Αναπόσπαστο και κύριο συστατικό στοιχείο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού «Ο Φιλελεύθερος» είναι το Εμπορικό του Τμήμα.

Στόχος του Εμπορικού Τμήματος δεν είναι απλώς η διάθεση διαφημιστικού χώρου, όπως θα νόμιζε κανείς. Αυτό θα ήταν πολύ περιοριστικό και δεν θα ανταποκρινόταν στο εκτόπισμα ενός Οργανισμού όπως ο «Φιλελεύθερος». Το Εμπορικό Τμήμα του Οργανισμού είναι η συνδετική γέφυρα μεταξύ των διαφημιζόμενων εταιρειών και του καταναλωτικού κοινού. Μέσα από τα διάφορα έντυπα / ραδιόφωνα / ιστοσελίδες, οι διαφημιζόμενοι στέλνουν τα διαφημιστικά τους μηνύματα στους καταναλωτές.

Είναι παραδεκτό ότι η διαφήμιση συνιστά συμπληρωματικό κομμάτι του ειδησεογραφικού τμήματος και της ύλης των Μέσων πληροφόρησης. Έχει ταυτόχρονα και χρηστική αξία για τους αναγνώστες / ακροατές, αφού προσφέρει πληροφόρηση για τιμές στην αγορά, για εκπτώσεις, για νέα προϊόντα κ.λπ. Με αυτό τον τρόπο το εμπορικό τμήμα του «Φιλελεύθερου» φέρνει τον εμπορευόμενο κοντά στον καταναλωτή και τανάπαλιν.

Πριν 20 χρόνια, όταν τότε εντάχθηκα στο Εμπορικό Τμήμα, τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά με τη διαφημιστική προβολή να περιορίζεται σε μία απλή διαφήμιση με απλά κατανοητά μηνύματα και όπου αυτή εμφανιζόταν σε ένα από τα Μέσα του Οργανισμού.

Οι αυξανόμενες όμως ανάγκες της αγοράς, σε συνδυασμό με την αύξηση των Μέσων προβολής, έχουν αλλάξει το διαφημιστικό τοπίο. Η απλή διαφήμιση έγινε πιο δημιουργική και το ένα Μέσο προβολής έχει διαμορφωθεί σε μία πολυδιάστατη προβολή των προϊόντων σε διάφορα Μέσα Επικοινωνίας. Η διαφήμιση ενισχύεται με τη δημιουργία ειδικών θεμάτων, το οποία μεταφέρονται από το ένα Μέσο στο άλλο, προσεγγίζοντας όλο και περισσότερους μελλοντικούς πελάτες του διαφημιζόμενου προϊόντος.

Ταυτόχρονα, η ανάγκη της εξειδικευμένης ενημέρωσης ώθησε τον Οργανισμό να δημιουργήσει Μέσα Ενημέρωσης που προσεγγίζουν κάθε ηλικία και ενδιαφέρον. Σήμερα ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός «Ο Φιλελεύθερος» διαχειρίζεται: 3 εφημερίδες, 10 περιοδικά, 3 ραδιόφωνα και 15 ιστοσελίδες με ταυτόχρονη μεγάλη παρουσία στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ταυτόχρονα εκδίδει σε μηνιαία τουλάχιστον βάση, διάφορα έντυπα όπως τα οικονομικά Forbes & Insider, χρηστικούς οδηγούς, μαγειρικές κα.

Πολυδιάστατη προβολή σε άλλες συχνότητες

Ο Οργανισμός είναι σε θέση σήμερα να προσφέρει μία πολυδιάστατη προβολή με:

  • 653,140 αναγνώστες κάθε εβδομάδα, μέσω των εντύπων του,
  • 1,001,593 μοναδικούς χρήστες ανά μήνα, μέσω των ιστοσελίδων του,
  • 161,805 ακροατές, μέσω των ραδιοφώνων του και 794,929 followers, μέσω των σελίδων του στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης.