Στη δεξαμενή της Δεξιάς ψήφου και των «εθνικόφρονων», με επίκληση στον «γριβισμό» επικεντρώνεται η μάχη των επιτελείων Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκου Χριστοδουλίδη. Στην όλη αντιπαράθεση, ενέπλεξαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα και τους Συνδέσμους Αγωνιστών ΕΟΚΑ.

Η όλη ιστορία ξεκίνησε όταν δημοσιοποιήθηκε στο ΚΥΠΕ την Τρίτη το απόγευμα, ανακοίνωση των συνδέσμων, η οποία σχολίαζε δηλώσεις υποψηφίου Προέδρου, για το μνημόσυνο του Γρίβα. Παρόλο που δεν γινόταν ονομαστική αναφορά, ήταν προφανές ότι αφορούσε τον Νίκο Χριστοδουλίδη, με αφορμή αναφορές του σε διαδικτυακή εκπομπή. Συνέχεια δόθηκε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία κυκλοφορούσε φωτογραφία με τον Αβέρωφ Νεοφύτου, να αγκαλιάζει και να συνομιλεί με την αγωνίστρια της ΕΟΚΑ Έλλη Χριστοδουλίδου.

Η φωτογραφία ήταν από εκκλησία, την προηγούμενη Κυριακή. Η Έλλη Χριστοδουλίδου, η οποία είναι η γυναίκα που φιλοξενούσε τον Γεώργιο Γρίβα στο κρησφύγετο του σπιτιού της, ήταν ανάμεσα στους 100 υποστηρικτές της υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη. Σημειώνεται ότι την προηγούμενη Κυριακή είχε τελεστεί το μνημόσυνο του Γρίβα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χθες, ακολούθησε ένα νέο επεισόδιο, αρχικά με δήλωση της κ. Χριστοδουλίδου, ότι συνεχίζει να στηρίζει την υποψηφιότητα Νίκου Χριστοδουλίδη. Μία δήλωση, η οποία είχε αρχίσει να κυκλοφορεί από το προηγούμενο βράδυ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από υποστηρικτές της υποψηφιότητας Νίκου Χριστοδουλίδη. Λίγη ώρα μετά ήρθε και νέα ανακοίνωση από τους Συνδέσμους Αγωνιστών ΕΟΚΑ, η οποία έλεγε ότι δεν εξέδωσαν ανακοίνωση. 

Όλα αυτά, ήρθαν ως συνέχεια και της όλης συζήτησης που είχε προηγηθεί στη Βουλή, αλλά είναι φανερό από την άλλη ότι τα δύο επιτελεία, επιχειρούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, δίνοντας μάχη για την ψήφο συγκεκριμένης μερίδας ατόμων της Δεξιάς.

 

Την ίδια ώρα χθες, η βουλευτής των Οικολόγων Αλεξάνδρα Ατταλίδου, η οποία στηρίζει την υποψηφιότητα Ανδρέα Μαυρογιάννη, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Νίκου Χριστοδουλίδη για το θέμα της διαχείρισης των κονδυλίων διαφώτισης, κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Εξωτερικών.

Αντιπαράθεση όμως ξέσπασε και μεταξύ ΑΚΕΛ και επιτελείου Αβέρωφ Νεοφύτου, με την Εζεκία Παπαϊωάννου να αναφέρεται στην πρόταση του υποψήφιου Προέδρου που αφορά τη φορολογική μεταρρύθμιση. «Ο Αβέρωφ Νεοφύτου δεν μπορεί να δώσει λύσεις όπως δεν μπορεί να απαντήσει σε απλά ερωτήματα: Πού ήταν τα τελευταία δέκα χρόνια που συνθλιβόταν η μεσαία τάξη και τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα της Κύπρου; Και τελικά, τι διαφορά έχουν τα πυροτεχνήματα κρότου-λάμψης του Αβέρωφ Νεοφύτου με τις γνωστές δεσμεύσεις Αναστασιάδη;», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Κουκουμάς.

Η απάντηση ήρθε από τον ίδιο τον Αβέρωφ Νεοφύτου στο πλαίσιο της διάσκεψης του για παρουσίαση του εργαλείου στήριξης των 52 χιλιάδων νοικοκυριών. Στην απάντηση, περιέλαβε και τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος σε δηλώσεις του άσκησε κριτική και μίλησε για παροχολογία υποψηφίων. «Με πολύ σεβασμό θα πούμε πως με τα πεπραγμένα μας, δεκαετίες στην πολιτική, και στη διαχείριση κρίσεων αλλά και τη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών, ταπεινά το λέμε, μαθήματα από τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ ή από τον υποψήφιο των κομμάτων που κάποιο απ’ αυτά άφησε και τη χώρα χωρίς προϋπολογισμό εν μέσω πανδημίας, ίσως να ήταν καλύτερα να τα απέφευγαν», ανέφερε ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Συνέχεια δόθηκε και από την εκπρόσωπο του επιτελείου του Τζώρτζια Κωνσταντίνου 

«Αλήθεια, ποια η συγκεκριμένη πρόταση του κ. Μαυρογιάννη ή του κ. Χριστοδουλίδη για τη βελτίωση των οικονομικών των νοικοκυριών;», διερωτήθηκε. 

Συνάντηση με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των οργανωμένων ασθενών, όπου παρουσίασε τις προτεραιότητες που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Δράσης για τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής του στον τομέα της υγείας, είχε χθες ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Κολοκασίδης: 

Ρίχνει το γάντι στους «τρεις»

Τη δημοσιοποίηση των χρηματοδοτών τους ζητεί από τα επιτελεία Νεοφύτου, Μαυρογιάνη και Χριστοδουλίδη ο υποψήφιος ΠτΔ, Γιώργος Κολοκασίδης, αναφέροντας ότι ο ίδιος την περασμένη εβδομάδα έδωσε στη δημοσιότητα όλα τα έσοδα και τα έξοδα που έκανε από την αρχή αυτής της προεκλογικής προσπάθειας, από τον Δεκέμβριο του 2021 και όχι μόνο τους τελευταίους έξι μήνες.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Κολοκασίδης διερωτάται από πού πήραν χρήματα και πού τα έχουν ξοδέψει σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία οι τρεις προαναφερθέντες ανθυποψήφιοί του, «όχι μόνο τους τελευταίους έξι μήνες, αλλά από την αρχή της προεκλογικής τους εκστρατείας».

«Τελικά, αυτοί οι υποψήφιοι ποιους εκπροσωπούν: Τους αθέατους χρηματοδότες, τα κόμματα που τους στηρίζουν ή τους πολίτες;», καταλήγει.