H KPMG δραστηριοποιείται στην Κύπρο από το 1948 παρέχοντας πλήρες φάσμα ελεγκτικών, φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε κυπριακές και πολυεθνικές εταιρείες. Σήμερα διαθέτει 44 Διοικητικούς Συμβούλους ενώ απασχολεί περισσότερους από 800 επαγγελματίες σε 6 γραφεία σε όλο το νησί (Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο, Παραλίμνι, Πόλις Χρυσοχούς).

Αποτελεί μέλος του οργανισμού KPMG International Limited, ενός παγκόσμιου δικτύου ανεξάρτητων εταιρειών παροχής ελεγκτικών, φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών. Η KPMG δραστηριοποιείται σε 143 χώρες και περιοχές, εργοδοτώντας περίπου 273,000 επαγγελματίες σε εταιρείες-μέλη παγκοσμίως. Με μία σειρά προγραμμάτων που καλύπτουν τόσο μαθητές Λυκείου όσο και φοιτητές και απόφοιτους πανεπιστημίου, η KPMG Κύπρου δεσμεύεται στη δημιουργία ευκαιριών για τους επαγγελματίες του μέλλοντος. Μέλημά της, είναι η προσφορά μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης για την ανάπτυξη δεξιοτήτων, θέτοντας τα θεμέλια για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Ταυτόχρονα, η KPMG Κύπρου παρέχει την απαραίτητη στήριξη, εμπειρία και έμπνευση στους νέους για να ανακαλύψουν το επόμενο κεφάλαιο της επαγγελματικής τους πορείας. Τα προγράμματα μας περιλαμβάνουν:

STUDENT PROGRAMME

Η KPMG Κύπρου προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία σε όσους μαθητές ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν το περιβάλλον του τομέα των επαγγελματικών υπηρεσιών. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές οι οποίοι ολοκληρώνουν το 5ο, 6ο ή 7ο έτος φοίτησης στο σχολείο και αναζητούν το επόμενο βήμα της ακαδημαϊκής και μελλοντικής τους σταδιοδρομίας. Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι ο εμπλουτισμός της εκπαίδευσης των νέων, με την προσφορά εκτεταμένων γνώσεων σχετικά με τον τομέα των επαγγελματικών υπηρεσιών καθώς και για την κουλτούρα του οργανισμού. Διάφορες παρουσιάσεις και δραστηριότητες από το καταρτισμένο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού και τους επαγγελματίες της KPMG Κύπρου επιτρέπουν την εξερεύνηση των διαθέσιμων επιλογών για το επαγγελματικό τους μέλλον.

KPMG INSIGHT PROGRAMME

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει διάρκεια τριών εβδομάδων και απευθύνεται σε φοιτητές οι οποίοι διανύουν το πρώτο έτος σπουδών τους σε τριετές πρόγραμμα ή φοιτητές που διανύουν το πρώτο ή δεύτερο έτος σπουδών σε τεταρτοετές πρόγραμμα. Ο κύριος στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία μιας πλούσιας εκπαιδευτικής εμπειρίας για τους φοιτητές, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να εξερευνήσουν το εργασιακό περιβάλλον της KPMG Κύπρου και να αναγνωρίσουν τις ευκαιρίες καριέρας που τους προσφέρονται. Κατά την διάρκεια της πρακτικής άσκησης, οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά στη διεκπεραίωση διάφορων καθηκόντων για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο κάθε φοιτητής έχει συνεχή στήριξη από το μέντορα του, ο οποίος αναλαμβάνει καθοδηγητικό ρόλο καθ’ όλη την διάρκεια της πρακτικής άσκησης.

