O Όμιλος Φιλελεύθερος στοχευμένα και ποιοτικά καλύπτει με τρία διαφορετικού χαρακτήρα ραδιόφωνα, όλο το φάσμα των απαιτήσεων του ακροατή. Είναι ο KISS FM, o SFΕRA και ο ACTIVE. Ελληνική pop μουσική, ξένες επιτυχίες και καλό ελληνικό τραγούδι με πινελιές ξένου ροκ της δεκαετίας 80’, παραγωγούς που είναι καλοί γνώστες της μουσικής και ξέρουν να «παντρεύουν» τραγούδια με ωραίες γέφυρες, είναι η συνταγή επιτυχίας στα τρία μουσικά ραδιόφωνα.
 
ΑCTIVE RADIO
Tο νεαρότερο ραδιόφωνο

Το νεαρότερο ραδιοφωνικό παιδί του Ομίλου ο Φιλελεύθερος, είναι ο ACTIVE RADIO 107,4/102,5/93,2, ένα πολυθεματικό ραδιόφωνο με ψυχαγωγία και ευχάριστη προσέγγιση της επικαιρότητας με καυστικά σχόλια, εκλεκτή ελληνική μουσική στην πλειοψηφία του προγράμματος, αλλά και πλούσια ενημέρωση πολιτικοοικονομική, κοινωνική, πολιτιστική, διεθνή και αθλητική. Η λέξη active συνοδεύει κάθε δράση, μουσική, αθλητική και ενημερωτική, με τα ανάλογα σλόγκαν, την τελευταία τριετία και έχει αγαπηθεί από τους ακροατές που συμμετέχουν πλέον στα διάφορα προγράμματα.

Το πρώτο στίγμα της ενημέρωσης δίδεται από τον Σπύρο Νικολούζο στις 6 και 30 το πρωί, ο οποίος μεταφέρει τις πρώτες ειδήσεις όπως αυτές αποκαλύπτονται και καταγράφονται από τη δημοσιογραφική ομάδα του Φιλελευθέρου και τους διαδικτυακούς Philenews. Ανάγνωση και στα πρωτοσέλιδα των άλλων εφημερίδων, συνοπτικά για να δίδεται σφαιρική ενημέρωση.

Πρώτα ονόματα στο πηδάλιο των εκπομπών καθημερινά,  με τις τελευταίες μετεγγραφές του Λούη Πατσαλίδη και του Τάσου Θεοδώρου, να έχουν φέρει τα πάνω κάτω στην πρωινή ψυχαγωγία με το «Πρωινό Ακτιβιοτικό». Ευρηματικοί και με μπόλικο χιούμορ προσεγγίζουν την επικαιρότητα, σχολιάζοντας έξυπνα, αφού μεσολαβήσουν τα μεταξύ τους πειράγματα. Δεν είναι λίγοι που περιμένουν τον Πανίκο Θεοδοσίου να εισβάλει στην εκπομπή με το δικό του ένθετο και με τον Λούη να ανακρίνουν για λίγο ποδοσφαιρικά τον Τάσο. Μια πλάκα που έγινε συνήθεια, αφού στον χορό μπαίνουν πλέον και οι παράγοντες του ποδοσφαίρου, χαρίζοντας μια διαφορετική πινελιά από τη συνηθισμένη .

Ακολουθεί στις δέκα ο Μέμνων Σωτηρέλης, με μια «Εκπομπή για πολλά κυβικά», ο οποίος για δύο ώρες μοιράζεται τους δικούς του προβληματισμούς, αναδεικνύοντας τα θέματα από μια δική του οπτική γωνία, με έντονο χιούμορ. Ξεδιπλώνει τις γνώσεις του στα αυτοκίνητα και άλλα ζητήματα αντρικού ενδιαφέροντος, αλλά που τον διακατέχει μια διερευνητική μανία και διευρύνει τη θεματολογία του.

Η ψυχαγωγία σταματά εκεί που αρχίζει η ενημέρωση. Στις 12 το μεσημέρι, αρχίζει η εκπομπή ΑΤΖΕΝΤΑ, στην οποία ο ακροατής μαθαίνει πρώτος όλες τις ειδήσεις με προτεραιότητα ό,τι συμβαίνει εκείνη την ώρα, συνήθως στο πολιτικό και αστυνομικό ρεπορτάζ που προκύπτουν εξελίξεις.

