Το χαράτσι των €350 για τις εταιρείες, όπως το χαρακτήρισε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Κυριάκος Χατζηγιάννης, είναι κατάλοιπο της οικονομικής κρίσης του ’13 και πρέπει να καταργηθεί.

 Συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΔΗΣΥ σε σημερινές του δηλώσεις ανέφερε πως, «Έφτασε ο καιρός επιτέλους να καταργηθεί το ετήσιο τέλος των €350 που επιβάλλεται στις εταιρείες. Εφόσον, όλα τα υπόλοιπα μέτρα που προβλέπονταν από το μνημόνιο, που ακολούθησε την οικονομική κρίση του ’13, έχουν καταργηθεί. Πρέπει και το χαράτσι των €350 να σταματήσει να επιβάλλεται».

Σημειώνει πως, είναι γεγονός ότι, κατά τις συζητήσεις στην επιτροπή εμπορίου εκφράστηκε η δικαιολογία από πλευράς της κυβέρνησης ότι, τα ποσά αυτά υπολογίζονται στον κρατικό προϋπολογισμό και η άμεση κατάργηση του τέλους των €350 θα δημιουργήσει έλλειμμα.

Τονίζει πως είναι μία δικαιολογία που δεν μπορεί πλέον να γίνεται αποδεκτή αφού, με την πρόταση για σταδιακή – κλιμακωτή μείωση του ποσού μέχρι τον τελικό εκμηδενισμό του, δίνεται η ευκαιρία στην κυβέρνηση να αναπληρώσει από αλλού, τα ποσά που θα απολέσει από τη δίκαιη κατάργηση του τέλους των €350.

Βάζοντας σύναμμα εναντίων της στάσης του ΑΚΕΛ η «οποία είναι παρελκυστική και παραπλανητική σε σχέση με την κατάργηση του τέλους. Αφού πρώτα κατέθεσε μία ανεφάρμοστη πρόταση νόμου, στη συνέχεια παρεμποδίζει τη διαδικασία για τελική συζήτηση και ψηφοφορία στην ολομέλεια της Βουλής των προτάσεων που αφορούν το ζήτημα των €350. Συνδράμοντας με τον τρόπο αυτό στην προσπάθεια της κυβέρνησης για διατήρηση του εταιρικού φόρου».