Πλήρη απογοήτευση από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του ΥΠΠΑΝ εκφράζει η Παγκύπρια Συντεχνία Επαγγελματιών Καλλιτεχνών, αφού το 2ο έκτακτο επίδομα δεν συμπεριλαμβάνει τους χαμηλά αμοιβόμενους αυτοτελώς εργαζομένους και υπαλλήλους.

Σε ανακοίνωση της, η ΠΑΣΥΝΕΚ αναφέρει ότι αυτό, ήταν το πρώτο αίτημα της για το δεύτερο έκτακτο επίδομα και σημειώνει ότι «πολύ καλά έπραξαν και έδωσαν επίδομα στους ανασφάλιστους συνάδελφους, αλλά θεωρείται ανεπίτρεπτος ο αποκλεισμός από το επίδομα, των νόμιμων και χαμηλόμισθων». 

Με την ενέργεια του αυτή, προσθέτει, το ΥΠΠΑΝ έχει καταφέρει ν’ απογοητεύσει μια μεγάλη μερίδα καλλιτεχνών, οι οποίοι κατέβαλαν και καταβάλλουν στις κοινωνικές ασφαλίσεις τα απαιτούμενα, για να είναι νόμιμοι, ενώ «εισέπραξαν την πλήρη απαξίωση, σε μια περίοδο που πολλοί από αυτούς αναγκάζονται να λαμβάνουν τρόφιμα από την ΠΑΣΥΝΕΚ για να επιβιώσουν». 

Η Συντεχνία απαιτεί την άμεση επανεξέταση των ενστάσεων που έχει αποστείλει, ενώ αναφέρει ως “προσβλητική την αθέτηση της υπόσχεσης που έλαβε από τον διευθυντή των Πολιτιστικών Υπηρεσιών».

Πηγή: philenews/ ΚΥΠΕ