Την ανεξάρτητη υποψηφιότητά της για τη Δημαρχία του κατεχόμενου Δήμου Μόρφου, από όπου κατάγεται, διεκδικεί η Αντιγόνη Περικλέους Παπαδοπούλου.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Μορφίτες και Μορφίτισσες,

Με ψηλό αίσθημα ευθύνης και όρεξη για σκληρή δουλειά, καταθέτω την ανεξάρτητη υποψηφιότητά μου, για τη Δημαρχία της κατεχόμενης Μόρφου.

Καταθέτω ως συμβόλαιο τιμής μαζί σας, την πολύτιμη εμπειρία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση, ως Δημοτική Σύμβουλος Στροβόλου και Δήμαρχος Μόρφου. Ως μαχητική πολιτικός, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ως επιστήμονας –χημικός, με 23άχρονη διευθυντική καριέρα στον ιδιωτικό τομέα. Ως ενεργός πολίτης, με ενσυναίσθηση κι αγάπη στον τόπο και τον άνθρωπο.

Η όλη πολιτική μου διαδρομή, δεν ήταν παρά η κατάθεση ψυχής μιας Μορφίτισσας πρόσφυγα στον καθημερινό αγώνα όλων μας, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στην πολύπαθη Κύπρο μας. Οφείλω πολλά στους βιοπαλαιστές γονείς μου και σε όλους εσάς, που με στηρίξατε διαχρονικά. Σας ευχαριστώ γιατί μου δώσατε φωνή, για να ακούγεται δυνατά η κραυγή της Μόρφου και το δικό σας αίτημα για Ελευθερία, Δημοκρατία, Κοινωνική δικαιοσύνη και ασφαλή Επιστροφή στη γη μας.

Μαζί, πετύχαμε πολλά, εντός και εκτός Κύπρου, με σύνθημα το τρίπτυχο «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ- ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ – ΔΙΕΚΔΙΚΩ», εφαρμόζοντας διαχρονικά, μια μακρόπνοη στρατηγική δράσεων με έντονο αντικατοχικό χαρακτήρα.

Συνεχίζουμε και πάλιν μαζί, με επίκεντρο της νέας στρατηγικής μας, το τρίπτυχο «Δικτύωση, Διαφώτιση, Διεκδίκηση» στον διεθνή και ευρωπαϊκό χώρο. Είναι καιρός, να αποβάλουμε την όποια εσωστρέφεια, ηττοπάθεια και ωχαδελφισμό και να διεκδικήσουμε ακόμη πιο δυναμικά, το αναφαίρετο δικαίωμά μας να μην είμαστε Ευρωπαϊοι πολίτες, δεύτερης κατηγορίας.

Δική μας υπόσχεση, να υπηρετούμε καθημερινά με ανιδιοτέλεια, στόχους πατρίδας. Στόχους για τον συνάνθρωπο, τον πάσχοντα συμπολίτη, τους νέους και τις νέες που είναι η ελπίδα μας.

Είμαι βέβαιη, πως μαζί μπορούμε να πετύχουμε ακόμη περισσότερα. Επιδιώκουμε συστράτευση όλων, στον αγώνα για ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στα σπίτια και τις περιουσίες μας. Γιατί έχουμε χρέος, ως οι τελευταίοι βιωματικοί πρόσφυγες, να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας τη δίψα για επιστροφή. Την αγάπη στον μακραίωνο πολιτισμό μας. Την αταλάντευτη πίστη για δικαίωση της Κύπρου μας.

Δικός μου στόχος ήταν, είναι και παραμένει, να εργαστούμε για να πετύχουμε τις μέγιστες δυνατές συγκλίσεις και συνεργασίες στις εκλογές της 9ης Ιουνίου 2024, ώστε να εκλεγεί ένα δυνατό Δημοτικό Συμβούλιο. Με ικανά στελέχη από όλους τους πολιτικούς χώρους, τα οργανωμένα σύνολα και την Μορφίτικη κοινωνία, ώστε να δώσουμε νέα ώθηση και πιο αποτελεσματική παρέμβαση του Δήμου μας, στον δίκαιο αγώνα για Επιστροφή στη γενέθλια γη.

Μαζί, Μονόβουλοι και Διεκδικητικοί, ας θέσουμε τη ΜΟΡΦΟΥ και τη σωτηρία της, πάνω από όλους και όλα.