KPMG SUMMER INTERNSHIP PROGRAMME

Το Καλοκαιρινό Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης προσφέρει σε φοιτητές πανεπιστημίου, που βρίσκονται στο τελευταίο ή προτελευταίο έτος σε Προπτυχιακό ή Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε πρακτική άσκηση διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων είτε σε εκτεταμένη πρακτική άσκηση έξι εβδομάδων. Το πρόγραμμα ξεκινά με μια ολοκληρωμένη επισκόπηση των αξιών που πρεσβεύει η Eταιρεία καθώς επίσης και των υπηρεσιών που παρέχει. Εξίσου σημαντικό, το πρόγραμμα προσφέρει μια πολύτιμη ευκαιρία για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δεξιοτήτων, ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα δικτύωσης με επαγγελματίες του χώρου. Στη συνέχεια του προγράμματος εισαγωγής, οι συμμετέχοντες ομαδοποιούνται σε μία από τις κύριες ομάδες του Oργανισμού, για παράδειγμα την Ελεγκτική, τη Φορολογική, τη Συμβουλευτική ή τη Νομική. Αυτή η φάση του προγράμματος τους δίνει την δυνατότητα να συμμετέχουν πλήρως στην επαγγελματική πραγματικότητα, να αποκτήσουν πολύτιμες εργασιακές δεξιότητες και να εξοικειωθούν με τις προκλήσεις που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης επαγγελματικών έργων.

Μέσα από τη στενή συνεργασία με τον μέντορα τους, οι φοιτητές αναπτύσσουν όχι μόνο τεχνικές δεξιότητες, αλλά και δεξιότητες επικοινωνίας και ηγεσίας που θα τους ωφελήσουν σε όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής τους πορείας.

HIGH SCHOOL GRADUATES SCHEME

Η KPMG Κύπρου προσφέρει ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα σχεδιασμένο ειδικά για απόφοιτους δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων το οποίο στοχεύει στην απόκτηση επαγγελματικού τίτλου (ACA/ ACCA) χωρίς να απαιτείται η κατοχή πανεπιστημιακού πτυχίου. Με στόχο την επαγγελματική ανάπτυξη, η KPMG Κύπρου παρέχει ολοκληρωμένη κάλυψη του κόστους που συνδέεται με την απόκτηση των πιο πάνω επαγγελματικών τίτλων.

Μέσω του προγράμματος, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν ένα ελκυστικό πακέτο αποδοχών και ευκαιριών επαγγελματικής εξέλιξης και ανέλιξης. Με γνώμονα την ανάπτυξη των ανθρώπων της KPMG Κύπρου, η εταιρεία προσφέρει μια πλούσια εκπαιδευτική εμπειρία και ένα επαγγελματικό περιβάλλον που προάγει τη συνεργασία, την κατάρτιση και τη συνεχή υποστήριξη.

Μέσα από αυτές τις πρωτοβουλίες, η KPMG Κύπρου εκφράζει τη δέσμευσή της στην ανάπτυξη νέων ταλέντων και στην υποστήριξη της επαγγελματικής τους πορείας. Στόχος της είναι να εμπλουτίσει τους νέους που την επιλέγουν με πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις, προετοιμάζοντας το έδαφος για μια επιτυχημένη καριέρα στον κόσμο του ελέγχου, των φορολογικών, συμβουλευτικών και νομικών υπηρεσιών.

Στην KPMG δεν μεταδίδονται απλά γνώσεις, αλλά διαμορφώνεται μια πραγματική πορεία ανάπτυξης, καθώς δημιουργούνται σημαντικές εμπειρίες που ενισχύουν το επαγγελματικό προφίλ των νέων.

GRADUATE SCHEME

Η KPMG Κύπρου προσφέρει κάθε χρόνο μια συναρπαστική ευκαιρία σε απόφοιτους Πανεπιστημίου μέσω του «Graduate Scheme» της. Αυτό το πρόγραμμα ανοίγει τις πύλες για την έναρξη μιας σταδιοδρομίας, παρέχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας. Πέραν αυτού, οι νέοι έχουν την επιλογή να αποκτήσουν ένα επαγγελματικό τίτλο (ACA/ACCA/CFA), με όλα τα έξοδα να καλύπτονται πλήρως από την εταιρεία.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Μαρία Καραντώνη, Διοικητική
Σύμβουλος – Head of People
KPMG Limited, Εσπερίδων 14, 1087,
Λευκωσία, Κύπρος
T: 22 209 105
F: 22 678 200
Ε: [email protected]