Τη δέσμευση ότι υπεράκτια αιολικά πάρκα θα παράγουν αρκετή ενέργεια ώστε να ηλεκτροδοτείται κάθε σπίτι στο Ηνωμένο Βασίλειο έως το 2030, θα δώσει αργότερα σήμερα ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Κατά την ομιλία του με την οποία θα κλείσει το συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος που φέτος διεξάγεται διαδικτυακά, ο κ. Τζόνσον θα πει ότι η Βρετανία «είναι ως προς τον άνεμο ό,τι είναι η Σαουδική Αραβία για το πετρέλαιο, ένα μέρος με σχεδόν απεριόριστους πόρους».

Θα ανακοινώσει επένδυση ύψους 160 εκατομμύρια λιρών, με στόχο την επίτευξη παραγωγής 40GW από την αιολική ενέργεια έως το 2030.

Η επένδυση αυτή υπολογίζεται ότι θα δημιουργήσει 2.000 θέσεις εργασίας και θα στηρίξει συνολικά 60.000 θέσεις έως το 2030 στην αλυσίδα προμηθειών, σε λιμάνια και εργοστάσια.

Το 1GW αυτής της ενέργειας θα προέρχεται από «πλωτές» τουρμπίνες παραγωγής αιολικής ενέργειας που θα βρίσκονται πιο ανοιχτά σε βαθύτερα ύδατα, όπου οι άνεμοι είναι ισχυρότεροι.

Οι Εργατικοί της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι αναμένουν να ακούσουν από τον Πρωθυπουργό πρωτίστως ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της τρέχουσας πανδημίας.

Philenews/ΚΥΠΕ