Συνάντηση με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό θα έχει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως ανέφερε ο ίδιος σε δηλώσεις του στην Πάφο.

Η κα Ολγκίν, έρχεται από το Λονδίνο και θα παραμείνει στην Κύπρο για 10 περίπου μέρες, τόνισε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, εκτιμώντας ότι η σημερινή δεν θα είναι η μόνη συνάντηση στην περίοδο αυτή.

Θα έχουμε μια συνάντηση που δεν είναι εθιμοτυπική, αλλά θα μιλήσουμε πολύ συγκεκριμένα, είπε. Έχω κάποιες σκέψεις που θέλω να μοιραστώ μαζί της και ευελπιστώ να ενημερωθώ για εξελίξεις που μας φέρνουν πιο κοντά στον μοναδικό μας στόχο που είναι η επανέναρξη των συνομιλιών από εκεί που διακόπηκαν το συντομότερο δυνατόν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε επίσης ότι συζήτησε το θέμα εκτενώς και με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όταν βρισκόταν στην Κύπρο και ενημερώθηκε ότι η κα Ολγκίν θα επισκεφθεί και ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, συμπεριλαμβανομένων και των Βρυξελλών, βλέποντας τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει και η ΕΕ.

Ερωτηθείς πώς ερμηνεύει την αναφορά της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε σχέση με το Κυπριακό και ότι η ΕΕ θα είναι στο πλευρό της Κύπρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική αναφορά, τονίζοντας ότι υπήρξε συγκεκριμενοποίηση της αναφοράς αυτής στην κατ΄ιδίαν συνάντηση που είχαν.

Κατέληξε δε, ότι δεν θα επεκταθεί δημόσια σε αυτό, αφού όπως τόνισε εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι να γίνεται περισσότερη δουλειά και λιγότερες δημόσιες τοποθετήσεις.