Παρών στις τελικές επαρχιακές συγκεντρώσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου, θα είναι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Στην καθιερωμένη εβδομαδιαία χθεσινή σύσκεψη του Προεδρικού, επιβεβαιώθηκε η παρουσία του Νίκου Αναστασιάδη στις τελικές επαρχιακές συγκεντρώσεις της Λεμεσού και της Λευκωσίας και κατά πάσα πιθανότητα και σε αυτή της Λάρνακας την ερχόμενη Παρασκευή. Οι επαρχιακές συγκεντρώσεις ξεκινούν από σήμερα στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και συνεχίζοντας αύριο στην Πάφο. Την Παρασκευή θα είναι στη Λάρνακα, τη Δευτέρα στη Λεμεσό και την Πέμπτη θα είναι μεγάλη τελική συγκέντρωση στη Λευκωσία.

Κατά τη χθεσινή σύσκεψη παρόντες ήταν, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος Αβέρωφ Νεοφύτου, ο αναπληρωτής πρόεδρος Χάρης Γεωργιάδης, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Πέτρος Δημητρίου, οι υπουργοί Εργασίας Κυριάκος Κούσιος, Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης και η υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Αναστασία Ανθούση. Παρέστησαν επίσης και οι Ιωνάς Νικολάου και Παναγιώτης Δημητρίου. Όπως πληροφορούμαστε, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε μία ανασκόπηση του προεκλογικού σκηνικού και της οργανωτικής δράσης των τελευταίων ημερών.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου διατηρεί στην επικαιρότητα την πρόταση του για τη φορολογική μεταρρύθμιση προχωρώντας χθες σε νέα διάσκεψη κατά την οποία παρουσίασε διάφορα απτά παραδείγματα σε πραγματικά οικογενειακά εισοδήματα, με το εργαλείο Υπολογισμού Φόρου Εισοδήματος με βάση το Οικογενειακό Εισόδημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιτελείο Αβέρωφ: Πέραν των 50.000 νοικοκυριών επωφελούνται από προτεινόμενη μεταρρύθμιση

Όπως αναφέρθηκε χθες, ο υπολογισμός της φορολογίας μιας οικογένειας με βάση τη μεταρρύθμιση οικογενειακού εισοδήματος του υποψηφίου Προέδρου, μπορεί να γίνει μέσω ενός πολύ απλού προγράμματος, που βρίσκεται στην ιστοσελίδα avefor.cy. Στην ιστοσελίδα, ο κάθε πολίτης βάζοντας τα απαραίτητα στοιχεία, μπορεί να υπολογίσει τη φορολογία που θα πληρώνει ως οικογένεια, συγκρίνοντάς την με τη φορολογία που πληρώνει σήμερα ατομικά με βάση τον Νόμο.

Στο πρώτο παράδειγμα που έδωσε, ο Μ. έχει ένα παιδί, φορολογητέο εισόδημα 43.000 ευρώ και η σύζυγος του 35.000 ευρώ. Η φορολογία που πληρώνουν σήμερα 9.235 ευρώ, ενώ με το οικογενειακό εισόδημα θα πληρώνουν μαζί 4.585 ευρώ, εξοικονομώντας πάνω 4.700 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκλογές: Σε δύο άξονες κινούνται πλέον τα επιτελεία

Στο δεύτερο παράδειγμα που έδωσε, η Τ. με 2 παιδιά και φορολογητέο εισόδημα 40 χιλιάδες η ίδια και 42 χιλιάδες ευρώ ο σύζυγός της, πληρώνουν σήμερα 10.370 ευρώ και με τη νέα μεταρρύθμιση θα πληρώνουν 2.900 ευρώ, εξοικονομώντας πέραν των 7 χιλιάδων ευρώ.

Στο τρίτο παράδειγμα, ο Δ. με 3 παιδιά, φορολογητέο εισόδημα 40 χιλιάδες ευρώ ο ίδιος και 21 χιλιάδες η σύζυγός του, σήμερα πληρώνουν συνολικά 5.185 ευρώ και με την προτεινόμενη μεταρρύθμιση θα πληρώνει μηδενικό φόρο.

Χριστοδουλίδης: Θέλει να δει το προβάδισμα στην κάλπη

Η προσοχή και η προσπάθεια του Νίκου Χριστοδουλίδη, επικεντρώνεται το τελευταίο διάστημα στην μετουσίωση του προβαδίσματος που καταγράφει στις δημοσκοπήσεις σε ψήφο. Στις τελευταίες ομιλίες του επικεντρώνεται στο κάλεσμα προς το εκλογικό σώμα για συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία και ζητά ισχυρή εντολή. Επιχειρεί δηλαδή, να μην επιτρέψει να επικρατήσει εφησυχασμός, ενώ παράλληλα, θέλει να έχει καθαρή διαφορά από τον πρώτο γύρο για να του κάνει πιο εύκολο το έργο για τον β΄γύρο. Υπάρχει και η άποψη ότι η αντίδραση αυτή βγαίνει στο πλαίσιο και της συζήτησης που προέρχεται κυρίως από τα δύο άλλα επιτελεία, σύμφωνα με την οποία καταγράφει απώλειες το τελευταίο διάστημα. Σε κάθε περίπτωση είναι προφανές ότι γίνεται προσπάθεια δημιουργία εντυπώσεων από όλα τα στρατόπεδα.

Χθες, ο Νίκος Χριστοδουλίδης παρέστη σε συγκέντρωση της αρμενικής κοινότητας της Κύπρου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του επιτελείου του, ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη διαχρονική συμβολή της αρμενικής κοινότητας στην ανάπτυξη της κυπριακής κοινωνίας, στους αγώνες για ελευθερία και πρόοδο. 

Τόνισε επίσης την ανάγκη να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η σύνδεση των Αρμενίων και ιδιαίτερα των νέων με την κουλτούρα, την ταυτότητα και τις ρίζες τους. 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε ως παράδειγμα ότι ανάμεσα στις προτεραιότητές του είναι η προώθηση δημιουργίας έδρας Αρμενικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, που αποτελεί διαχρονικό αίτημα της κοινότητας.  

Ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε επίσης στους κοινούς αγώνες που συνδέουν την Κύπρο με την Αρμενία, τονίζοντας τις διαχρονικές σχέσεις των δύο χωρών και των λαών τους, καθώς και τις συναντήσεις τριμερούς συνεργασίας που καθιερώθηκαν ανάμεσα στην Κύπρο, την Ελλάδα και την Αρμενία, αλλά και τον ρόλο Αθήνας και Λευκωσίας εντός της ΕΕ στα θέματα που αφορούν την Αρμενία.