Και στο υπουργείο Παιδείας εκτός από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου επιδόθηκε από την Αστυνομία το διάταγμα για παράδοση στοιχείων που αφορούν στον παραιτηθέντα Επίτροπο Εθελοντισμού Γιαννάκη Γιαννάκη. 

Η κίνηση αυτή σχετίζεται με το αίτημα των ανακριτικών Αρχών για παράδοση του γνήσιου απολυτηρίου του όπως τηρείται στα αρχεία της σχολικής δομής από την οποία αποφοίτησε. Με το γνήσιο απολυτήριό του θα διαπιστωθεί τι αλλοιώθηκε στο απολυτήριο που κατέθεσε το 1996 στον Οργανισμό Νεολαίας προκειμένου να προσληφθεί εκεί. Το διάταγμα εκδόθηκε στη βάση του άρθρου 6.1 της Ποινικής Δικονομίας άρθρο 155 και ήδη παραδόθηκε και στον Οργανισμό Νεολαίας με εντολή να παραδοθούν όλα τα έγγραφα που κατέθεσε ο κ. Γιαννάκη με σκοπό να προσληφθεί. Όπως εξήγησε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, τα στοιχεία που θα παραδοθούν από τις δύο υπηρεσίες θα συνοδεύονται και από τις ανάλογες καταθέσεις από λειτουργούς τους ώστε στην περίπτωση που η υπόθεση φτάσει ενώπιον της Δικαιοσύνης να καταθέσουν στη δίκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, έχουν αυξηθεί και τα αδικήματα που διερευνά η Αστυνομία σε σχέση με την υπόθεση, αφού εκτός από την πλαστογραφία και την κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, εξετάζεται επιπρόσθετα και το αδίκημα της εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις. Από τα στοιχεία που θα προκύψουν στην πορεία της υπόθεσης, δεν αποκλείεται τα αδικήματα να αυξηθούν ή να μειωθούν ανάλογα. 

Από τα στοιχεία που θα παραληφθούν από τον ΟΝΕΚ θα φανεί τι έγγραφα κατέθεσε ο κ. Γιαννάκη προκειμένου να προσληφθεί και το κυριότερο αν αυτά λήφθηκαν υπόψη για να προσληφθεί. Αν όντως το απολυτήριο του ή το πτυχίο του που διαπιστώθηκε από τον Γενικό Ελεγκτή ότι υπήρξαν αλλοιώσεις στον γενικό αριθμό (ολογράφως έμεινε το ίδιο) λήφθηκαν υπόψη για να προσληφθεί, τότε σύμφωνα με τη νομοθεσία υπάρχει αδίκημα, αν όχι, τότε είναι κάτι που θ’ αποφασίσει η Νομική Υπηρεσία. Πάντως, οι ανακριτές που ανέλαβαν τη διερεύνηση των αδικημάτων συνεχίζουν τη λήψη καταθέσεων γύρω από την υπόθεση που οδήγησε στην παραίτηση του κ. Γιαννάκη και δεν αποκλείεται, αν αυτό απαιτήσουν οι έρευνες, να ζητηθούν στοιχεία και από το εξωτερικό. 

Κάντε κλικ εδώ για να λαμβάνετε το newsletter του philenews.