Η Αλέξια αποτίει φόρο τιμής και ερμηνεύει τις μεγάλες γυναικείες φωνές της αμερικανικής τζαζ στη συναυλία «The Untold Story of Women in Jazz» που παρουσιάζεται την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου στο Θέατρο Ριάλτο. 
 
Νίνα Σιμόν, Μπίλι Χολιντέι, Έλα Φιτζέραλντ, Φελίσια Σάντερς, Ανίτα Ο’Ντέι, Μπέτι Κάρτερ, Άμπι Λίνκολν κ.ά. αναδεικνύονται μέσα  τα λιγότερο γνωστά τους τραγούδια. Δια μέσω των μουσικών τους επιλογών αποκαλύπτεται ποιες ήταν, τι ένοιωθαν για όσα συνέβαιναν γύρω τους στον κόσμο αλλά και στην προσωπική τους ζωή και πώς επηρέασαν την κοινωνία μέσω του ακτιβισμού τον οποίον είχαν επιλέξει ως τρόπο ζωής.
Η συναυλία πρόκειται επίσης να φωτίσει την Untold Story της ίδιας της Αλέξιας στη μέχρι σήμερα μουσική της πορεία. Αυτά τα τραγούδια είναι η ιστορίες τους. Έχοντας μαθητεύσει και συνεργαστεί με τους σπουδαιότερους μουσικούς της διεθνούς Τζαζ σκηνής συμπεριλαμβανομένης και της ίδιας της Μπέτι Κάρτερ, αυτές οι φωνές και η αυθεντικότητα τους, αποτέλεσαν έμπνευση για την Αλέξια καθ’ όλη την διάρκεια της καριέρας της, διαμορφώνοντας το δικό της μουσικό στυλ και phrasing. Οι ενορχηστρώσεις σε όλα τα τραγούδια έχουν γίνει ειδικά γι’ αυτό το concept της Αλέξιας και είναι εμπνευσμένες από τις αυθεντικές της εποχής.
 
Την Αλέξια συνοδεύει πενταμελής ορχήστρα, η οποία αποτελείται από επίλεκτους μουσικούς της σύγχρονης Κυπριακής τζαζ σκηνής, με σπουδές στο εξωτερικό και ειδικότητα στην τζαζ και την κλασική μουσική, με ήχο που έχει επιρροές από την μπλούζ, την γκόσπελ, τον αυτοσχεδιασμό: Ερμής Μιχαήλ (ηλεκτρική κιθάρα), Ανδρέας Ροδοσθένους (ηλεκτρικό μπάσο), Χρήστος Γερολατσίτης (πιάνο), Ρόδος Παναγιώτου (κρουστά) και Ηλία Ιωάννου (τρομπέτα).  
 
* Η συναυλία μεταφέρεται στις 15 Μαρτίου από τις 12 του μήνα που ήταν αρχικά προγραμματισμένη. Τα αγορασμένα εισιτήρια θα μεταφερθούν αυτόματα στην νέα ημερομηνία. Όσοι θεατές δεν ενδιαφέρονται να μεταφερθούν στη νέα ημερομηνία, μπορούν να ζητήσουν την επιστροφή των χρημάτων τους από το ταμείο του Θεάτρου Ριάλτο. 
 
 
Πηγή: philenews