To Top
03:20 Πέμπτη
12 Δεκεμβρίου 2019
Επόμενο
Προηγούμενο
Απαλλοτριώσεις για Περιμετρικό Λευκωσίας
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑ • Απαλλοτριώσεις για Περιμετρικό Λευκωσίας
  11 Ιουλίου 2019, 10:22 πμ  
Είκοσι χρόνια μετά την κυβερνητική απόφαση για την κατασκευή του ως αναγκαίου για συμβολή στην αποσυμφόρηση της τροχαίας κίνησης στην είσοδο της Λευκωσίας και εννέα υπουργούς που πέρασαν με υποσχέσεις για κατασκευή του, την ερχόμενη εβδομάδα προκηρύσσεται ο διαγωνισμός για τα κατασκευαστικά έργα της Α’ Φάσης του πολύκροτου περιμετρικού αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας. 
 
Αύριο, είναι προγραμματισμένο να δημοσιευτούν στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας τα Διατάγματα Απαλλοτριώσεων της γης, ώστε να μπει στην τελική ευθεία και το ζήτημα αυτό που ταλαιπώρησε για δύο δεκαετίες πολλούς ιδιοκτήτες γης. 
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία του «Φ», η υπουργός Μεταφορών, Βασιλική Αναστασιάδου, υπέγραψε και τα δύο απαραίτητα έγγραφα για τη δημοσίευση των απαλλοτριώσεων και για τον διαγωνισμό για τα κατασκευαστικά έργα της Α’ Φάσης, αφού προηγουμένως είχε πετύχει να συμπεριλάβει στον κρατικό Προϋπολογισμό του 2019 κονδύλι €50 εκατ. για τον σκοπό αυτό.
   
Η Φάση Α’ για την οποία θα προκηρυχθεί την ερχόμενη εβδομάδα ο διαγωνισμός, αφορά το τμήμα μήκους 8 χλμ. και διαλαμβάνει τέσσερις ανισόπεδους κόμβους. 
 
Ο αυτοκινητόδρομος προβλέπεται –στο σύνολο των πέντε φάσεων κατασκευής του– να έχει μήκος 32 χιλιομέτρων και το συνολικό του κόστος, σύμφωνα με τα στοιχεία του «Φ», υπολογίστηκε στα €390 εκατ. και θα συνδέει τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού με τον αυτοκινητόδρομο Κοκκινοτριμιθιάς – Λευκωσίας. 
   
Να σημειωθεί ότι δεν γίνεται αναφορά σε νέες αλλαγές στην όδευση του σχεδιαζόμενου αυτοκινητόδρομου (στο παρελθόν η όδευση άλλαξε τρεις φορές), οπότε, σύμφωνα με την τελευταία όδευση, ο αυτοκινητόδρομος θα αρχίζει από την περιοχή Γερίου. Από εκεί θα συνδέεται με τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού στην περιοχή Χαλεπιανών, θα διέρχεται βόρεια του Τσερίου και εντός της Λακατάμιας και θα καταλήγει στον αυτοκινητόδρομο Ανθούπολης – Κοκκινοτριμιθιάς σε μήκος 25 χλμ. περίπου. Επιπλέον, το έργο στο σύνολό του θα διαλαμβάνει και τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Παλαιχωρίου, μήκους 7 χλμ. περίπου, από τον κόμβο Ανθούπολης μέχρι τον κόμβο Αναγυιών, δηλαδή συνολικά 32 χιλιόμετρα. Επίσης, θα περιλαμβάνει συνδετήριους δρόμους πρόσθετου μήκους 25 χλμ. ενώ περιλαμβάνεται και υπογειοποιημένο τμήμα όπως και 3,2 χλμ. αστικού δρόμου στη Λακατάμια πάνω από αντίστοιχο υπογειοποιημένο τμήμα του αυτοκινητόδρομου. 
 
Προηγήθηκε ένα αλαλούμ με το εν λόγω έργο από το 1990 μέχρι και τώρα. Κύριο χαρακτηριστικό, το γεγονός ότι με βάση τα έγγραφα του 2000 το συνολικό κόστος του έργου θα ήταν €80 εκατ. ενώ με βάση τους ίδιους υπολογισμούς του 2019 θα φτάσει στα €390 εκατ.
   
Από το 1990 μέχρι το 2000 υπήρχαν οι τεχνοκρατικές προτάσεις για την κατασκευή του. Η πολιτική απόφαση για κατασκευή του περιμετρικού αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας λήφθηκε το 1998. Τον Ιούνιο 2000 λήφθηκε απόφαση από το τότε Υπουργικό για την κατασκευή του με την ετοιμασία περιβαλλοντικών μελετών και σχεδιασμού όδευσης. 
 
Η όδευση που προχωρά προς υλοποίηση είναι η πέμπτη
 
Τον Ιούλιο 2002, λόγω ενστάσεων του Δήμου Λατσιών και των Κοινοτικών Συμβουλίων Τσερίου και Δευτεράς, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τη διενέργεια δεύτερης περιβαλλοντικής και τεχνο-οικονομικής μελέτης υιοθετώντας νέα όδευση (νότια). 
Τον Φεβρουάριο 2004, το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά από ενστάσεις κοινοτήτων (Τσερίου, Δευτεράς, Αρεδιού), αποφάσισε την υιοθέτηση τρίτης όδευσης (βόρεια) και τη διενέργεια περιβαλλοντικής και τεχνοοικονομικής μελέτης με συγκριτικά στοιχεία σε σχέση με τη νότια όδευση.
 
Τον Ιούνιο 2005 δόθηκε η γνωμάτευση της Περιβαλλοντικής Αρχής, σύμφωνα με την οποία η βόρεια όδευση είχε συγκριτικά λιγότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον από τη νότια όδευση και πρόσφερε πιο αξιόλογα οφέλη σε πολλούς κοινωνικο-οικονομικούς τομείς. Έτσι, τον Σεπτέμβριο 2005, το Υπουργικό ακύρωσε τη νότια όδευση και ενέκρινε την υιοθέτηση της βόρειας όδευσης ως καταλληλότερης, με τροποποιήσεις μετά από παρεμβάσεις της Εκκλησίας που επηρεαζόταν τώρα δική της περιουσία, με αποτέλεσμα να υπάρξει και τέταρτη όδευση, χωρίς να ήταν και η τελική. Κι αυτό επειδή ξεκίνησαν αντιδράσεις από την κοινότητα –τότε– Γερίου, ότι ο αυτοκινητόδρομος, που σχεδιάστηκε να περάσει από την περιοχή Κάρλσμπεργκ στα Λατσιά, συνεχίζοντας προς την κτηνοτροφική ζώνη Γερίου, θα μοίραζε την ακριτική κοινότητα στα δύο. Ουσιαστικά η όδευση που προχωρά προς υλοποίηση είναι η πέμπτη.
 
Μετά άρχισε η μελέτη του έργου, με καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων και παρατάσεις επί παρατάσεων που δόθηκαν στους μελετητές και έφτασαν σχεδόν στις 300 εβδομάδες – δηλαδή περίπου έξι χρόνια καθυστέρηση για τη μελέτη. Το πρώτο συμβόλαιο για τις κατασκευαστικές μελέτες υπογράφτηκε το 2007 και ολοκληρώθηκε το 2014, ενώ λόγω του χρονικού διαστήματος που πέρασε, απαιτήθηκαν αναθεωρήσεις των τεχνικών μελετών σε σχέση με την οδοποιία στις φάσεις Α και Β. 
  Πέτρος Θεοχαρίδης   
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...