Πυρά δέχεται ο ανεξάρτητος υποψήφιος, Νίκος Χριστοδουλίδης, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτη, στο οποίο παρουσιάζεται να έδινε εντολές για δημιουργία ψεύτικων προφίλ στο facebook. Υποψήφιοι και κόμματα τον καλούν να τοποθετηθεί.

Συγκεκριμένα ο Δημοκρατικός Συναγερμός, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει « αν αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι αληθή και αν πράγματι ο κ. Χριστοδουλίδης είναι ο ενορχηστρωτής συκοφαντικών επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων σε δημοσιογράφους και πολιτικούς, προκύπτει ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξης και πρέπει να τοποθετηθεί ο ίδιος».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ανεξάρτητος υποψήφιος Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, ο οποίος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «τα όσα αναδεικνύει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου 2022 με τίτλο «Όταν ο εξ απορρήτων του Νίκου Χριστοδουλίδη τον αδειάζει» εγείρουν ερωτήματα καθώς και ζητήματα ηθικής για τον κ. Χριστοδουλίδη τα οποία χρήζουν την άμεση τοποθέτησή του». Καλεί τον κ. Χριστοδουλίδη να δώσει εξηγήσεις και να προσέλθει άμεσα σε πολιτικό διάλογο επί όλων των προκλήσεων, που αντιμετωπίζει η χώρα μας και τις λύσεις που ο ίδιος προτείνει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θέλουν πιο «ροκ» τον Μαυρογιάννη στο ΑΚΕΛ

Την ίδια ώρα, σειρά ερωτημάτων, με αφορμή τα όσα ήρθαν στο φως μετά τις καταγγελίες του Μανώλη Κυριάκου, για τη σχέση του με τον υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας ,Νίκο Χριστοδουλίδη, θέτει το εκλογικό επιτελείο του Γιώργου Κολοκασίδη. Τον καλεί να απαντήσει στα όσα λέει ο πρώην στενός του συνεργάτης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην οποία καταγράφονται και τέσσερα ερωτήματα. «Όπως αναμένουμε επίσης ότι λόγω της σοβαρότητας των καταγγελιών, θα υπάρξει διερεύνηση της υπόθεσης από τις αρμόδιες Αρχές» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.