Συζητήθηκε, τις τελευταίες μέρες, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης το σχέδιο Ανάν και οι… επιπτώσεις που είχε το «ΟΧΙ» στο σήμερα, τηρουμένων των εξελίξεων στο Βαρώσι με τις εξαγγελίες του Ταγίπ Ερντογάν. Η πρώην Ελληνίδα Επίτροπος της ΕΕ, πρώην βουλευτής και πρώην Υπουργός, Άννα Διαμαντοπούλου, κατηγόρησε, μάλιστα, τη συντριπτική πλειοψηφία του κυπριακού Ελληνισμού, ισχυριζόμενη ότι αν περνούσε το ρατσιστικό εκείνο σχέδιο, η Αμμόχωστος θα ήταν ελληνοκυπριακή και τίποτα από όλα αυτά δεν θα συνέβαινε.

Την υποστήριξε, δημοσίως, η πρώην πρώτη κυρία Ανδρούλα Βασιλείου (επίσης πρώην Ευρωπαία Επίτροπος), ισχυριζόμενη κιόλας ότι το 76% του λαού «εθελοτυφλεί και αρνείται να δει τις έκτοτε αρνητικές εξελίξεις». Οι φασίζουσες τοποθετήσεις, η ασέβεια στη δημοκρατία και τη λαϊκή ετυμηγορία είναι οφθαλμοφανείς και αναδεικνύουν τον ρεβανσισμό και τη χαιρεκακία των δύο κυριών που εκφράζουν μια συγκεκριμένη μάζα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Καλύτερα, βέβαια, τους απάντησε ο κυπριακός Ελληνισμός, μα και ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος Σενέρ Λεβέντ: «Ιδού, μια Τουρκία που δεν αναγνωρίζει την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ» έγραψε στον «Πολίτη» τις προάλλες και εξέφρασε το ερώτημα «πώς μπορείτε να λέτε ότι θα εφάρμοζε τις δεσμεύσεις του στο σχέδιο Ανάν ο Ταγίπ Ερντογάν;». Εξέφρασε έκπληξη, τέλος, τόσο με τον Αναστασιάδη όσο και με τον Ακιντζί, διερωτώμενος «τι εγγυήσεις είχαν πως ο Ερντογάν θα εφάρμοζε αυτό το σχέδιο». Θέλετε και παπά; Δεν σας αρκεί ο Σενέρ;

ΑΛ.ΜΙΧ.