Αυτή την επετειακή χρονιά, η Πινακοθήκη ανοίγει τους ορίζοντές της με ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα που ενισχύουν την προσβασιμότητα και προσκαλούν το κοινό να γιορτάσουν τέχνη και πολιτισμό.

Το 2024 αποτελεί μια ιδιαίτερη χρονιά για τη Λεβέντειο Πινακοθήκη που γιορτάζει 10 Χρόνια Λειτουργίας. Μια δεκαετία γεμάτη με περιοδικές εκθέσεις και ποικίλες εκδηλώσεις με στόχο να αναδείξουμε το μεγαλείο της ευρωπαϊκής τέχνης.

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων και κατά τη διάρκεια του χρόνου, το προσωπικό της Λεβεντείου Πινακοθήκης εγκαταλείπει για λίγο το κτίριο της οδού Αναστασίου Γ. Λεβέντη αριθμός 5 και επισκέπτεται διάφορα σημεία του νησιού προσφέροντας δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

21-31 Μαρτίου 2024: Nicosia Mall

Το «ταξίδι» αυτό ξεκινά στις 21 Μαρτίου από το Nicosia Mall, στο οποίο οφείλουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες αφού προσφέρθηκε να μας φιλοξενήσει, στο ισόγειο του κτιρίου. Εκπαιδευτικά εργαστήρια για τους πολύ μικρούς μας φίλους αλλά και για εφήβους και ενήλικες θα δώσουν στο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει τη Λεβέντειο Πινακοθήκη έξω από τα συνηθισμένα της όρια. Παράλληλα θα τρέχουν διαγωνισμοί με πλούσια δώρα.

Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων:

  • Snapshots! Στιγμιότυπα! 22 και 26 Μαρτίου 2024, 14:00 – 16:00 Φωτογραφικό εργαστήρι για εφήβους, με την Άννα Μαρία Χατζήγαβριήλ και την Ειρήνη Δράκου.
  • Φτιάξε τη δική σου τσάντα Tote! 27, 28 & 29 Μαρτίου, 14:00 -16:00 Δημιουργικό εργαστήρι για εφήβους και ενήλικες, με τον Γιώργο Κύρου.
  • Ζωγραφίζω με αριθμούς. 23, 24 & 30 Μαρτίου, 14.00-17.00 Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά με τις μουσειοπαιδαγωγούς της Λεβεντείου Πινακοθήκης