Το Κέντρο Καινοτομίας IDEA της Τράπεζας Κύπρου ανακοίνωσε ότι δέχεται νέες αιτήσεις από άτομα με καινοτόμες ιδέες, οι οποίες έχουν προοπτικές να μετατραπούν σε νεοφυείς επιχειρήσεις, γνωστές ως startups. Σε ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου αναφέρεται ότι Το IDEA ανοίγει για 9η χρονιά τον κύκλο προγράμματος για startups.

Τις νεοφυείς επιχειρήσεις, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, διακρίνει η δυνατότητα να αναπτύξουν ένα καινοτόμο προϊόν ή υπηρεσία, ή να επιλύουν ένα υφιστάμενο πρόβλημα με ένα καινοτόμο τρόπο, το ότι διαθέτουν μια αφοσιωμένη και ικανή ομάδα τουλάχιστον δύο ιδρυτών/μελών και το ότι έχουν τη δυναμική να επεκταθούν στη διεθνή αγορά μέσω της τεχνολογίας.

«Μέσα από το εννέα μηνών πρόγραμμά του IDEA προσφέρεται σε κάθε startup ένα πλήρες πακέτο στήριξης», αναφέρει η ανακοίνωση. Το πακέτο περιλαμβάνει €20.000 σε αρχικό κεφάλαιο (seed capital), επιχειρηματική εκπαίδευση για τη δημιουργία της επιχείρησης, καθοδήγηση (mentoring) από καταξιωμένους επιχειρηματίες, υπηρεσίες σε νομικά, λογιστικά, μάρκετινγκ & τεχνολογίας (ICT), διασυνδέσεις με επιχειρηματίες (business development), δικτύωση (networking) και πρόσβαση σε πιθανούς επενδυτές (angel investors).

Τέλος, σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα το IDEA στήριξε 89 νεοφυείς επιχειρήσεις και δημιούργησε πέραν των 100 νέων θέσεων εργασίας και ότι οι startups του έχουν προσελκύσει σημαντικά επενδυτικά κεφάλαια και επιχειρηματικές συνεργασίες από το εξωτερικό και την Κύπρο, έχουν ανοίξει γραφεία ή/ και έχουν προσλάβει προσωπικό.