Ετοιμάζω βαλίτσες για ταξίδι με τον Αβέρωφ Νεοφύτου και πολλοί θα πάθουν την πλάκα τους όταν δουν τα αποτελέσματα. Θα κάνουμε εκστρατεία, ανάλογη με αυτήν που έκανε ο Αβέρωφ στο Κογκό και που αποτελούσε πρόβα για το τι θα επακολουθήσει. Aντί Κογκό ή Νιγηρία, Καμερούν (και δεν συμμαζεύεται), θα αλωνίσουμε την Κύπρο με σκοπό να επαναπατρίσουμε τους ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ που ακολούθησαν  τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Ο οποίος Νίκος Χριστοδουλίδης,, έκανε μερικές πατάτες στην αρχή αντιγράφοντας και εκφωνώντας την προεκλογική εξαγγελία του Ιωάννη Κασουλίδη, αλλά τώρα οφείλω να αναγνωρίσω ότι «έστρωσε» και δεν αντιγράφει πλέον. Δηλαδή, σχεδόν δεν αντιγράφει. Και λέω «σχεδόν» έχοντας διαβάσει και την εξαγγελία του για διενέργεια της προεκλογικής του εκστρατείας με λεωφορείο. Όντως πρωτότυπο. Σχεδόν. Διότι, και εδώ αντιγράφει άλλους. Δεν θα αναφερθώ ποιους αντέγραψε εντός Κύπρου, αλλά στο εξωτερικό. Και για του λόγου το αληθές παραπέμπω στην προεκλογική εκστρατεία του Μπαράκ Ομπάμα το 2012 με λεωφορείο στο Οχάιο και στην Πενσιλβάνια. Αλλά μην νομίζετε ότι μόνο τον Ομπάμα αντέγραψε. Το 1983 (παρακαλώ) προεκλογική περιοδεία με λεωφορείο έκανε και η Margaret Thatcher (Μάρκαρετ Θάτσερ) και ελπίζω να μην θέλει να αντιγράψει τις πρακτικές της.  

Πάντως, ανεξαρτήτως του ότι προηγήθηκαν άλλοι, ως ιδέα είναι καλή και μάλιστα λεωφορεία χρησιμοποιούν και στους γάμους, στα πανηγύρια ενώ επιστρατεύονται και από ομάδες ποδοσφαίρου για τον γύρο του θριάμβου ή και στα καρναβάλια. Μεταξύ μας, λίγο ανάποδα τα κάνει ο Νίκος Χριστοδουλίδης, υπό την έννοια ότι θα συμμετέχει σε debate με τους ανθυποψηφίους του μετά τις εκλογές και θα πανηγυρίσει την εκλογή του με λεωφορείο πριν τις εκλογές αλλά, ας είναι. Μόνο μην τον ξεγελάσει κανείς και πεταχτεί μέχρι τα κατεχόμενα για να γεμίσει πετρέλαιο το λεωφορείο και τον εκθέσει. 

Στην ανακοίνωση του επιτελείου Χριστοδουλίδη γράφει, πως ο υποψήφιος επιστρέφει στην κοινωνία, από εκεί όπου ξεκίνησε την προσπάθειά του, για να παρουσιάσει τις πολιτικές του θέσεις και προσεγγίσεις. Καλά, δεν γύριζε την Κύπρο μέχρι την περασμένη βδομάδα; Πότε έφυγε και πότε επιστρέφει; Ξέχασε να τους πει κάτι; Ή θα τους τα πει δεύτερη φορά για να τα εμπεδώσουν; 

Βεβαίως, αυτά να τα δει ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, που αντί να γυρίζει τις κοινότητες όπου υπάρχουν ψηφοφόροι πήγε να τρέξει σε φιλανθρωπικό μαραθώνιο στον Αγρό μέσα στις πέτρες και τους χωματόδρομους, όπου μόνο τα αγρινά του Δίπλαρου κυκλοφορούν και τα οποία, έτσι κι αλλιώς, δεν ψηφίζουν. Άσε που έπρεπε να τα συλλάβουν, αφού σύμφωνα με τον Ευθύμιο Δίπλαρο επιδίδονται σε αιμομιξίες μέσα στους δρόμους. 

