Πρόταξε τον ευρωπαϊκό χαρακτήρα του ΔΗΣΥ και χτύπησε ΑΚΕΛ και ΕΛΑΜ επιχειρώντας να τα ταυτίσει ως τα δύο πολιτικά άκρα τα οποία είτε προτείνουν, όπως είπε, ακραίες και επικίνδυνες πολιτικές είτε υποστηρίζουν και ψηφίζουν τις ίδιες θέσεις σε αρκετά ζητήματα…

Η Πινδάρου προχώρησε χθες στην παρουσίαση των πολιτικών της θέσεων ενόψει ευρωεκλογών και η Αννίτα Δημητρίου επεδίωξε μέσα από την ομιλία της να αναδείξει πολιτικά διακυβεύματα, να δώσει πολιτικό στίγμα στην προεκλογική του κόμματος και ταυτόχρονα να χτυπήσει για διαφορετικούς λόγους το ΑΚΕΛ και το ΕΛΑΜ.

Το πρώτο για να συσπειρώσει τον κόσμο του ΔΗΣΥ στο ενδεχόμενο το κόμμα της Αριστεράς να είναι πρώτο κόμμα, και το δεύτερο για να κλείσει την κάνουλα των διαρροών από το κόμμα της προς το κόμμα της ακροδεξιάς. Είναι ενδεικτικό ότι το τελευταίο διάστημα γίνεται όλο και πιο συχνά αναφορά προς ΕΛΑΜ από την Πινδάρου, προβάλλοντας τις πολιτικές διαφορές τους.

Η Αννίτα Δημητρίου, έκανε στην ομιλία της αναφορά στις πολιτικές του ΔΗΣΥ και την πορεία της χώρας προς την Ευρώπη και υπενθύμισε τις διαφωνίες και τη διαφορετική στάση του ΑΚΕΛ και άλλων αντιευρωπαϊκών δυνάμενων απέναντι στην ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

«Αφού δεν μπόρεσαν να την αποτρέψουν, την πολεμούν από μέσα. Προσπαθούν να τη διαλύσουν με το μίσος, τη μισαλλοδοξία, τον διχασμό», ανέφερε, προσθέτοντας πως ταυτίζονται σε αντιευρωπαϊσμό οι πολιτικές τους.

«Στην οικονομία, ΑΚΕΛ και ΕΛΑΜ φλερτάρουν με την επιβολή φορολογιών στις επιχειρήσεις, που αργά ή γρήγορα θα τις πληρώσουν οι πολίτες, με αυξημένο πληθωρισμό. Η πρόταση του ΑΚΕΛ για τη φορολογία των τραπεζών μιμείται κατά γράμμα την αντίστοιχη ιταλική απόπειρα που έφερε τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας σε μερικές μέρες.

Στο μεταναστευτικό, τα δύο άκρα συναγωνίζονται σε παραλογισμό και λαϊκισμό. Το ΕΛΑΜ θέλει να μοιράσει διαβατήρια στους μετανάστες ή να τους πετάξει στη θάλασσα, ενώ το ΑΚΕΛ ευαγγελίζεται ανοικτά σύνορα και ασφαλείς διαδρόμους. Και οι δυο είναι συνταγές καταστροφής.

Ανάμεσα στην ανεξέλεγκτη Ευρώπη των ανοικτών συνόρων του ΑΚΕΛ και την αυταρχική Ευρώπη των περιχαρακωμένων κρατών του ΕΛΑΜ εμείς επιλέγουμε τη δημοκρατική και αποφασιστική Ευρώπη των αρχών και αξιών.

Με σεβασμό στο δίκαιο αλλά και διασφάλιση της τάξης και της ευνομίας», δήλωσε χαρακτηριστικά η Αννίτα Δημητρίου.

Τόνισε σε αρκετά σημεία της ομιλίας της ότι ο ΔΗΣΥ έχει την πιο δυνατή ομάδα στο ψηφοδέλτιο του και σημείωσε πώς μόνο ο ΔΗΣΥ διασφαλίζει ότι «θα συνομιλούμε ισότιμα με κράτη και κυβερνήσει, υποδεικνύονται πώς είναι μεγάλο λάθος να ξοδέψουμε την ψήφο μας αστόχαστα, για να τιμωρήσουμε ή για να διαμαρτυρηθούμε τυφλά για ό,τι μας ενοχλεί».

«Είμαι βέβαιη ότι οι συμπολίτες μας δεν θα αφήσουν τις συλλογικές μας κατακτήσεις να πάνε χαμένες.

Ούτε και να αφήσουν τα κλειδιά της χώρας στους ακραίους λαϊκιστές και σε αυτούς που την οδήγησαν στο χείλος της καταστροφής», υποστήριξε η Αννίτα Δημητριου. «Έχουμε πίστη ότι οι ελεύθεροι, δημοκρατικοί άνθρωποι, οι ευρωπαίοι Έλληνες της Κύπρου, γι’ ακόμη μια φορά θα γίνουν ασπίδα και θα προστατεύσουν τον τόπο, επιλέγοντας την μόνη αληθινή ευρωπαϊκή δύναμη: τον Δημοκρατικό Συναγερμό.», κατέληξε.

Έριξε το γάντι στον Χριστοδουλίδη για το ΕΛΚ

Κληθείσα η πρόεδρος του ΔΗΣΥ να σχολιάσει την παρουσία του Νίκου Χριστοδουλίδη στα συνέδρια του ΔΗΚΟ και της ΔΗΠΑ που ανήκουν σε άλλες ευρωομάδες, ενώ ο ίδιος μετέχει στο ΕΛΚ όπου ανήκει και ο ΔΗΣΥ, η Αννίτα Δημητρίου χαρακτήρισε πολιτικά οξύμωρο το  γεγονός και τον κάλεσε να δηλώσει τι πρεσβεύει και πού ανήκει.

«Είναι πολιτικό οξύμωρο για τον ΠτΔ να μετέχει στο ΕΛΚ και να παρουσιάζεται σε άλλες πολιτικές ομάδες. Πρέπει να ρωτηθεί ο ίδιος για το τι πρεσβεύει και πού ανήκει», δήλωσε και πρόσθεσε ότι ο ΔΗΣΥ αυτή τη στιγμή θα επικεντρωθεί στο δικό του πολιτικό διακύβευμα.

«Εμείς είμαστε καθαροί που ανήκουμε. Είμαστε το ευρωπαϊκό κόμμα της Κύπρου, ανήκουμε στο ΕΛΚ και θα αναμέναμε από τον Πρόεδρο σε αυτή τη δύσκολη προεκλογική περίοδος να παραμείνει ανεξάρτητος θεσμικά ως αρμόζει και στον ρόλο του», κατέληξε.