H Σχολή Φάλκον είναι μια αγγλόφωνη ιδιωτική σχολή, η οποία προσφέρει συνεχή εκπαίδευση από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο και αναγνωρισμένο απολυτήριο από το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου. Οι μαθητές και οι δάσκαλοι της Σχολής Φάλκον αποτελούν μέρος μιας πολυπολιτισμικής σχολικής κοινότητας, με μαθητές και καθηγητές από διάφορες χώρες, η οποία προσβλέπει στο μέλλον, διατηρώντας συνάμα τις παραδοσιακές αξίες.

Στόχος της Σχολής είναι η πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότηταςnκάθε μαθητή της ξεχωριστά καθώς καιnη μετάδοση των αξιών της κριτικής σκέψης, της διά βίου μάθησης, της κοινωνικής ευθύνης και του σεβασμού προς τους συνανθρώπους και το περιβάλλον.

Κάθε χρόνο, οι μαθητές της Σχολής Φάλκον διακρίνονται για τα επιτεύγματα και τις ακαδημαϊκές τους ικανότητες, που τους προσφέρουν θέσεις σε κορυφαία πανεπιστήμια στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ.

ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΣΧΟΛΗ

➤ Μικρές τάξεις (αναλογία μαθητών-καθηγητών 7:1) σε οικογενειακό περιβάλλον

➤ Απολυτήριο αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας

➤ Κεντρική τοποθεσία, εύκολα προσβάσιμη από τη Λευκωσία και τον αυτοκινητόδρομο

➤ Όμιλοι και απογευματινές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες

➤ Διαρκή καθοδήγηση και συμβουλές σταδιοδρομίας

➤ Εκτενείς εγκαταστάσεις για αθλητισμό, μουσική, τέχνη, χορό και κεραμική

Μέσα από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και ομίλων, που προσφέρονται χωρίς επιπλέον χρέωση, οι μαθητές της Σχολής έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τα ταλέντα τους και να δραστηριοποιηθούν σε τομείς που τους ενδιαφέρουν.

Στόχος είναι η συμμετοχή τους σε ένα πρόγραμμα που συνδυάζει ακαδημαϊκές, δημιουργικές αλλά και αθλητικές δραστηριότητες. Όμιλοι όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων, το Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών, μαζί με το Toastmasters public speaking club, ενθαρρύνουν τους μαθητές της Σχολής να ασχολούνται με τις παγκόσμιες εξελίξεις και να εκφράζουν τις απόψεις τους με διαύγεια και ευκρίνεια, ενώ πολλοί από τους μαθητές και απόφοιτούς της Σχολής συμμετέχουν ενεργά στη διοργάνωση των συνεδρίων τους, τόσο στην Κύπρο όσο και διεθνώς.

Άλλοι όμιλοι όπως το Film and Animation, το Art club, το Upbeat music club και το Dance and Drama, τους βοηθούν να αναπτύξουν την καλλιτεχνική τους πλευρά. Κάθε χρόνο ορόσημο αποτελούν το μαθητικό Talent Show, ο ετήσιος διαγωνισμός Φωτογραφίας, η Έκθεση Τέχνης, η Φιλανθρωπική Επίδειξη Μόδας και η Νύχτα Αστρονομίας. Η έντονη φιλανθρωπική και οικολογική δραστηριότητα ολόκληρης της κοινότητας Φάλκον είναι συνυφασμένη με το όνομα της Σχολής από την ίδρυσή της έως σήμερα.

H δημιουργικότητα των μαθητών της Σχολής και τα ταλέντα τους, τους έχουν χαρίσει διακρίσεις και πρωτιές στον τομέα της επιστήμης, της τέχνης, της μουσικής και της τεχνολογίας σε παγκύπριο και πανευρωπαικό επίπεδο.

Οι εκπαιδευτικές εκδρομές που διοργανώνονται στην Κύπρο και το εξωτερικό, μεταφέρουν τους μαθητές της Σχολής μακριά από τη σχολική καθημερινότητα και τους βοηθούν να διευρύνουν τους ορίζοντες τους, ενώ οι εξορμήσεις στο βουνό και τη θάλασσα που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο αποτελούν αξέχαστες μαθητικές αναμνήσεις.

Κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών, λειτουργεί το εξαιρετικά δημοφιλές καλοκαιρινό Σχολείο Φάλκον για παιδιά ηλικίας 5 μέχρι 12 ετών. Το πρόγραμμα έξι εβδομάδων του καλοκαιρινού σχολείου αποτελεί μια μοναδική εμπειρία με ποικίλες αθλητικές και δημιουργικές δραστηριότητες.

Οι υποψήφιοι μαθητές και οι γονείς τους, είναι πάντοτε ευπρόσδεκτοι για να γνωρίσουν καλύτερα τη Σχολή. Εάν θα θέλατε να επισκεφτείτε της Σχολή, μπορείτε όπως επικοινωνήσετε με αυτήν στο [email protected] ή στο τηλέφωνο 22424781 για να διευθετηθεί ραντεβού, για μια ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της Σχολής. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη Σχολή Φάλκον στην ιστοσελίδα της, www.falconschool.ac.cy ή μέσω της σελίδας της στο Facebook.

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΦΑΛΚΟΝ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ

«Συχνά μιλάμε για την «οικογένεια Falcon», αφού είμαστε ένα σχετικά μικρό σχολείο, κάτι που θεωρούμε ως ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματά μας. Γνωρίζουμε κάθε μαθητή μας ξεχωριστά και έχουμε τη χαρά να παρακολουθούμε πολλούς από αυτούς, από την πρώτη τους ημέρα στο σχολείο μέχρι την είσοδό τους στο πανεπιστήμιο», αναφέρουν από τη Σχολή.

Προσθέτουν επίσης πως, «στη Σχολή Φάλκον πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι μαθητές ευημερούν σε ένα περιβάλλον, όπου καθημερινά νιώθουν τη φροντίδα και τη στήριξη των καθηγητών τους, οι οποίοι νοιάζονται για την πρόοδό τους και είναι πάντα δίπλα τους για να τους βοηθούν. Η Εκπαιδευτική Σύμβουλος της Σχολής είναι πάντα έτοιμη να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε όσους μαθητές το χρειάζονται και παράλληλα καθοδηγεί και βοηθά τους τελειόφοιτους κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των αιτήσεων τους για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια».

Υπογραμμίζεται ακόμα πως, η διεύθυνση, οι καθηγητές καθώς και η εκπαιδευτική σύμβουλος ενθαρρύνουν την ανοιχτή επικοινωνία με τους γονείς και είναι πάντα διαθέσιμοι να τους συναντήσουν για οποιαδήποτε θέματα τους απασχολούν. Κάθε χρόνο διοργανώνονται δυο επίσημες συναντήσεις γονέων και καθηγητών, όπου αναλύονται τόσο η ακαδημαϊκή όσο και η προσωπική πρόοδος των παιδιών τους, ενώ το διαδικτυακό πρόγραμμα, Schoolbase, που διαθέτει η Σχολή επιτρέπει την καθημερινή επικοινωνία μεταξύ καθηγητών, γονέων και μαθητών και την ενημέρωσή τους επί ακαδημαϊκών θεμάτων.

Η Σχολή Φάλκον είναι υποψήφια για αδειοδότηση ως σχολείο του Διεθνούς Προγράμματος IB*. Τα IB World Schools μοιράζονται μια κοινή φιλοσοφία- δέσμευση για ποιοτική εκπαίδευση διεθνούς επιπέδου, η οποία θέτει ακαδημαϊκές προκλήσεις και εμπνέει- κάτι που πιστεύουμε ότι είναι σημαντική για τους μαθητές μας.

*Μόνο τα αδειοδοτημένα από τον οργανισμό IB σχολεία έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν οποιοδήποτε από τα 4 ακαδημαϊκά προγράμματα: Πρόγραμμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (PYP), Πρόγραμμα Γυμνασιακού Κύκλου(MYP), Πρόγραμμα Διπλώματος (DP) , Πρόγραμμα Καριέρας (CP). Το καθεστώς υποψηφιότητας δεν εγγυάται την αδειοδότηση.

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το IB και τα προγράμματα του επισκεφθείτε το http://www.ibo.org

ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΓΙΑΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΑΣ, ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΦΑΛΚΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ!

ΓΙΑ ΕΙΣΔΟΧΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2024, ΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024, ΣΤΙΣ 2:00 Μ.Μ.