Η Πάφος έλαβε επίσημα απόψε το χρίσμα της «Ευρωπαικής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού» για το 2023, από τα αρμόδια όργανα της ΕΕ. Η απόφαση ανακοινώθηκε λίγο μετά τις 7.00 μ.μ. και ενώ στις Βρυξέλλες βρίσκονταν από προχθές για παρουσίαση της υποψηφιότητας διμελής αντιπροσωπεία της πόλης, αποτελούμενη από τον Διευθυντή Έργων Έξυπνης πόλης του Δήμου Πάφου, δρ. Ζήνων Ζήνωνος και τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου, Νάσο Χατζηγεωργίου.

Για τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού 2023 επιλέγηκαν στην τελική φάση επτά πόλεις μεταξύ 29 υποψηφίων από 13 χώρες. Μαζί με την Πάφο που κέρδισε τη σχετική διάκριση, ήταν στην τελική φάση το Άαρχους (Δανία), η Γκιχόν (Ισπανία), το Ζάγκρεμπ (Κροατία), το Πόρτο (Πορτογαλία), το Σαν Σεμπαστιάν (Ισπανία) και η Σεβίλλη (Ισπανία).

Η Πάφος θα λάβει εξειδικευμένη υποστήριξη επικοινωνίας και branding για το 2023. Αυτό θα περιλαμβάνει την παραγωγή ενός διαφημιστικού βίντεο, ένα ειδικά σχεδιασμένο γλυπτό hashtag για την πόλη, καθώς και εξατομικευμένες δραστηριότητες προώθησης και προβολή σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και διεθνώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: Ρομποτική όραση για βελτίωση της ποιότητας ζωής και της ασφάλειας των ανθρώπων

Πλήρη ικανοποίηση για την επιτυχή κατάληξη του στόχου εξέφρασε μιλώντας στον «Φ» ο πρόεδρος της ΕΤΑΠ, Κυριάκος Δρουσιώτης. Από την εποχή της θητείας μου ως προέδρου του ΕΒΕ Πάφου όταν και προώθησα την ίδρυση της ΕΤΑΠ, τόνισε, οραματιστήκαμε ένα οργανισμό που να μπορεί να υλοποιεί πρωτοποριακά και μοντέρνα σχέδια για όφελος της Πάφου.

«Η σημερινή μεγάλη επιτυχία, αποτελεί απότοκο του μεγαλεπίβολου εκείνου στόχου», κατέληξε.

Ικανοποίηση για την διάκριση εξέφρασε μιλώντας τώρα στον «Φ» και ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου, Θάνος Μιχαηλίδης, επισημαίνοντας τη σημασία της για την περαιτέρω αναβάθμιση του προορισμού σε παγκόσμια επίπεδο, όσο και για την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών της Πάφου.