Είσοδο στην ελληνική αγορά ξενοδοχείων και ένα ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα, με ορίζοντα τριετίας και 10 μονάδες, υλοποιεί ο κυπριακός όμιλος Thanos Hotels and Resorts. 

Όπως τονίστηκε χθες κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής εκδήλωσης, το πλάνο του ομίλου στοχεύει στο άνοιγμα 10 Amyth Hotels στην Ελλάδα, σε συνέχεια των δύο πρώτων που λειτουργεί στη Μύκονο (Άγιος Στέφανος και Super Paradise). Παράλληλα, η  διοίκηση βρίσκεται σε συζητήσεις με asset owners προκειμένου να διευρύνει το δίκτυο των Amyth Hotels και σε άλλους προορισμούς στην Ελλάδα.

Πέρσι, ο όμιλος συμφερόντων της οικογένειας Μιχαηλίδη, ο οποίος εδώ και πενήντα χρόνια δραστηριοποιείται στον χώρο της πολυτελούς φιλοξενίας (5 και 5+ αστέρων), έφερε στη Μύκονο το ξενοδοχειακό concept τα Amyth Hotels. Το πρώτο ξενοδοχείο λειτούργησε τον Απρίλιο του 2023 στον Άγιο Στέφανο, ενώ τον επόμενο μήνα θα ανοίξει ένα νέο Amyth στο Super Paradise σε ένα πλήρως ανακαινισμένο συγκρότημα που απαρτίζεται από 50 δωμάτια, σουίτες και βίλες. 

Το επενδυτικό πλάνο για την ελληνική ultra-luxury αγορά

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts στοχεύει να φέρει στην ελληνική αγορά τη “ναυαρχίδα” του, το Anassa, ξενοδοχείο 5*, που λειτουργεί στην πόλη Χρυσοχούς στην Πάφο.

Παράλληλα, θα παρέχει στην ελληνική αγορά υπηρεσίες hotel management μέσω συνεργασιών με asset owners αλλά και με υφιστάμενους ξενοδόχους.

Όπως τονίστηκε στην εκδήλωση, θα φέρει στην Ελλάδα ακόμη ένα business unit του, το Thanos Hotel Management, που απευθύνεται τόσο σε asset owners που επιθυμούν να διαθέσουν το ακίνητό τους για να αξιοποιηθεί ως ξενοδοχείο, όσο και σε επαγγελματίες της φιλοξενίας που διαθέτουν ήδη ξενοδοχείο και επιθυμούν να αναθέσουν το management αυτού προκειμένου να εκσυγχρονιστεί σε όλα τα επίπεδα και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητά του. Ο όμιλος βρίσκεται ήδη σε διαδικασία αναζήτησης και συζητήσεων με ιδιοκτήτες αντίστοιχων ακινήτων και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το CEO Θάνο Μιχαηλίδη “Μετά από 50 χρόνια δραστηριοποίησης στον κλάδο της πολυτελούς φιλοξενίας της Κύπρου, αξιολογήσαμε τη θετική πορεία του επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα και ως εκ τούτου η είσοδός μας στην ελληνική αγορά με το Amyth της Μυκόνου στον Άγιο Στέφανο, αποτελεί μια φυσική εξέλιξη της επιχειρηματικής μας διαδρομής. Άλλωστε η Ελλάδα ήταν πάντα στην καρδιά μας”.

Ποιος είναι ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts

Ο όμιλος ξεκίνησε τη διαδρομή του στον κλάδο της πολυτελούς φιλοξενίας στην
Κύπρο ως μία αμιγώς οικογενειακή επιχείρηση.  Σήμερα διαθέτει χαρτοφυλάκιο 8 ξενοδοχειακών μονάδων 5*plus αστέρων: 6 στην Κύπρο (Anassa, Αntasia, Annabelle, Αlmyra, Berengaria, Amyth of Nicosia), και 2 στην Ελλάδα, στη Μύκονο (Amyth of Mykonos Agios Stefanos και Super Paradise). Η δυναμική των κλινών του Thanos Hotels and Resorts ξεπερνά τις 900 κλίνες (συμπεριλαμβανομένων δωματίων, σουιτών, βιλών και κατοικιών) σε Κύπρο και Ελλάδα.

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts είναι αποκλειστικά κυπριακών συμφερόντων και διοικείται από τη δεύτερη γενιά της οικογένειας Μιχαηλίδη, η οποία ανέλαβε τα ηνία το 2008 από τον ιδρυτή της, Αλέκο Μιχαηλίδη. Σήμερα, ο Θάνος Μιχαηλίδης είναι ο CEO του ομίλου, ενώ παράλληλα κατέχει και τον τίτλο του προέδρου του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ.).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν, απασχολεί 975 εργαζομένους, με κύκλο εργασιών 61 εκατ. ευρώ. Ο κύκλος εργασιών των ξενοδοχείων του φτάνει τα 48 εκατ., ενώ τα υπό διαχείριση κεφάλαια αγγίζουν τα 300 εκατ. ευρώ.

Capital.gr