Σε συνέδρια και σεμινάρια για πωλήσεις φυσικού αερίου στο Λονδίνο, στο Κάιρο, στη Ραβέννα, στην Αλεξάνδρεια, στη Λευκωσία και στη Λεμεσό θα λάβει μέρος προσωπικό και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (δ.σ) της Εταιρείας Υδρογονανθράκων.

Τα υπηρεσιακά ταξίδια θα αφορούν διαπραγματεύσεις πώλησης φυσικού αερίου, συναντήσεις επιχειρηματικής ανάπτυξης, επαφές με τους διεθνείς συμβούλους της εταιρείας, καθώς και επισκέψεις σε εγκαταστάσεις.

Επίσης, μέλη του δ.σ θα εκπροσωπήσουν τη Δημοκρατία σε υψηλού επιπέδου διασκέψεις και συνέδρια. Στόχος της εκπροσώπησης της εταιρείας σε διοργανώσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό είναι η προώθηση των δραστηριοτήτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ, των δράσεων της εταιρείας, η παρακολούθηση των εξελίξεων της βιομηχανίας φυσικού αερίου και πετρελαίου καθώς και η δημιουργία ισχυρών επαγγελματικών δικτύων. Επιπρόσθετα, η Εταιρεία Υδρογονανθράκων θα λάβει υπηρεσίες από εμπειρογνώμονες και συγκεκριμένα από νομικούς, εμπορικούς και τεχνικούς συμβούλους, σε σχέση με την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων στα τεμάχια 6, 10 και 12.

Οι εξελίξεις και η εκπαίδευση

 Όπως διευκρινίζει η Εταιρεία Υδρογονανθράκων, η εκπαίδευση του προσωπικού στην Κύπρο και στο εξωτερικό θα εξαρτηθεί από τις επιχειρηματικές προτεραιότητες, όπως αυτές εξελίσσονται στην κυπριακή ΑΟΖ και σε συνδυασμό με τις ανάγκες ανάπτυξης γνώσεων και δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού στην εταιρείας.

Συγκεκριμένα, θα εκπαιδευτούν σε εξιδεικευμένους τομείς, οι οποίοι θα καλύψουν όλα τα πεδία επιστημών που σχετίζονται με το φυσικό αέριο. Μεταξύ άλλων, ο κλάδος υπεδάφους θα εκπαιδευτεί στους ανθρακικούς ταμιευτήρες, στη σεισμική απεικόνιση και στη διαχείριση των δεδομένων υπέδαφους. Οι εργαζόμενοι στον κλάδο της μηχανικής θα εκπαιδευτούν στη διασφάλιση της ροής των υδρογονανθράκων, στις υποθαλάσσιες τεχνολογίες εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, στην τεχνική ασφάλεια των εργασιών και των υποδομών, στην εκτίμηση του κόστους για έργα φυσικού αερίου και στην επεξεργασία αερίου με περιεκτικότητα θείου. Οι εργαζόμενοι στον εμπορικό κλάδο θα εκπαιδευθούν σε οικονομικά ζητήματα, σε ενεργειακές συναλλαγές, στο εμπόριο ενέργειας, σε αναλύσεις ενεργειακών αγορών και σε διαπραγματεύσεις πετρελαϊκών προϊοντών.

Οι εργαζόμενοι στους υπόλοιπους κλάδους θα περάσουν από εκπαίδευση στις διαδικασίες σύναψης συμβάσεων, σε δημοσιονομικές και λογιστικές διαδικασίες, στη διαχείριση του προϋπολογισμού, σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού, στην υγεία, στην ασφάλεια και στο περιβάλλον, στη διοίκηση γραφείου, στην επικοινωνία, στην παρουσίαση και σε διοικητικές ικανότητες.

Ενημέρωση της Βουλής

Ο συνολικός προϋπολογισμός της εταιρείας για φέτος είναι €3.56 εκατ. και δεν εγκρίνεται από τη Βουλή αλλά κατατίθεται σε αυτήν για σκοπούς ενημέρωσης. Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία υδρογονανθράκων είναι ιδιωτική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με ένα και μοναδικό μέτοχο, το κράτος. Η εταιρεία λειτουργεί με την παραχώρηση χορηγίας από το κράτος.