Η Άντρη Δανιήλ, προσκαλεί σε ραδιοφωνική «αναμέτρηση» τους πρωταγωνιστές της επικαιρότητας οι οποίοι καλούνται να απαντήσουν σε θέματα που επηρεάζουν μερίδες πολιτών ή και ολόκληρη την κοινωνία. Με γρήγορους ρυθμούς εκμαιεύεται η είδηση από τους προσκεκλημένους. Βαρύνουσα σημασία δίνεται στην άποψη και καλούνται οι έμπειροι και καταξιωμένοι δημοσιογράφοι της εφημερίδας Φιλελεύθερος να ασκήσουν κριτική στα όσα τεκταίνονται, ενοχλούν ή προκαλούν.

Καινοτομία στον ACTIVE η εκπομπή κοινωνικού περιεχομένου «Έχεις το Λόγο» με την Έλενα Γεωργίου στο πηδάλιο από τις 14:00 μέχρι τις 15:00, να δίνει τον λόγο στους πολίτες, να ρωτούν καλεσμένους για συγκεκριμένα κοινωνικά θέματα (επιδόματα, συντάξεις, δάνεια, εκποιήσεις, θέματα που αφορούν συνταξιούχους ή ακόμη και ΑΜΕΑ ή ιδρύματα που φιλοξενούν παιδιά ή προβλήματα γονέων των οποίων τα παιδιά τους δεν τυγχάνουν στήριξης από την πολιτεία).

Ακολουθεί μια ώρα με μουσικές επιλογές του διευθυντή προγράμματος του ACTIVE Νίκου Νικολακόπουλου και στις 16:00 τη σκυτάλη λαμβάνουν οι αθλητικογράφοι Πανίκος Κωνσταντίνου και Ιάκωβος Κακουρής, οι οποίοι δεν διστάζουν να διαφωνήσουν έντονα στην εκπομπή «Βάλε ένα Γκολ» και να επανατοποθετήσουν όλα όσα διαδραματίζονται στο προσκήνιο και το παρασκήνιο του αθλητισμού.

Του διδύμου, ακολουθεί ο Πανίκος Θεοδοσίου και «Τα Λέμε Όλα». Με τη διεισδυτικότητα και το ένστικτο που τον διακρίνουν στη μακρόχρονη πορεία του, βγάζει την είδηση στη σωστή στιγμή από τα κατάλληλα πρόσωπα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αποφάσεων στον χώρο του ποδοσφαίρου. Έχοντας την αγαστή συνεργασία των αθλητικογράφων του Goal.com.cy, μεταφέρουν όλο το παρασκήνιο του ποδοσφαίρου κατά τρόπο που να κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των ακροατών.

Στις 18:00 o Πανίκος Κωνσταντίνου επιστρέφει στο στούντιο και ανοίγει τις τηλεφωνικές γραμμές ανταλλάζοντας απόψεις με τους φιλάθλους, τους οποίους εύστοχα αποκαλεί «Προπονητές της Εξέδρας». Μαζί σχολιάζουν στιγμιότυπα, συμπεριφορές εντός γηπέδου και στις κερκίδες. Μια αμφίδρομη σχέση, που κρατά χρόνια.

Τα Σαββατοκυρίακα οι ακροατές του ACTIVE απολαμβάνουν τα best Of του Λούη, του Τάσου και του Μέμνονα και μπορούν να απολαύσουν καλό ελληνικό τραγούδι στις εκδρομές τους.
 
SFERA 96.8

Από το 2003 ο SFERA 96.8 έχει καθιερωθεί στους καλύτερους Παγκύπριους μουσικούς ραδιοσταθμούς.

Προσεγμένες μουσικές επιλογές από όλο το μοντέρνο ρεπερτόριο και βεβαίως αγαπημένα και αναγνωρισμένα πρόσωπα του καλλιτεχνικού στερεώματος και όχι μόνο πίσω από το μικρόφωνο συνθέτουν συνταγή επιτυχίας, για όλες τις ηλικίες που αγαπούν τα τραγούδια που αναδεικνύονται στις πρώτες επιτυχίες και επιλογές των Κυπρίων.

Τρεις εκρηκτικές προσωπικότητες σερβίρουν καθημερινά Μπρέκφαστ…στον Sfera.  Mέμνων Σωτηρέλης, Ελένη Σιδερά & Μαρίνος Νομικός, συνδυάζουν την τρέλα τους και δεν αφήνουν τίποτε ασχολίαστο προκαλώντας και την κοινή γνώμη να συμμετάσχει. Το καυστικό τους χιούμορ δεν περνά απαρατήρητο και με μουσικές επιλογές που δεν σε αφήνουν να χασμουριέσαι.

Η Μαρία Ονησιφόρου, η συνήθεια που έγινε λατρεία στις δέκα το πρωί μέχρι και το μεσημέρι, αφού ξεσηκώνει τους πάντες με τον δικό της μοναδικό τρόπο, το πάθος που εκπέμπει, το αστείρευτο κέφι της και δεν μπορεί από το να μην σε παρασύρει μαζί της σε ένα αλλιώτικο πρωινό γλέντι με τις καλύτερες επιτυχίες

Ακολουθεί στις 12:00 ο Αndrew P. από τις νέες μετεγγραφές στον SFERA, γνωστός όμως DJ, o οποίος δεν ανταγωνίζεται, αλλά δίνει συνέχεια στους ρυθμούς της Μαρίας και ξεδιπλώνει με φρέσκια προσέγγιση την αγάπη του για τη μουσική και το ραδιόφωνο

Το δικό της ταμπεραμέντο ξεδιπλώνει για ένα δίωρο στις 14:00, η Μαρίνα Φιλιππίδου, η οποία κάνει παιχνίδι με τους ακροατές, τους οποίους καλεί να της γράψουν πού βρίσκονται, τι κάνουν, πώς περνούν. Με τις επιτυχίες που επιλέγει μουσικά, δίνει και θεματάκια που κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Ο έμπειρος πια Νίκος Βαρβαρέσος εισέρχεται στο στούντιο Sfera στις 16:00 και έχοντας προσωπική επαφή με όλο το καλλιτεχνικό στερέωμα, φροντίζει να γνωρίζει από πρώτο χέρι τα νέα των καλλιτεχνών, όπως και ποιος έρχεται Κύπρο, που τραγουδά και πότε, ενώ μοιράζει και προσκλήσεις προκαλώντας παραλήρημα.

Το δίωρο της Ναταλίας Γερμανού στις 18:00 χαρίζει μια άλλη μαγεία προς το τέλος μιας εργάσιμης μέρας για τους περισσότερους που εμπιστεύονται τις επιλογές της μέχρι και τις 20:00 το βράδυ.

Ο Νίκος Σουλιώτης που δεν χρειάζεται πια συστάσεις επιλέγει τι θα ακούσουμε τα βράδια αλλά και τα Σαββατοκυρίακα. 

KISS FM 89.0

To γνωστό πλέον ραδιόφωνο του Ομίλου, με ξένες μουσικές επιλογές που ταξιδεύουν μικρούς και μεγάλους από το 1996 και βρίσκεται στην πρώτη θέση των επιλογών των ακροατών με ακούσματα από το 80’s μέχρι σήμερα. Ξεχωρίζει και αγαπήθηκε η πατέντα των 10 τραγουδιών στη σειρά και χωρίς διακοπή για διαφημίσεις. Από το πρόγραμμα δεν απουσιάζουν οι διαγωνισμοί, τα πλούσια δώρα, και τα live links σε όλη την Κύπρο που φέρνουν πιο κοντά τον ακροατή με τους παραγωγούς. Σταθερή αξία του ΚISS o Φρανκ Φερρέ, η φωνή του οποίου ξεχωρίζει από την πρώτη μέρα λειτουργίας του ραδιοφώνου. Οι μουσικές του δε επιλογές, καθημερινά στις 13:00 με 15:00, από άλμπουμ των 80’s είναι ένα ταξίδι στο χρόνο και σε στιγμές συνδεδεμένες με φίλους, προσωπικές στιγμές και αγαπημένα στέκια. Στις 7:00 με 10:00 ο Alex James, σερβίρει ένα τρίωρο «Breakftast», ξυπνώντας τους λάτρεις της ξένης μουσικής και φροντίζοντας να τους πληροφορεί στα ενδιάμεσα για το τι συμβαίνει στον κόσμο και νέα που αφορούν στη μουσική, την τέχνη και διάφορες εκδηλώσεις. Στις 10:00 τη σκυτάλη παίρνει η Δήμητρα Μακρυγιάννη, με τη βελούδινη φωνή της και δίνει το προσωπικό της στίγμα με τις μουσικές επιλογές της και την επικοινωνία θεμάτων που ενδιαφέρουν τη γυναίκα, τους νέους και φυσικά τους ακροατές του KISS.

Αγαπημένη πλέον φωνή είναι και αυτή του Λουκά Φρονίστα στις 16:00 μέχρι τις 19:00, τα πρωτότυπα θεματάκια που προσεγγίζει με τον δικό του τρόπο και το κάλεσμα στους ακροατές να ταξιδέψουν μαζί για ένα ευχάριστο μουσικό τρίωρο. Οι καλύτερες επιτυχίες συνοδεύουν μουσικά τους ακροατές και τις βραδινές ώρες αλλά και τα Σαββατοκυρίακα με μοντέρνες επιλογές και ωραίους συνδυασμούς τραγουδιών.