Δίσταζα να ασχοληθώ με αυτό το θέμα. Διότι, καταντήσαμε να διέπονται ορισμένα ζητήματα από τρομοκρατία. Αν πεις κάτι που δεν εγκρίνει μια συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων, θα παρεξηγηθείς και θα εισπράξεις χυδαίες επιθέσεις. Μην σου ξεφύγει καμιά λέξη και εκληφθεί ότι είσαι θρησκόληπτος ή πολεμάς τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας ή δεν σου αρέσει η παρέλαση περηφάνειας. Θα αρπάξεις τον τίτλο του ομοφοβικού στο άψε σβήσε.

Αυτό από μόνο του είναι η αυτολογοκρισία που σου επιβάλλει η αυταρχικότητα μιας πολιτικής φιλοσοφίας, που έγινε πια κρατούσα άποψη. Είναι ο δεσποτισμός μιας άποψης. Αυτό λέγεται φασισμός. Το λέω γιατί προχτές η Αλεξάνδρα Ατταλίδου έλεγε κάτι άλλο για το τι εστί φασισμός. (Όλα τα φέρνουν στα μέτρα τους αυτοί οι βουλευτές μας!). Τέλος πάντων.

Έκατσα λοιπόν να ακούσω τι είπε ο μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος και ξεσήκωσε τόσο σάλο. Δεν άκουσα ομοφοβικό κήρυγμα, άκουσα μόνο κάποια επιχειρήματα, τα δικά του, της δικής του άποψης, τα οποία στήριξε σε επιστημονική βάση, για να εξηγήσει γιατί διαφωνεί με τον γάμο ομοφύλων. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει το θέμα, αλλά την Εκκλησία την ενδιαφέρει πάρα πολύ. Άλλο ζήτημα κι αυτό. Όσα είπε ο μητροπολίτης θα μπορούσε (τραβηγμένα) να τα χαρακτηρίσει κάποιος ως προπαγάνδα υπέρ των γάμων ετερόφυλων ζευγαριών. Άλλοι κάνουν προπαγάνδα υπέρ των γάμων ομόφυλων ζευγαριών. Ας ακούσουν οι νέοι (και οι γέροι) όλες τις απόψεις αφού κοπτόμεθα για την «κριτική σκέψη», που  θέλουμε να αποκτήσουν οι νέοι μας. Ούτως ή άλλως, δεν θα γίνει κανείς ετερόφυλος αν δεν είναι, μόνο και μόνο επειδή θα ακούσει τον μητροπολίτη Νικόλαο. Η κοινωνία μας έχει απελευθερωθεί από την καταπίεση των στερεότυπων κι αυτό δεν αλλάζει πλέον.

Μετά, έψαξα να βρω ποιος είναι αυτός ο μητροπολίτης. Τρόμαξα με το βιογραφικό του. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Αστροφυσική στο Harvard και Μηχανολογία  στο Τεχνολογικό  Ινστιτούτο της Μασσαχουσέττης. Οι διδακτορικές σπουδές του επικεντρώθηκαν στον τομέα της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας. Εργάστηκε ως ερευνητής και επιστημονικός συνεργάτης στο  Αγγειολογικό  Εργαστήριο του New England Deaconess Hospital, στο Τμήμα  Αναισθησιολογίας του Massachusetts General Hospital και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Boston Children’s Hospital.

Έχει πολλά ακόμα, αλλά αυτά από μόνα τους αρκούν για να σκεφτεί κάποιος ότι αυτός ο άνθρωπος, αν μη τι άλλο, όταν λέει τη γνώμη του έχει μια ειδική βαρύτητα. Όχι την ίδια που έχει όταν μιλά γι΄ αυτά τα θέματα ο μητροπολίτης  Μόρφου κι εξηγεί ότι οι ομοφυλόφιλοι γεννιούνται όταν οι γονείς τους κάνουν πρωκτικό έρωτα και όταν αρέσει αυτό στη γυναίκα… Άλλη διάσταση αυτό!

Για να μην λέει, λοιπόν, ο καθένας το κοντό του και το μακρύ του, ιδού όσα ακριβώς είπε ο μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος:

«Σήμερα πολύ συχνά λέγεται, δυο άνθρωποι αγαπιούνται, συνεπώς γιατί να μην παντρευτούν ακόμη κι αν είναι του ιδίου φύλου. Όχι. Σκοπός είναι η αγάπη να δώσει ένωση. Τι σημαίνει αυτό; Για να γίνει ένωση, ψυχοσωματική ένωση , και ψυχών και σωμάτων, ας ξεκινήσουμε από των σωμάτων, πρέπει να είναι συμπληρωματικοί οι άνθρωποι, όχι ίδιοι, συμπληρωματικοί. Δεν ενώνονται δυο άντρες μαζί, συγνώμη αν παραπέμπω σε άλλο πράγμα, ούτε δυο γυναίκες. Συμπληρωματικοί, ένας άντρας και μια γυναίκα.

Δέστε τι ωραίο πράγμα που είναι η φυσιολογία των σωμάτων. Όλα τα συστήματα των ανθρώπινων σωμάτων είναι ίδια στον άντρα και στη γυναίκα. Η νεφρική λειτουργία είναι ίδια και στον άντρα και στη γυναίκα. Η αναπνευστική λειτουργία. Το πεπτικό σύστημα. Η ηπατική λειτουργία. Όλα. Η μόνη διαφορά είναι στο αναπαραγωγικό σύστημα. Και κάτι ακόμα. Όλες οι λειτουργίες γίνονται για το ίδιο το σώμα. Ολοκληρώνονται καθώς υπηρετούν το ίδιο το σώμα. Η αναπαραγωγική λειτουργία δεν μπορεί να λειτουργήσει για τον ίδιο τον άνθρωπο. Ένα τρίτο: Όλες οι λειτουργίες γίνονται αντανακλαστικά. Εγώ δεν μπορώ να σταματήσω αυτή τη στιγμή τη νεφρική μου λειτουργία. Δεν γίνεται.

Αυτή η λειτουργία υπόκειται στον ανθρώπινο έλεγχο. Άρα λοιπόν, μπορεί ο άνθρωπος αυτεξουσίως  να την ελέγξει και δεύτερο, απαιτεί και δεύτερο άνθρωπο συμπληρωματικής ανατομίας και φυσιολογίας. Και βιολογίας. Όλα τα κύτταρα είναι ίδια περίπου. Τα γενετικά κύτταρα διαφέρουν. Έτσι έχουμε ωάρια τα οποία έχουν απλοειδές γονιδίωμα. Ενώ όλα τα κύτταρα έχουν διπλοειδές (δεν είμαι σίγουρος, δεν ακούγεται καλά αν λέει διπλοειδές ή κάτι άλλο), είναι συμπληρωμένα. Και σπερματοζωάρια που κι αυτά έχουν απλοειδές γονιδίωμα, είναι συμπληρωμένα.

Και τι θέλουνε; Δεν πάει μαζί ωάριο με ωάριο, ούτε σπερματοζωάριο με σπερματοζωάριο. Αλλά σπερματοζωάριο με ωάριο. Έτσι γίνεται. Δεν τα κατάφερε κανείς να τα κάνει αλλιώς. Αυτό είναι η φυσιολογία των σωμάτων. Κι αυτό είναι το βιολογικό τους υπόβαθρο. Πώς θα γίνει αυτό το πράγμα; Με την ένωση. Άρα η ετεροφυλικότητα είναι απαραίτητος όρος για την ένωση των ανθρώπων. Σωματικά και ψυχικά.»