Αντίστροφα για τις εκλογές μετρούν στην Πινδάρου, οι οποίοι ετοιμάζονται για το στήσιμο καλπών το ερχόμενο Σάββατο στη σκιά και των Fake News κατά της Αννίτας Δημητρίου, η οποία προχώρησε σε καταγγελία στην Αστυνομία. Το όλο γεγονός ασφαλώς έχει τον αντίκτυπο του και την προεκλογική, καθώς αναπόφευκτα η συζήτηση στρέφεται και προς αυτή την κατεύθυνση. Ο ανθυποψήφιος της Αννίτας Δημητρίου για την προεδρία της Βουλής, Δημήτρης Δημητρίου έσπευσε από την πρώτη στιγμή να εκφράσει τη συμπαράσταση του προς την ανθυποψήφια. Η ίδια η Πρόεδρος της Βουλής σε δηλώσεις της σε μεσημβρινή εκπομπή δεν απέφυγε τη διασύνδεση του του γεγονότος με την εκλογική διαδικασία στον ΔΗΣΥ. Η όλη συζήτηση δεν βοηθά κανένα βέβαια, καθώς δεν επιτρέπει και την ανάπτυξη διαλόγου επί των εσωκομματικών ζητημάτων. (Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις πληροφορίες για τις εκλογές)

Η Αννίτα Δημητρίου, ήταν χθες φιλοξενούμενη στη μεσημβρινή εκπομπή του «Αλφα», δηλώνοντας πώς δεν πρόκειται να παραιτηθεί και δεν τρομοκρατείται από απειλές. Η Πρόεδρος της Βουλής, χαρακτήρισε ως απειλές, ψεύδη, ανηθικότητες και τοξικότητα αναφορικά με ανώνυμες αναρτήσεις από γκρουπ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε σχέση με δήθεν εμπλοκή συγγενικού προσώπου της ίδιας σε ποινική υπόθεση για την οποία επιχειρήθηκε συγκάλυψη. Η Αννίτα Δημητρίου, έκανε μάλιστα λόγο για παραγωγή λάσπης το τελευταίο διάστημα και υπογράμμισε ότι ούτε η ίδια τρομοκρατείται, ούτε ο θεσμός του Προέδρου της Βουλής και η Δημοκρατία απειλούνται. 

«Άκουσα πολλά ότι είμαι του παρασκηνίου, ότι θα φύγω από Πρόεδρος της Βουλής και θα διορίσω κάποιον άλλον, χωρίς να γνωρίζουν ότι είναι μια συνταγματικά κατοχυρωμένη διαδικασία. Εάν είναι δυνατόν. Είμαι ανεξάρτητη. Αρκετά με όλα αυτά που αφήνονται να νοηθούν», δήλωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ηχητικό / Aννίτα Δημητρίου: Πάντα ήμουν παρούσα με τόλμη

Υπογράμμισε ακόμα ότι η λοιδορία και οι πρακτικές των στερεότυπων ανήκουν στο παρελθόν και ευχαρίστησε τους πολίτες για την στήριξη και την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν στο πρόσωπο της. 

«Τα επί προσωπικού δεν τα λογαριάζω, αλλά όταν αυτά τα ψεύδη αγγίζουν μέλη της οικογένειας μας, δεν χωράνε σε μια δημοκρατία. Ναι στην ελευθερία της έκφρασης, όχι όμως στην ασυδοσία», δήλωσε.

Η προεκλογική των δύο υποψηφίων επανήρχισε κανονικά μετά την αναστολή τους λόγω του τριήμερου πένθους για το θάνατο των δύο φοιτητών στο τραγικό δυστύχημα  στην Ελλάδα. Ο Δημήτρης Δημητρίου, με ανακοίνωση του, ενημερώνει για ανοικτές συζητήσεις που πραγματοποιήει σε πόλεις της Κύπρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:Ηχητικό / Δημήτρης Δημητρίου: Ο ΔΗΣΥ στην πιο κρίσιμη καμπή 

«Φίλες και φίλοι συναγερμικοί, σας περιμένω στις μεγάλες μου ανοιχτές συζητήσεις σε Λεμεσό, Πάφο, Λευκωσία και Ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου», αναφέρει παραθέτοντας το πρόγραμμα του. Χθες ήταν στη Λεμεσός: στο ξενοδοχείο Ajax, σήμερα θα βρίσκεται στην Πάφο στην αίθουσα εκδηλώσεων ΣΕΚ, στις 19:00, αύριθο στη Λευκωσία στη Δημοσιογραφική Εστία, στις 19:00 και την Παρασκευή θα είναι στην Ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Παραλιμνίου, στις 19:00. «Στόχος είναι να θεμελιώσουμε μαζί την Καθαρή_Αλλαγή και να κάνουμε την παράταξή μας ακόμα πιο μεγάλη και πιο δυνατή», αναφέρει.

Ανακοίνωση για τις ψευδείς ειδήσεις με επίκεντρο την Πρόεδρο της Βουλής εξέδωσε χθες και ο ΔΗΣΥ. «Με αφορμή την επίθεση με ψευδείς ειδήσεις κατά της Προέδρου της Βουλής κ. Αννίτας Δημητρίου και της οικογένειάς της, ως Δημοκρατικός Συναγερμός καταδικάζουμε στον ύψιστο βαθμό πρακτικές σαν κι αυτές που στόχο έχουν να διασύρουν προσωπικότητες και θεσμούς», αναφέρει και προσθέτει πώς η διασπορά ψευδών ειδήσεων αποτελεί μια παγκόσμια μάστιγα της εποχής μας και μια απειλή για τη Δημοκρατία και το πολίτευμά μας, απέναντι στην οποία δεν πρέπει ως πολιτεία και κοινωνία να αφήσουμε κανένα περιθώριο υπαναχώρησης και ανοχής.