Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή την Τετάρτη, σε ηλικία μόλις 58 ετών, ο Κύπριος φωτογράφος και αρχιτέκτονας Γιώργος Πανταζής. 

Ο εκλιπών χάραξε με το φωτογραφικό του έργο νέους δρόμους οπτικής αισθητικής και απόδοσης, αφήνοντας το σημάδι του στη σύγχρονη κυπριακή φωτογραφία.

Ο Γιώργος Πανταζής γεννήθηκε στην Αμμόχωστο στις 12 Μαρτίου 1965. Μετά την τουρκική εισβολή του 1974 και μέχρι το τέλος της στρατιωτικής του θητείας το 1984 έζησε στη Λεμεσό. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πολυτεχνείο του Άαχεν στη Γερμανία (RWTH Aachen). Μετά την επιστροφή του στην Κύπρο, εργάστηκε για αρκετά χρόνια ως Αρχιτέκτονας σε δύο γνωστά αρχιτεκτονικά γραφεία της Λεμεσού κι από το 2003 διατηρούσε το δικό του αρχιτεκτονικό γραφείο σε συνεταιρισμό.

Οι απαραίτητες φωτογραφίσεις στα διάφορα εργοτάξια τον έφεραν σε επαφή με τον κόσμο της φωτογραφίας. Εδώ και μερικά χρόνια, η φωτογραφία είχε γίνει το πάθος του και η κύρια ενασχόλησή του μετά την αρχιτεκτονική.

Έλαβε μέρος σε πολλούς παγκύπριους και θεματικούς διαγωνισμούς φωτογραφίας κατακτώντας βραβεία και επαίνους.

Μόλις την περασμένη Τρίτη άνοιξε στο Οίκημα του ΕΚΑΤΕ η ομαδική έκθεση φωτογραφίας «PhOETRY – when words become images», στην οποία παρουσιάζονται έργα του μαζί με έργα των Μάρκους Σουτς (Γερμανία) και Ελένης Περικλέους Κέστα (Κύπρος) κι έχει ως μοτίβο έμπνευσης ποιήματα της Έμιλι Ντίκινσον και της Κικής Δημουλά. 

Ο Γιώργος Πανταζής (αριστερά) με τον Γιώργο Κούμουρο στα εγκαίνια της έκθεσής του στο Οίκημα του ΕΚΑΤΕ.

Επίσης, επρόκειτο να συμμετάσχει με έργα του στο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Λεμεσού, που πραγματοποιείται από 20 Οκτωβρίου μέχρι τις 12 Νοεμβρίου στον Μώλο. Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι το φετινό Φεστιβάλ Φωτογραφίας Λεμεσού αφιερώνεται στον ξαφνικά και πρόωρα εκλιπόντα Γιώργο Πανταζή.

«Η BPRARTS Cultural Management κι όλη η ομάδα του Φεστιβάλ Φωτογραφίας Λεμεσού εκφράζουν τη θλίψη και θερμά συλλυπητήρια τους προς την οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος συμμετέχοντα, στο φετινό φεστιβάλ φωτογραφίας, φωτογράφου Γιώργου Πανταζή για την ξαφνική απώλειά του. Ο Γιώργος Πανταζής υπήρξε για πολλά χρόνια φίλος και αγαστός συνεργάτης» αναφέρεται. 

Η έκθεση και η φωτογραφική έκδοση με τίτλο «9251 km2», με θέμα την Κύπρο, που έκανε μαζί με τον Νικόλα Μιχαήλ παρουσιάστηκε σε Γερμανία και Κύπρο και αποτελεί ένα ορόσημο στη φωτογραφική πορεία του

Ο ίδιος χαρακτήριζε τη φωτογραφία ως «την αντισυμβατική και μοναχική διαδικασία που κινητοποιεί ταυτόχρονα σώμα, μυαλό, αισθήσεις και ψυχή».