Θέματα που αφορούν στην αναβάθμιση και στελέχωση των Μουσείων της Λεμεσού και της Επισκοπής και επέκταση του ωραρίου τους συζήτησε, μεταξύ άλλων, η Υφυπουργός Πολιτισμού με τους αρμόδιους λειτουργούς του Τμήματος Αρχαιοτήτων κατά την επίσκεψη εργασίας που πραγματοποίησε την Πέμπτη στην Επαρχία Λεμεσού. 

Η Λίνα Κασσιανίδου επισκέφθηκε το αρχαίο λιμάνι και τον αρχαιολογικό χώρο της Αμαθούντας, με στόχο να αναβαθμιστεί η εμπειρία των επισκεπτών στο χώρο. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε διάφορα ταφικά μνημεία που έφεραν στο φως σωστικές ανασκαφές του Τμήματος Αρχαιοτήτων στην περιοχή της Αμαθούντας, ενώ ακολούθως μετέβη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Επαρχίας Λεμεσού και στο Μουσείο Επισκοπής Λεμεσού. Τέλος επισκέφθηκε την Κοινότητα της Ερήμης για παρακολούθηση της πορείας των σωστικών ανασκαφών. 

Σε δηλώσεις αναφέρθηκε στην ανάγκη αναβάθμισης του Αρχαιολογικού Μουσείου Λεμεσού για να εκτεθούν όλα τα νέα ευρήματα που έχουν έρθει στο φως από νέες αρχαιολογικές θέσεις σε όλη την επαρχία. Πρόσθεσε ότι το μουσείο βρίσκεται στον πυρήνα της πόλης και εξέφρασε την άποψη ότι εκεί πρέπει να παραμείνει. 

Το Μουσείο, όπως υπέδειξε, χρήζει αναβάθμισης για να μπορέσουν να εκτεθούν και τα νέα ευρήματα μέσα από μια νέα μουσειολογική μελέτη. «Είχε γίνει μια πρωταρχική μελέτη πριν μερικά χρόνια, αλλά είναι ξεπερασμένη λόγω των ευρημάτων και νέων τάσεων» είπε χαρακτηριστικά η Υφυπουργός. 

Στόχος είναι να δημιουργηθούν αίθουσες εκπαιδευτικού χαρακτήρα, με πληροφορίες για τον επισκέπτη, εικονογραφικό υλικό για τις ανασκαφές και τις θέσεις. «Ένα μουσείο, βέβαια, είναι ο χώρος όχι μόνο της έκθεσης, αλλά και εργασίας τόσο των αρχαιολόγων όσο και των συντηρητών» συνέχισε. Άρα, πρέπει να διαθέτει χώρους όπου να μπορούν να εργαστούν και να μελετήσουν το υλικό. 

Η Λίνα Κασσιανίδου υποστήριξε ακόμη ότι το Μουσείο έχει δυνατότητα να αναπτυχθεί. Σε σχέση με τον χρόνο της υλοποίησης, η σημείωσε ότι χρειάζεται να γίνει η σχετική μελέτη, να ενταχθούν οι εργασίες στον προϋπολογισμό και στόχος είναι να υλοποιηθεί σταδιακά. 

Η Λ. Κασσιανίδου ανέφερε ότι έχουν ήδη γίνει ενέργειες σχετικά με το ωράριο και αρκετά μνημεία λειτουργούν και τις Κυριακές. Αναφερθείσα συγκεκριμένα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Επαρχίας Λεμεσού, ενημέρωσε ότι παραμένει κλειστό τα Σαββατοκύριακα, σημείωσε όμως ότι στόχος είναι να σύντομα να διευρυνθεί το ωράριό του. Ενημέρωσε ότι ετοιμάστηκε από μέρους του Τμήματος Αρχαιοτήτων μελέτη για το προσωπικό που απαιτείται, προκειμένου να επεκταθεί το ωράριο. 

Αναφορικά με τον αρχαιολογικό χώρο της Αμαθούντας στάθηκε στη μοναδική εμπειρία αρχαιολογικού και φυσικού πλούτου που συνδυάζει και ανέφερε ότι έχει ήδη καταρτιστεί διαχειριστικό σχέδιο, το οποίο στοχεύει στο να καταστεί ο χώρος πιο ελκυστικός στον επισκέπτη μέσω διαδρομών και πληροφοριακού υλικού. 

Η ίδια αναφέρθηκε και στο Μουσείο της Επισκοπής, τονίζοντας ότι επίσης χρειάζεται αναβάθμιση και συντήρηση. Ενημέρωσε ακόμη πως θα μετέβαινε στην κοινότητα της Ερήμης για να ενημερωθεί για την πρόοδο των σωστικών ανασκαφών που διενεργεί το Τμήμα Αρχαιοτήτων σε διάφορα τεμάχια που ανήκουν σε ιδιώτες και θέλουν να τα αξιοποιήσουν.