Μεγάλη αναστάτωση έχουν προκαλέσει σε οδηγούς στη Λάρνακα βροχή προστίμων Є300 για παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη στη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού, όπου τοποθετήθηκε σύστημα φωτοεπισήμανσης.

Οι οδηγοί είναι έξαλλοι και τα παράπονα απανωτά, αφού ο χρόνος που δίδεται προκειμένου να στρίψουν δεξιά είναι ελάχιστος με αποτέλεσμα να καταγγέλλονται.

Πολίτης έστειλε στο philenews σχετικό βίντεο προκειμένου ν’ αποδείξει πως δίδεται στους οδηγούς χρόνος ελάχιστων δευτερολέπτων για να στρίψουν, με αποτέλεσμα να φωτογραφίζονται από τις κάμερες και να καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο Є300, ενώ λαμβάνουν και τρεις βαθμούς ποινής.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, όταν ανάβει το πράσινο βέλος και εκκινήσει το αυτοκίνητο για να στρίψει δεξιά, σε λίγα δευτερόλεπτα σβήνει με αποτέλεσμα αυτό να καταγράφεται, όπως αναφέρει, ως παράβαση.

Το θέμα, πάντως, οφείλει να εξεταστεί αμέσως από τις αρμόδιες υπηρεσίες κι εάν όντως υπάρχει λάθος στη ρύθμιση πρέπει να ακυρωθούν όλα τα εξώδικα που εκδόθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο για τη συγκεκριμένη παράβαση.