Με διαφορετικές προοπτικές θα εισέλθει στην επόμενη τουριστική σεζόν η Ορόκλινη, αφού είναι έτοιμα να ανοίξουν δύο νέα παραθαλάσσια ξενοδοχεία ενώ προγραμματίζεται σημαντική αναβάθμιση και του πολυτελούς Palm Beach, που παραμένει κλειστό από το 2020. Στα σκαριά βρίσκονται και άλλες παραθαλάσσιες αναπτύξεις, που θα προκύψουν μετά την ολοκλήρωση της μετακίνησης των εγκαταστάσεων υγραερίου, με την Ορόκλινη, που θα ενωθεί με το Δήμο Λάρνακας το 2024, να εκτιμάται πως θα αποτελέσει τα επόμενα χρόνια την τουριστική αιχμή του δόρατος για την πόλη.

Τις επόμενες εβδομάδες, θα ανοίξει τις πύλες του το Radisson Beach Resort Larnaca, που βρίσκεται στον πεζόδρομο της Ορόκλινης, στο χώρο όπου λειτουργούσε παλαιότερα το ξενοδοχείο Princess. Το νέο ξενοδοχείο υπό τη διαχείριση της Sunnyseeker Hotels, θα είναι το πρώτο Beach Resort του Ομίλου Radisson Hotel ανά το παγκόσμιο. 

Σε πολύ προχωρημένο στάδιο βρίσκονται και οι εργασίες για την ολοκλήρωση του Solaar Beach Hotel & Spa (σ.σ. πρώην Michael’s Beach Hotel), που βρίσκεται δίπλα από το Radisson και αναμένεται να ανοίξει για το κοινό αρχές του 2023. Το ξενοδοχείο θα διαθέτει επαύλεις και θα είναι δυναμικότητας 114 κλινών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλώβητη η Λάρνακα – Airbnb και μικρά ξενοδοχεία κερδίζουν

Ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία στην τουριστική περιοχή Ορόκλινης το Palm Beach Hotel, αναμένεται, εξάλλου, να αναβαθμιστεί και να αλλάξει εμφάνιση. Το πολυτελές ξενοδοχείο, είναι κλειστό για το κοινό από το 2020 και κατά τη διάρκεια των μέτρων για την πανδημία, είχε λειτουργήσει ως ξενοδοχείο καραντίνας. 

Το προτεινόμενο έργο, βρίσκεται ήδη σε δημόσια διαβούλευση μέσω του Τμήματος Περιβάλλοντος και περιλαμβάνει σημαντικές ανακαινίσεις και δημιουργία νέων οικιστικών κτηρίων, σε τρεις φάσεις με χρονικό ορίζοντα τα έξι χρόνια. Η μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον κατατέθηκε στην περιβαλλοντική Αρχή για τις ανάγκες της εταιρείας «PILLAR ENTERPRICES LTD».

Τα σχέδια περιλαμβάνουν ανέγερση κτηρίου εννέα ορόφων (Residence Tower) με 56 διαμερίσματα το οποίο θα περιλαμβάνει κοινόχρηστους και υποστηρικτικούς χώρους. Για την ανέγερση του Residence Tower, απαιτείται η κατεδάφιση μέρους της βόρειας πτέρυγας του ξενοδοχείου. Επιπρόσθετα θα ανεγερθεί τετραώροφο κτήριο Condominium με 28 δωμάτια (condos) με κοινόχρηστους χώρους και εστιατόριο στο ισόγειο, καθώς και εσωτερική πισίνα στο υπόγειο. Το υφιστάμενο κτήριο, στο οποίο λειτουργούσε εσωτερική πισίνα και γήπεδο squash, προβλέπεται ότι θα κατεδαφιστεί. Παράλληλα θα γίνει μετατροπή των υφιστάμενων 40 bungalows και της μεγάλης, τύπου λιμνοθάλασσας, πισίνας και των κοινόχρηστων χώρων, σε 25 ανεξάρτητα bungalows με ιδιωτική πισίνα, για τη φιλοξενία οικογενειών και οργανωμένων συνόλων.

Στη μελέτη εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον, αναφέρεται πως το προτεινόμενο έργο θα χωροθετηθεί σε ιδιωτική γη, για την εκμετάλλευση της οποίας δεν απαιτείται εκμίσθωση.