Πυρά κατά του Νίκου Χριστοδουλίδη εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου καλώντας να δηλώσει τι πρεσβεύει και που ανήκει. Σημείωσε ταυτόχρονα πως μετά τις εκλογές θα δουν το θέμα της παρουσίας του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ).

Κληθείσα να σχολιάσει την παρουσία του Νίκου Χριστοδουλίδη στα συνέδρια του ΔΗΚΟ και της ΔΗΠΑ που ανήκουν σε άλλες ευρωομάδες, ενώ ο ίδιος μετέχει στο ΕΛΚ όπου ανήκει και ο ΔΗΣΥ, η Αννίτα Δημητρίου χαρακτήρισε πολιτικά οξύμωρο το  γεγονός και τον κάλεσε να δηλώσει τι πρεσβεύει και πού ανήκει. Τον κάλεσε, μάλιστα, να παραμένει ανεξάρτητος θεσμικά ως αρμόζει και στον ρόλο του, αφήνοντας ουσιαστικά υπονοούμενα για εμπλοκή του Νίκου Χριστοδουλίδη στις εκλογές.

«Είναι πολιτικό οξύμωρο για τον ΠτΔ να μετέχει στο ΕΛΚ και να παρουσιάζεται σε άλλες πολιτικές ομάδες. Πρέπει να ρωτηθεί ο ίδιος για το τι πρεσβεύει και πού ανήκει», δήλωσε και πρόσθεσε ότι ο ΔΗΣΥ αυτή τη στιγμή θα επικεντρωθεί στο δικό του πολιτικό διακύβευμα.

Όπως είπε, ο ΔΗΣΥ ανήκει στο ΕΛΚ εδώ και πολλές δεκαετίες, και την συμμετοχή του την έχει κερδίσει επάξια. Υπέδειξε ότι μαζί έχουν διαμορφώσει το ευρωπαϊκό μανιφέστο που παρουσιάστηκε σήμερα μετά από πολλούς μήνες προεργασία. «Είναι με αυτό τον τρόπο, με την πιο δυνατή ομάδα που θα συμβάλουμε καθοριστικά στις μάχες για να μπορέσουμε να ισχυροποιήσουμε το ΕΛΚ και εκεί να έχουμε μεγαλύτερο θετικό πρόσημο για την Κύπρο μας.

Εμείς είμαστε καθαροί που ανήκουμε. Είμαστε το ευρωπαϊκό κόμμα της Κύπρου, ανήκουμε στο ΕΛΚ και θα αναμέναμε από τον Πρόεδρο σε αυτή τη δύσκολη προεκλογική περίοδος να παραμείνει ανεξάρτητος θεσμικά ως αρμόζει και στον ρόλο του»