Για την απόφαση του να παραδώσει τη σκυτάλη της Προεδρίας του ΠΑΣΥΞΕ, έπειτα από 20 χρόνια, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στον Active ο απερχόμενος Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου των Ξενοδόχων Χάρης Λοϊζίδης.

Όπως ανέφερε αρχικά θεωρεί πως έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα ο κύκλος του στη θέση του Προέδρου, προσθέτοντας πως όταν αναλάμβανε τα ηνία το 2003 δεν περίμενε πως θα καθόταν στην καρέκλα για 20 χρόνια.

Αποκάλυψε μάλιστα πως είχε εκφράσει επιθυμία αποχώρησης και το 2013 ωστόσο δέχθηκε έπειτα από πιέσεις να συνεχίσει καθώς η κυπριακή οικονομία και ειδικότερα τότε η ξενοδοχειακή βιομηχανία ένεκα και της οικονομικής κρίσης αντιμετώπιζαν σημαντικά προβλήματα.

Γυρίζοντας τον χρόνο 20 χρόνια πίσω και τη σύγκριση με το σήμερα ο κ. Λοϊζίδης τόνισε πως όταν αναλάμβανε το 2003 υπήρχαν μόλις 2 εκατομμύρια τουρίστες, αριθμός που διπλασιάστηκε το 2019.

Τόνισε επίσης ότι σημασία για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος της χώρας διαδραμάτισε η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση αποκάλυψε πως ο διάδοχος του θα είναι εκτός απροόπτου ο κ. Θάνος Μιχαηλίδης CEO και ιδιοκτήτης της Thanos Hotels,  καθώς μέχρι στιγμής είναι ο μόνος που εκδήλωσε και επίσημα το ενδιαφέρον του για τη θέση.