Εν πάση περιπτώσει Ανδρέα, κάνε κι εσύ μια κίνηση εντυπωσιασμού, όπως κάνουν η άλλοι. Πήρε ο ένας το αεροπλάνο και πήγε στο Κογκό, πήρε ο άλλος το λεωφορείο, πάρε κι εσύ ένα άλογο να δείξεις ότι μπορείς να καβαλάς και αν δεν βρίσκεις άλογο, πάρε ένα γαϊδούρι που είναι γεμάτοι οι τόποι. Και στο κάτω κάτω της γραφής εμείς τι είμαστε ή τι μας θεωρούν όταν μας τα φορτώνουν όλα;  

ΒΑΣ ΒΑΣ 

 

 

 

Ασχολούμαστε με τρίχες

Δεν γνωρίζω κιόλας, αλλά διερωτώμαι αν υπάρχει άλλη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία οι διευθυντές σχολείων ασχολούνται τόσο πολύ με τις τρίχες. Και αποβάλλουν μαθητές με τις δωδεκάδες; Την ώρα που μπορεί να διακινούνται ναρκωτικά και γενικά ουσίες στα σχολεία και υπάρχουν τόσα άλλα προβλήματα; Και ύστερα επικρίνουν κάποιοι τον Μαυρίκιο επειδή ξύρισε τις τρίχες του. Μα δεν το διαβάσατε; Τότε διαβάστε τον τίτλο που διάβασα κι εγώ και υπέστην ελαφρύ εγκεφαλικό: «Αποτριχωμένος με λευκό φανελάκι – Πλάνα από την προετοιμασία του Μαυρίκιου Μαυρικίου πριν τον γάμο» και από κάτω έγραψε «Σύμφωνα με τα έθιμα της Κύπρου». Και ρωτώ: Αυτά είναι τα έθιμα της Κύπρου; Χαλόου γιέ μου, αν πήγαινε κανείς να νυμφευτεί αποτριχωμένος δεν τον έβαζαν μέσα από την πόρτα του σπιτιού. Ύστερα προέβαλαν την ακόλουθη δήλωσή του: 

«Το γλέντι τελείωσε ξημερώματα. Νομίζω 5 πήγαμε σπίτι. Κοιμάσαι μετά και βλέπεις και όνειρα. Μείναμε 48 ώρες στο κρεβάτι μετά τον γάμο, δεν μπορούσαμε να σηκωθούμε, ήταν τόση πολλή η κούραση. Μιας και ήμασταν στο κρεβάτι κάναμε και άλλα πράγματα, αλλά κυρίως ξεκουραστήκαμε».  

Έκαναν και άλλα πραγματα. Συνάδελφος σχολίασε πως μάλλον έπαιξαν μαξιλαροπόλεμο αν και προσωπικά δεν αποκλείω να έπαιξαν και τάβλι, όπως κάνουν πολλά ζευγάρια ύστερα από ο χρόνια γάμου. 

Αλλά, αυτά συμβαίνουν όταν ασχολούμαστε με τρίχες. Βεβαίως, η περίπτωση του διευθυντή στη Λάρνακα με τις αποβολές για τις τρίχες, έδωσε την ευκαιρία σε διάφορους, περιλαμβανομένης και της Επιτρόπου Προστασίας του Παιδιού, να διερωτηθούν αν θα επιστρέψουμε στη δικτατορία του Πάγκαλου που μετρούσαν τη φούστα με το μέτρο; Αλλά από που ως που να συνδέει η Επίτροπος τη σημερινή εποχή με το 1925 όταν ο δικτάτορας Πάγκαλος απαγόρευσε την κοντή φούστα στις γυναίκες; Με όλον το σέβας δηλαδή προς την Επίτροπο αλλά που βλέπει τη δικτατορία; Δεν βλέπει ότι ο Πρόεδρος μας είναι άμωμος και αμόλυντος; Μήπως είπε στους δημοσιογράφους ότι θα τους πάρει ο δαίμονας; Μήπως χρησιμοποίησε καμιά φορά τον Αίαντα εναντίον άοπλων πολιτών; Μέχρι και τον κατώτατο μισθό αύξησε κατά δύο πίτες σουβλάκια, όπως σχολίασε ο ασυμπάθητος ΒΑΣ ΒΑΣ. Μήπως παρακολουθείται κανείς; Μήπως απειλούνται οι θεσμοί; Εδώ ακόμη και ο Γενικός Ελεγκτής δεν συνελήφθη ακόμη. Μέχρι και οι βαρυποινίτες οργανώνουν εκδήλωση συμπαράστασης στη διεύθυνση των φυλακών. Μήπως κατέληξε φυλακή ο βοηθός Γενικός Εισαγγελέας; Μήπως εμφανίστηκε ενώπιον του Δικαστηρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να τον στηρίξει; Υπάρχει άλλη χώρα που ο Γενικός Εισαγγελέας είπε «ντροπή» στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας;   

Όχι τίποτε άλλο, αλλά να μην είμαστε μηδενιστές. 

Το μόνο θετικό για τον τόπο και την προοπτική του, είναι ότι η  Ιλάειρα Ζήση απεκάλυψε (τέτοιες αποκαλύψεις είναι γεμάτες οι ιστοσελίδες) πως ενώ περίμεναν όλοι (προσωπικά είχα μεγάλο άγχος) να πατήσει το πόδι του Μαυρίκιου, αυτή γύρισε και τον φίλησε.  

Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς μη χειρότερα. 

ΒΑΣ ΒΑΣ