Το Σπίτι της Κύπρου στο Λονδίνο φιλοξένησε μια βραδιά γεμάτη μουσική  την περασμένη Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, καθώς η Άννα Αβραμίδου, μια νεαρή πιανίστρια που σπουδάζει στο Κέντρο Νέων Μουσικών Purcell, κατάφερε να μαγέψει το κοινό με το εκπληκτικό της ταλέντο και την απίστευτη ταπεινότητά της.

Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Τμήμα της Κυπριακής Υψηλής Αρμοστείας, δεν αποτελούσε μόνο μια γιορτή για τις επιτυχίες της Αννας, αλλά και μια ευκαιρία να παρουσιαστεί ο πλούτος του σύγχρονου κυπριακού πολιτισμού σε διάφορες κοινότητες στο Λονδίνο.

Γεννημένη στην Κύπρο, η Άννα Αβραμίδου έχει αφήσει ήδη το στίγμα της στον χώρο της μουσικής. Με την επιμέλεια και την καθοδήγηση της Τέσσα Νίκολσον, η αφοσίωση και η αγάπη της Άννας για τη μουσική την έχουν οδηγήσει σε απίστευτες επιτυχίες.

Μεταξύ των επιτευγμάτων της Αννας περιλαμβάνεται η κατάκτηση του Μεγάλου Βραβείου στο 6ο Διεθνές Διαγωνισμό Πιάνου Franz Liszt για Νέους Πιανίστες στο Weimar, Γερμανία. Η εκπληκτική της εμφάνιση όχι μόνο της απέσπασε το πρώτο βραβείο στην Κατηγορία II, αλλά της χάρισε επίσης τον τίτλο του νεαρού ταλέντου της χρονιάς.

Ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΗΒ Ανδρέας Κακουρής, απένειμε στην Άννα μια τιμητική πλακέτα κατά τη διάρκεια της συναυλίας, αναγνωρίζοντας τις εξαιρετικές της επιδόσεις και την αξιοθαύμαστη εκπροσώπηση της Δημοκρατίας της Κύπρου σε διεθνές επίπεδο.

Η εκδήλωση προσέλκυσε μέλη πολλών βρετανικών κοινοτήτων, τα οποία ενώθηκαν για να παρακολουθήσουν τον πλούτο του σύγχρονου κυπριακού πολιτισμού που παρουσίασε η Άννα με την εκπληκτική της εμφάνιση. Από τον εκφραστικό βάθος της «Μπαλάντας No. 1» του Σοπέν ως την εκρηκτική «Ταραντέλα» από τον Λιστ, η εμφάνιση άφησε το κοινό άφωνο, προκαλώντας καταιγισμό χειροκροτημάτων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς, η ταπεινή στάση και η γνήσια αγάπη της Άννας για τη μουσική, την έκαναν ακόμα πιο αγαπητή στο κοινό, αφήνοντας μια αξέχαστη εντύπωση του εξαιρετικού της ταλέντου και της μουσικής της ωριμότητας.