκε στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας και στην προσπάθειά της να επιταχύνει την ανάπτυξή της αξιοποιώντας το μεγάλο χαρτοφυλάκιο προϊόντων που διαθέτει και τους ανθρώπους της. Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως η εταιρεία θα συνεχίζει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και ουσιαστικές δράσεις που στηρίζουν το κοινό καλό. 
 

Συζητήθηκε ιδιαίτερα η απόφαση της εταιρείας να μετονομαστεί σε Coca-Cola HBC Κύπρου. Πώς προέκυψε αυτή η αλλαγή;

Προχωρήσαμε σ’ αυτήν την σημαντική αλλαγή, έχοντας πάντοτε ως προτεραιότητα τη συνεχή εξέλιξη της εταιρείας, σε ένα σύγχρονο, ευέλικτο και ανταγωνιστικό οργανισμό. Η τυπική αυτή αλλαγή της ονομασίας μας, αντανακλά τη σχέση μας με τον πολυεθνικό Όμιλο Coca-Cola HBC, στον οποίον ανήκουμε από το 2006 όταν έγινε η εξαγορά της Α/φοί Λανίτη. Η μετονομασία δεν κρίθηκε απαραίτητη μετά την εξαγορά, γι’ αυτό και συνεχίσαμε την πορεία της καινούργιας εταιρείας, διατηρώντας το όνομα Α/φοι Λανίτη λόγω της εξαίρετης φήμης του στην κυπριακή κοινωνία, παρόλο που δεν ανταποκρινόταν στο πραγματικό ιδιοκτησιακό καθεστώς της.

Έχει μια παρακαταθήκη 76 χρόνων η Α/φοι Λανίτη. Διαγράφεται αυτή η πορεία;

Σε καμιά περίπτωση δεν διαγράφεται η επιτυχημένη πορεία 76 χρόνων και η ιστορία της Α/φοι Λανίτη. Έχοντας χαράξει εδώ και 76 χρόνια σημαντική πορεία στην επιχειρηματική ζωή του τόπου, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της οικονομίας και της κοινωνίας, ξεκινάμε για μια νέα εποχή, με ευοίωνες προοπτικές.

Τι θα γίνει με τα προϊόντα που φέρουν την επωνυμία Λανίτης;

Να διευκρινίσουμε ότι δεν θα αλλάξουν όνομα τα προϊόντα που φέρουν το όνομα ΛΑΝΙΤΗΣ. Οι χυμοί, το φρέσκο γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα θα συνεχίσουν να διατηρούν την επωνυμία ΛΑΝΙΤΗΣ. 

Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι της εταιρείας στην Κύπρο;

Το όραμα μας είναι να μας αναγνωρίζουν ως ηγέτη στον κλάδο μας, ως τον πλέον προτιμώμενο προμηθευτή για τους πελάτες μας και ως θετική δύναμη για την κοινωνία. Βελτιώνουμε συνεχώς την ανταγωνιστικότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη της εταιρείας χάρη στη δέσμευση, το ταλέντο και την καινοτομία των ομάδων μας.

Πρωταρχικός στόχος μας είναι να επιταχύνουμε την ανάπτυξη της εταιρείας αξιοποιώντας το μοναδικό χαρτοφυλάκιο που διαθέτουμε, που ήδη περιλαμβάνει 20 διαφορετικές μάρκες και περισσότερες από 250 ετικέτες και το οποίο ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καταναλωτών κάθε στιγμή της ημέρας, 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Επενδύουμε συνεχώς στην καινοτομία τόσο σε επίπεδο προϊόντων, σε νέες κατηγορίες αλλά και στις συσκευασίες που χρησιμοποιούμε, για να γίνουν φιλικότερες προς το περιβάλλον και να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα.
Μαζί με τους ανθρώπους μας, την πιο δραστήρια και αφοσιωμένη ομάδα της αγοράς, δημιουργούμε προστιθέμενη αξία για τα προϊόντα και τους πελάτες μας. Παραμένουμε αφοσιωμένοι στην παροχή άριστης εξυπηρέτησης αλλά και στην ανάπτυξη των πελατών μας. 

