Η περιβόητη Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας δεν σταματά να αποδεικνύει ότι οι αποφάσεις της εδράζονται σε ιδεοληψίες και ότι ξεφεύγει από τον (όποιο) ρόλο της έχει ανατεθεί. Στις 17 Μαΐου, η Επιτροπή εξέδωσε απόφαση για τη δημοσιογράφο του ΣΙΓΜΑ, Μαρίνα Χατζηκώστα, μετά από παράπονο πολίτη. Σύμφωνα με την παραπονούμενη, η δημοσιογράφος «εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι αριθμοί των μεταναστών είναι τέτοιοι που η Κύπρος δεν μπορεί να τους αντέξει» και αυτή η θέση «ελλοχεύει τον κίνδυνο διάχυσης ξενοφοβίας και ρατσισμού».
 
Η Επιτροπή, λοιπόν, υιοθέτησε τη θέση της παραπονούμενης και αποφάσισε ότι η θέση της Μαρίνας Χατζηκώστα -«σε λίγο καιρό η Κύπρος δεν θα μπορεί καν να σηκώσει το βάρος των ανθρώπων», είπε σε συζήτηση για το Μεταναστευτικό- αποτέλεσε «εσκεμμένη κατευθυνόμενη τοποθέτηση επί του θέματος, η οποία ωστόσο εμπεριέχει στοιχεία προκατάληψης σε βάρος των αλλοδαπών». 
 
Για όποιον έχει ακόμα λογική, είναι πασιφανές ότι η δημοσιογράφος δεν αναφέρθηκε ρατσιστικά στον οποιονδήποτε. Ωστόσο, η Επιτροπή αποφάσισε ότι παραβιάζει το άρθρο περί δυσμενών διακρίσεων, υπονοώντας μάλιστα ότι η τοποθέτησή της ήταν κατευθυνόμενη. Η Ένωση Συντακτών ανέχεται αυτή την επίθεση στους δημοσιογράφους; Ρητορικό το ερώτημα (βλ. επίθεση Νιαζί Κιζίλγιουρεκ στον διευθυντή σύνταξης του «Φ», Άριστο Μιχαηλίδη).
 
ΑΛ.ΜΙΧ.