Το γαλλικό μουσικό Trio Talisman εμφανίζεται στο 26ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Κύπρου τη Δευτέρα 19 Ιουνίου και προσκαλεί το κοινό για ένα ταξίδι στην πιο οικεία δόνηση, εκεί όπου πάλλεται ο ρυθμός του κόσμου και της ψυχής μας.

Με την πεποίθηση ότι η μουσική μπορεί να ενωθεί αρμονικά µε την ποίηση, χωρίς η µία τέχνη να επισκιάζει την άλλη και µε συνδετικό κρίκο την ομορφιά της γαλλικής γλώσσας, το καλλιτεχνικό σχήμα εστιάζει το εστιάζοντας το ρεπερτόριό του στην αφηγηματική ποίηση και στο είδος του μελοδράματος που καλλιεργήθηκε από τον ποιητή, θεατρικό συγγραφέα και λογοτέχνη Πωλ Κλωντέλ, ο οποίος –επηρεασμένος από τον Αρθούρο Ρεμπώ και τον Θωμά Ακινάτη– έδινε ιδιαίτερη προσοχή στην απαγγελία.

Το Trio Talisman αποτελείται από τους Πιέρ Τιλουά (συνθέτης και απαγγελία), Κεντέν Βογκέλ (βιολί) και Νταβίντ Ιρπό (κιθάρα). Δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου της πανδημίας που βίωσε ολόκληρος ο πλανήτης από τον Μάρτιο του 2020.

Η ιδέα των μελών του Trio Talisman να συνδυάσουν μουσική απ’ όλο τον κόσμο με έργα της γαλλικής, γαλλόφωνης και ξένης λογοτεχνίας σε μετάφραση στα γαλλικά, προέκυψε από την αγάπη τους για τη γαλλική γλώσσα και κουλτούρα, αλλά και από τη στήριξή τους για τον θεσμό της Γαλλοφωνίας.

Η συναυλία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου.

Λευκωσία, Αρχοντικό Αξιοθέας, Δευτέρα 19 Ιουνίου, 8.30μ.μ. 22894531