Μέσω της οδού Αηδονιών η οποία εφάπτεται του κύριου δρόμου Λεμεσού – Τροόδους θα γίνεται η πρόσβαση στο ξενοδοχείο «Tree» ιδιοκτησίας του γνωστού γιατρού Μαρίνου Σωτηρίου που έλαβε χθες περιβαλλοντική έγκριση.

Σε περίπτωση αδειοδότησης του έργου, η εταιρεία ανάπτυξης πρέπει να συνομολογήσει γραπτή συμφωνία με το Τμήμα Περιβάλλοντος, με σκοπό τη χρηματοδότηση της παρακολούθησης της εφαρμογής των κατασκευαστικών όρων. Η συμφωνία με το Τμήμα Περιβάλλοντος θα προνοεί συγκεκριμένα την καταβολή χρηματικού ποσού προς το Τμήμα Περιβάλλοντος, με σκοπό την χρηματοδότηση πρόσληψης περιβαλλοντικού επιτηρητή για την παρακολούθηση των περιβαλλοντικών όρων. Ο περιβαλλοντικός επιτηρητής, θα παρακολουθεί τις εργασίες και τους περιβαλλοντικούς όρους της γνωμοδότησης, ενώ θα υποβάλει σχετικές εκθέσεις και παρατηρήσεις.

Το προτεινόμενο έργο αφορά την κατασκευή και λειτουργία ξενοδοχείου δυναμικότητας 134 κλινών. Η ξενοδοχειακή μονάδα θα αποτελείται από ένα κεντρικό κτήριο και από 64 καμπίνες διαμονής πελατών, οι οποίες θα χωροθετηθούν διάσπαρτα στο χώρο ανάπτυξης ανάμεσα στα υφιστάμενα δέντρα.

Εκτός των υποδομών διαμονής πελατών, στο ξενοδοχείο θα περιλαμβάνονται οι ακόλουθες κύριες υποδομές: Κυρίως κτηριακή υποδομή ξενοδοχείου (συνολικού εμβαδού 4.816τ.μ.) • Χώρους υποδοχής • Εσωτερικός και εξωτερικός χώρος εστιατορίου και lounge bar • Χώρος ευεξίας (spa) • Χώρος μαθήματος γιόγκα • Εσωτερική πισίνα • Πολυλειτουργικοί χώροι • Χώροι για μηχανολογικό – ηλεκτρολογικό εξοπλισμό • 60 υπόγειους χώρους στάθμευσης εκ των οποίων 6 για ΑμεΑ.

Η έκταση του εδάφους που θα σφραγιστεί με την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών εργασιών του προτεινόμενου έργου θα είναι 2.266τ.μ. (στην οικιστική ζώνη, μόνο η κυρίως κτηριακή υποδομή), που αντιστοιχεί σε ποσοστό 9,5% της συνολικής επιφάνειας των τεμαχίων ανάπτυξης του προτεινόμενου έργου.

Σημειώνεται ότι οι καμπίνες φιλοξενίας της προτεινόμενης ανάπτυξης θα είναι ξύλινες και υπερυψωμένες και δεν θα συμβάλουν στην σφράγιση του εδάφους. Η σφράγιση του εδάφους θα οφείλεται κυρίως στην κατασκευή της κυρίως κτιριακής υποδομής του ξενοδοχείου όπου θα βρίσκονται όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι της προτεινόμενης ανάπτυξης.

Στο ισόγειο της κυρίως κτηριακής υποδομής του ξενοδοχείου θα βρίσκονται κυρίως βοηθητικοί αποθηκευτικοί χώροι, βοηθητικοί χώροι κουζίνας, χώροι υγιεινής, χώρος αναμονής, χώρος υποδοχής ξενοδοχείου και η υποδοχή των χώρων ευεξίας.

Στον πρώτο όροφο της κύριας κτηριακής υποδομής του ξενοδοχείου θα βρίσκεται κυρίως ο χώρος αναμονής, οι χώροι κουζίνας, οι χώροι υγιεινής, ο εσωτερικός και εξωτερικός χώρος εστιατορίου και Lounge bar. Στο πρώτο επίπεδο του υπογείου της κύριας κτηριακής υποδομής του ξενοδοχείου θα βρίσκονται κυρίως οι χώροι στάθμευσης και ο χώρος ευεξίας ο οποίος θα αποτελείται από βοηθητικό αποθηκευτικό χώρος, δωμάτιο σάουνας, χώρους υγιεινής, χώρο αποδυτηρίων, χώρο αποθεραπείας, χώρο μαθήματος yoga, εσωτερική πισίνα και εξωτερική βεράντα. Στο δεύτερο επίπεδο του υπογείου της κύριας κτηριακής υποδομής θα βρίσκονται κυρίως οι βοηθητικοί αποθηκευτικοί χώροι, οι πολυλειτουργικοί χώροι, οι χώροι υγιεινής, ο χώρος υποδοχής, ο χώρος μηχανολογικού εξοπλισμού και οι χώροι στάθμευσης. Στο τρίτο επίπεδο του υπογείου θα βρίσκονται, κυρίως οι χώροι όπου θα εγκατασταθεί μηχανολογικός και ηλεκτρολογικός εξοπλισμός και χώροι στάθμευσης.

Τα τεμάχια ανάπτυξης του προτεινόμενου έργου εφάπτονται, του Δικτύου Natura 2000, με την Ειδική Ζώνη Διατήρησης (ΕΖΔ) και την Ζώνη Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) «Εθνικό Δασικό Πάρκο Τροόδους». Κατά την φάση κατασκευής του έργου εντός της Ζώνης Η6β θα αποκοπούν 20 πεύκα. Εντός της Ζώνης Ζ1, δεν θα αποκοπούν δέντρα, αλλά θα γίνει αφαίρεση κυρίως χαμηλής βλάστησης διαφόρων ειδών για τις ανάγκες χάραξης του εσωτερικού μονοπατιού που θα οδηγεί στις καμπίνες.