Η απουσία της υπουργού Δικαιοσύνης, Άννας Προκοπίου-Κουκκίδη και του Αρχηγού Αστυνομίας, Στέλιου Παπαθεοδώρου, στη σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, ήταν κάτι που επισημάνθηκε και αποτέλεσε σημείο τριβής μεταξύ βουλευτών.

Συγκεκριμένα, για το θέμα συγκρούστηκαν λεκτικά ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής, Δημήτρης Δημητρίου και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Ανδρέας Θεμιστοκλέους, με την συζήτηση να φτάνει σε επίπεδα που δεν παραπέμπουν σε δημόσια διαβούλευση.

Η αρχή έγινε όταν ο Δημητρίου ζήτησε από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Δικαιοσύνης να διαβιβάσει στην κ. Προκοπίου – Κουκκίδη τη δυσαρέσκειά του, που η τελευταία δεν φρόντισε να παρευρεθεί. Σε εκείνο το σημείο επενέβη ο κ. Θεμιστοκλέους: «Να την καλέσετε, κ. πρόεδρε, να πάτε να φάτε σουβλάκια να της τα πεις».

Ακολούθησε η εξής στιχομυθία:

–          Δ.Δ.: Όχι, δεν έχω τέτοια πρόθεση.

–          Α.Θ. Άμα ήσουν πρόεδρος της προκοπής, έπρεπε σήμερα να της στείλεις επιστολή. Και όχι να κάτσεις να λες γιατί σε έγραψε. Το πολύ το νάνι-νάνι…

–          Δ.Δ.: Συνάδελφε, αν είμαι ή αν δεν είμαι πρόεδρος της προκοπής, δεν θα το κρίνετε εσείς.

–          Α.Θ.: Ωραία {…)

–          Δ.Δ.: Ο δικός σας ο τρόπος διαφέρει από τον δικό μου.

{…}

–          Α.Θ.: Έπρεπε να την φέρετε γονατιστή…

–          Δ.Δ.: Όταν θα είστε εδώ (σημ. εννοούσε στην προεδρία της επιτροπής Θεσμών) να την φέρετε γονατιστή. Η κ. Κουκκίδη δεν με έχει γράψει ποτέ ξανά…

{…}

Δ.Δ.: Δεν έχετε τον λόγο (σημ. μετά από νέα παρέμβαση του κ. Θεμιστοκλέους). Επειδή δεν είμαι πρόεδρος της προκοπής δεν έχετε τον λόγο.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ανέφερε ότι άδικα έγινε θέμα η απουσία της υπουργού. Ανέφερε πως είχε στείλει επιστολή τη Δευτέρα και ότι τη στιγμή που γινόταν η συζήτηση ήταν εν πτήσει με προορισμό το Λουξεμβούργο για υπηρεσιακούς λόγους.

Ακολούθησε νέος γύρος έντασης.

Ο Θεμιστοκλέους ζήτησε τον λόγο και τελικά ανέφερε πως από τη στιγμή που η κ. Κουκκίδη ενημέρωσε από τη Δευτέρα για την απουσία της θα έπρεπε η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής Θεσμών να ακυρωθεί.