4 φέρονται, σύμφωνα με το Politico, να είναι τα πρόσωπα από τα οποία ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα επιλέξει εκείνο που θα χρηστεί Επίτροπος στη θητεία του νέου Ευρωκοινοβουλίου. Είναι οι: Στέλλα Κυριακίδου, Κωνσταντίνος Κόμπος, Γιώργος Λακκοτρύπης και Χάρης Γεωργιάδης. Δεν αποκλείεται, όμως, ο Πρόεδρος να βγάλει άλλον άσσο από το μανίκι του.

Η Κύπρος, αναφέρει το Politico, θα επιθυμούσε να διατηρήσει το χαρτοφυλάκιο της Υγείας. Αλλά, ταυτόχρονα, σημειώνει πωςτο κυπριακό ναυτιλιακό λόμπι πιέζει για το χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών. Για να δούμε…

41% πιο πάνω είναι μέχρι στιγμής φέτος στην Κύπρο τα θανατηφόρα τροχαία, σε σχέση, βεβαίως, με πέρυσι. Πρωταθλήτρια Κύπρου και σε αυτήν την θλιβερή επίδοση, είναι η ασυμμάζευτη Λεμεσός.
Copy-paste είναι και τα αίτια των περισσότερων τροχαίων: Οδηγούν πιωμένοι, ή τίγκα στα ναρκωτικά, μιλούν στο κινητό, και τρέχουν σαν τρελοί. Όπως λέει και ένας πολύ πιο ψύχραιμος από εμένα κολλητός, «είναι θέμα Παιδείας φίλε».

8 χώρες της ΕΕ ζητούν από την Κομισιόν να βάλει τέλος στην πρακτική των πολυεθνικών εταιρειών που υποχρεώνουν τους λιανοπωλητές να πληρώνουν πολύ διαφορετικές τιμές για τα ίδια, επώνυμα προϊόντα.

Το θέμα της ακρίβειας και της υπερχρέωσης προϊόντων στις υπεραγορές πρόταξε χθες στη Βουλή των Ελλήνων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μίλησε για «πληθωρισμό των τροφίμων» και τόνισε ότι «κανείς σήμερα δεν αρνείται ότι από τη μία οιυψηλές τιμές στα σούπερ μάρκετκαι από την άλλη τα υψηλά ενοίκια ροκανίζουν το εισόδημα των πολιτών».
9,30% είναι η αύξηση της αξίας των διαμερισμάτων στην Κύπρο για το πρώτο 3μηνο του 2024, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Σύμφωνα με τον δείκτη του RICS, σε συνεργασία με την KPMG Κύπρου,στο ίδιο διάστημα η αξία των σπιτιών αυξήθηκε κατά 5,49%, των εμπορικών ακινήτων 0,08%, των αποθηκών 3,75% και των γραφείων 2,54%.

Τα πρωτεία στην ακρίβεια των ακινήτων κατέχει η Λεμεσός. Όπου ένας προβοκάτορας φίλος μου σκέφτεται, λέει μεταξύ αστείου και σοβαρού, να αγοράσει αποθήκη, να δωροδοκήσει για να αλλάξουν τη χρήση της και να την κάνει διαμέρισμα! Πάλι κερδισμένος θα ’ναι…
30 επιβάτες και 116 μέλη πληρωμάτων τραυματίστηκαν σοβαρά λόγω αναταράξεων σε πτήσεις, από το 2009 έως το 2021, σύμφωνα με δεδομένα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας (FAA).

Την εβδομάδα αυτήν έχασε τη ζωή του ένας επιβάτης σε πτήση της Singapore Airlines από το Λονδίνο προς τη Σιγκαπούρη, όταν το αεροπλάνο «έπεσε» σε πολύ ισχυρά ανοδικά και καθοδικά ρεύματα αέρος. Όμως, ο εν λόγω επιβάτης, αν και «κτυπήθηκε» άσχημα όπως πολλοί άλλοι, πέθανε από ανακοπή καρδιάς. Όχι από τραυματισμό.

3 ηλικιωμένους ανθρώπους σκότωσε μία Αυστραλή γυναίκα ταΐζοντάς τους δηλητηριασμένα μανιτάρια σε μεσημβρινό γεύμα που τους έκανε. Τα αυστραλιανά ΜΜΕ μιλάνε για εκ προμελέτης δολοφονίες.

Έχει και συνέχεια όμως το «σχέδιο». Και τα 3 θύματα ήταν γονείς και θεία του πρώην συζύγου της μαγείρισσας. Ο οποίος, επίσης, ήταν στο γεύμα (αλλά δεν πέθανε)!

(*) Κάθε Σάββατο, η στήλη βλέπει τα Πρόσωπα & Προσωπεία με τη ματιά των αριθμών.