14,7 σεντ ανέβηκε η τιμή της βενζίνης στην Κύπρο μέσα σε 17 μέρες.

 Με τον κυοφορούμενο πόλεμο Ισραήλ-Ιράν, ή έστω και με συνεχιζόμενες … επιθέσεις εκατέρωθεν, αναμένεται η τιμή να πάει στον Θεό. Ή και στον Αλλάχ!

4.800 κρατήσεις εισιτήρια καταγράφηκαν μέσα σε μία ημέρα με την έναρξη της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας.

 Όπως γράφει στον «Φ» η Ιωάννα Μαντζίηπα, είναι μάλλον προφανές ότι η αυξημένη ζήτηση για την ακτοπλοϊκή γραμμή συνδέεται με τις όλο και περισσότερες αυξήσεις στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων.

€147,86 είναι το κόστος ταξιδιού Λεμεσού–Πειραιά με επιστροφή σε καμπίνα 1ης θέσης στο πλοίο και για τα παιδιά στα €93,56 συμπεριλαμβανομένου και των λιμενικών τελών.

 Τι λέμε τώρα! Παίζεις τις μπιρίμπες σου, πίνεις τις μπίρες σου και αναπνέεις καθαρό αέρα…

€3,4 εκατ. θα είναι το κόστος για ένα γερό λίφτινγκ στη θρυλική, από όλες τις απόψεις, Πλατεία Ηρώων στη Λεμεσό.

 Δεν πειράζει, χαλάλι της. Τόσοι και τόσοι πέρασαν από εκεί και απόλαυσαν τις χάρες της. Καιρός να τη σάσσουμε, και να την καμαρώσουμε πάλι…

22 γυναικοκτονίες καταγράφηκαν στην Κύπρο σε διάστημα 5 χρόνων. Ο Σύνδεσμος για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ) διαχειρίζεται κάθε χρόνο 3.300 υποθέσεις γυναικών, εκ των οποίων οι 800 υπόκεινται σε όλο και πιο αυξημένο κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους λόγω συντροφικής και ενδοοικογενειακής βίας, ενώ άλλες 400 γυναίκες παρουσιάζουν σοβαρές και εδραιωμένες επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική τους υγεία λόγω της μακροχρόνιας κακοποίησης που δέχονται.

 Το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις φοβερές σε όλο τον κόσμο, ιδίως δε σε προηγμένες και ευημερούσες κοινωνίες. Και τούτο είναι πολύ ανησυχητικό.

34.012, τουλάχιστονείναι ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν, και άλλοι 76.833 έχουν τραυματιστεί από την ισραηλινή επιχείρηση μετά τη σφαγή περίπου 1.200 αμάχων την 7η Οκτωβρίου 2023, όπου απήχθηκαν και 253 όμηροι κάθε ηλικίας.

> Τα νεότερα στοιχεία για τους νεκρούς και τραυματίες στη Γάζα δόθηκαν χθες Παρασκευή από το υπουργείο Υγείας εκεί, το οποίο διοικείται από τη Χαμάς. Η οργάνωση δεν ξεχωρίζει στα στοιχεία της τους μαχόμενους από τους άμαχους. Συμπεριλαμβάνονται όλοι.

13 Μαΐου, ημέρα Δευτέρα, επομένη της Κυριακής του Θωμά, μία εβδομάδα μετά την Ανάσταση, «κλείδωσε» το ραντεβού του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 Ο οποίος φέρεται (σύμφωνα και με έγκυρες διπλωματικές πηγές στην Αθήνα), να προσέρχεται στη συνάντηση «με θετική σκέψη» και με διάθεση «να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας». Ήδη πάντως, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, διαμηνύει ότι θεωρεί μη αποδεκτή τη διασύνδεση του Κυπριακού με τα ελληνοτουρκικά. Κάτι για το οποίο η Αθήνα έχει τις απόψεις της, αλλά δεν επιθυμεί «διατάραξη του κλίματος εκ των προτέρων». Άλλωστε, υπάρχει ακόμα η άποψη των λεγόμενων «ψύχραιμων» της διπλωματίας, που φρονούν πως η βελτίωση των ελληνοτουρκικών μπορεί να είναι επωφελής και για το Κυπριακό.

1,48 εκατ. ευρώ πρόστιμα επέβαλε αυτήν την εβδομάδα το υπουργείο Ανάπτυξης στην Ελλάδα σε 11 επιχειρήσεις για παραβάσεις των διατάξεων για πλασματικές εκπτώσεις και προσφορές, αλλά και για μη τήρηση της καταναλωτικής νομοθεσίας.

(*) Κάθε Σάββατο, η Στήλη βλέπει τα Πρόσωπα και Προσωπεία με την ματιά των αριθμών.