164 παιδιά από ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού παρακολούθησαν θεατρικές παραστάσεις αυτά τα Χριστούγεννα, μέσω της δράσης «Κάθε παιδί στο θέατρο».

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Κέντρο Θεάτρου για Παιδιά και Νεαρά Άτομα – ASSITEJ Κύπρου έδωσε την ευκαιρία σε παιδιά από ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις που ανέβηκαν κατά την περίοδο των γιορτών, μέσω της δράσης «Κάθε παιδί στο θέατρο». Η δράση είχε, επίσης, ως στόχο να στηρίξει τα θέατρα και τις θεατρικές ομάδες που ασχολούνται με το θέατρο για παιδιά και νεαρά άτομα.  

Στο πλαίσιο της δράσης, ο Assitej Κύπρου, με την πολύτιμη στήριξη των υπεραγορών Άλφα Μέγα, αγόρασε εισιτήρια αξίας χιλίων πεντακοσίων ευρώ για τις παραστάσεις των μελών του (θεάτρων και θεατρικών ομάδων) που ανέβηκαν την περίοδο των γιορτών.

Τα 164 εισιτήρια που αγοράστηκαν διατέθηκαν με τη συνδρομή του Τμήματος Νέων του Ερυθρού Σταυρού σε παιδιά από ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Πολλά από τα παιδιά αυτά παρακολούθησαν θέατρο για πρώτη φορά στη ζωή τους.

Οι παραστάσεις που παρακολούθησαν τα παιδιά είναι οι εξής:

  1. «Στην Μπουκλοχώρα» – Θέατρο Μασκαρίνι
  2. «STILL! – Ένα άγαλμα που γύρισε τον κόσμο»
  3. «Δον Κιχώτης” – Θέατρο ΑντίΛογος
  4. «Οι περιπέτειες μιας λαίδης» – Σατιρικό Θέατρο
  5. «Φρικαντέλα» – Θέατρο Thespians
  6. «Santa Παραίτηση» – Theatroparty
  7. «Γουρουνιάσματα» – Silver Spotlight Productions
  8. «Καλήν εσπέραν θα σας πω»
  9. «ΣΚΡΟΥΤΖ – Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία» – Θέατρο Πίκολο
  10. «Χριστουγεννοπαραμυθομπλεξίματα» – Red Stage Theatre

Μέσω της δράσης αυτής, ο Assitej Κύπρου στηρίζει έμπρακτα την κοινωνία και τον πολιτισμό, υπενθυμίζοντάς μας ότι η ψυχαγωγία και η πρόσβαση στις τέχνες αποτελούν δικαίωμα κάθε παιδιού.