Η βιώσιμη ανάπτυξη της εταιρείας παραμένει κορυφαία προτεραιότητα,  ενώ συνεχίζει να καθοδηγεί κάθε πτυχή της λειτουργίας μας η πεποίθηση ότι η ανάπτυξή μας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ευημερία της κυπριακής κοινωνίας. Παράλληλα, επενδύουμε σε ουσιαστικές δράσεις για το περιβάλλον, τους νέους και τις ευάλωτες ομάδες του τόπου μας γιατί θέλουμε να αφήσουμε το δικό μας θετικό αποτύπωμα για τις γενεές Κυπρίων που ακολουθούν.

Ο Όμιλος και η Κύπρος
Πείτε μας λίγα λόγια για τον Όμιλο Coca-Cola HBC. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν και στενοί δεσμοί με το νησί μας.

Ο Όμιλος Coca‑Cola HBC αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εμφιαλωτές παγκοσμίως, προϊόντων της εταιρείας The Coca-Cola Company, καθώς και αναψυκτικών προϊόντων, με διεθνή παρουσία σε 28 χώρες. Υπολογίζεται ότι εξυπηρετεί περισσότερους από 600 εκατομμύρια ανθρώπους, μέσω μιας μεγάλης ποικιλίας κυρίως μη αλκοολούχων έτοιμων προς κατανάλωση ροφημάτων στις εξής κατηγορίες: ανθρακούχα αναψυκτικά, χυμοί, εμφιαλωμένο νερό, ποτά για αθλούμενους, ενεργειακά ποτά και έτοιμο προς κατανάλωση τσάι και καφέ. 
Οι δεσμοί με το νησί μας πηγάζουν από τον ιδρυτή, Αναστάσιο Λεβέντη, ιδρυτή του Ομίλου Λεβέντη, ο οποίος είχε συνεργασία franchise με την Coca-Cola στην Γκάνα μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μετά την εθνικοποίηση της εταιρείας, μετέφερε την επιχείρησή του στη Νιγηρία και ακολούθως απέκτησε άδεια franchise για την Coca-Cola στην Ιρλανδία, ενώ στη συνέχεια επεκτάθηκε στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την ανατολική Ευρώπη.  Σήμερα, βασικοί μέτοχοι του Ομίλου είναι η ιδιωτική εταιρεία Kar-Tess Holding και η εταιρεία The Coca-Cola Company, ενώ ο Όμιλος είναι εισηγμένος και στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και στο Χρηματιστήριο Αθηνών. 

Ποιοι είναι οι στόχοι του Ομίλου;

Στόχος της Coca-Cola HBC είναι να ακολουθεί πορεία σταθερής ανάπτυξης και να δημιουργεί μέσα από τη λειτουργία και τις δράσεις της αξία όχι μόνο για τις δικές της εμπορικές δραστηριότητες, αλλά και για την κοινωνία. Ο Όμιλος εργάζεται για να προσφέρει ποιοτικά προϊόντα που να ικανοποιούν τις ανάγκες των καταναλωτών, να προάγει ένα περιβάλλον εργασίας χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις και να διεξάγει τις εμπορικές του δραστηριότητες με τρόπους φιλικούς προς το περιβάλλον, καθώς και να συμβάλλει στη κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη των κατά τόπους κοινωνιών. Ακολουθούμε υψηλά πρότυπα ορθής εταιρικής διακυβέρνησης, επιχειρηματικής ηθικής και καταπολέμησης της διαφθοράς.
Είμαστε ιδιαιτέρα περήφανοι που πρόσφατα υπογράψαμε τη «Χάρτα Διαφορετικότητας» και γίναμε μέρος της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της διαφορετικότητας. Αγκαλιάζουμε τη διαφορετικότητα και υποστηρίζουμε τις ίσες ευκαιρίες, καθώς αποτελούν απαραίτητα συστατικά για την προσωπική μας εξέλιξη, αλλά και την πρόοδο του οργανισμού μας. 
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Coca-Cola HBC συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες στη βιομηχανία των αναψυκτικών στους δείκτες Dow Jones Sustainability World και τους ευρωπαϊκούς δείκτες και εντάσσεται και στο δείκτη FTSE4Good. Μάλιστα ο όμιλος αναδείχθηκε για έκτη φορά τα τελευταία εφτά χρόνια ως η κορυφαία εταιρεία στον κλάδο ποτών σε όλη την Ευρώπη, για το 2018, στον Δείκτη Βιώσιμης Ανάπτυξης Dow Jones (DJSI). Είναι επίσης χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τα τελευταία εννέα χρόνια ο Όμιλος καταλαμβάνει τις τρεις κορυφαίες θέσεις του κλάδου σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Philenews/Insider