Τη νέα ποιητική συλλογή του Κυριάκου Ευθυμίου με τίτλο «Προτελευταία αλήθεια» (2023) παρουσιάζουν στη Λευκωσία το Σολώνειον Κέντρον Βιβλίου και οι Εκδόσεις Σαιξπηρικόν.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου στις 7μ.μ.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο ποιητής Κυριάκος Χαραλαμπίδης. Θα ακολουθήσει ανάγνωση ποιημάτων από τον συγγραφέα. Την εκδήλωση συντονίζει και παρουσιάζει η Αθηνά Βαλδραμίδου, καθηγήτρια Ελληνικών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Ακολουθεί μικρή δεξίωση.

Ο βραβευμένος Κύπριος ποιητής εξέδωσε την 72 σελίδων νέα του ποιητική συλλογή τον περασμένο Νοέμβριο, από τις εκδόσεις Βακχικόν.

Ο Κυριάκος Ευθυμίου γεννήθηκε το 1954 στη Λευκωσία, όπου και ζει. Σταδιοδρόμησε ως ηθοποιός στον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (ΘΟΚ). Εξέδωσε το 1993 την ποιητική συλλογή «Επιάστηκεν το φεγγάρι» και το 2015 τη συλλογή «Κυρτός αλατοπώλης» (κρατικό βραβείο ποίησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, 2016). Ακόμη, έχει γράψει τρία θεατρικά έργα και το σενάριο μιας ταινίας και έχει επιμεληθεί πέντε ψηφιακούς δίσκους ήχου (cd) στους οποίους διαβάζει ποιήματα του Καβάφη, του Παντελή Μηχανικού, του Θεοδόση Νικολάου, του Κυριάκου Χαραλαμπίδη και του Κώστα Μόντη. Το 2020 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο πεζογραφίας με τίτλο «Το κόκκινο άλογο».