To Top
18:32 Πέμπτη
2 Απριλίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Εσύ Χάρη δεν έχεις τσίπα;
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ "Φ" • Εσύ Χάρη δεν έχεις τσίπα;
  09 Μαΐου 2019, 10:30 πμ  
Aς μην παραμυθιαζόμαστε: Ο Ιωνάς Νικολάου παραιτήθηκε προ ημερών από τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης για δύο, κυρίως, λόγους:  
 
Πρώτον, για να απεγκλωβίσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη από την πολύ δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκε, μετά τις αποκαλύψεις για τη δράση του κατά συρροήν δολοφόνου Νίκου Μεταξά. Με την παραίτηση Ιωνά εκτονώθηκε το κύμα λαϊκής οργής και αγανάκτησης που προκλήθηκε από την αποκάλυψη των φρικιαστικών εγκλημάτων του αξιωματικού της Ε.Φ., ο οποίος δρούσε ανενόχλητος εξαιτίας της κρατικής-αστυνομικής ολιγωρίας και ανεπάρκειας. 

Δεύτερον, για να μην προκαλέσει ζημιά στο κυβερνών κόμμα καθώς βρισκόμαστε παραμονές των ευρωεκλογών. Δεν ήταν τυχαία, άλλωστε, η συνάντηση του Αβέρωφ Νεοφύτου με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη λίγη ώρα προτού ανηφορίσει για τον λόφο του Προεδρικού ο Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος, αμέσως μετά ανακοίνωσε την παραίτησή του για λόγους πολιτικής ευθιξίας. Εάν, όμως, είχε τη στοιχειώδη ευθιξία ο Ιωνάς Νικολάου θα παραιτείτο ευθύς αμέσως μετά τις αποκαλύψεις, ότι οι καταγγελίες για τις ύποπτες εξαφανίσεις των θυμάτων του Νίκου Μεταξά δεν διερευνήθηκαν επαρκώς από την Αστυνομία και ότι οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί επέδειξαν εγκληματική αμέλεια.   Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε, πάντως, η στάση του Αρχηγού της Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου, ο οποίος επιβεβαίωσε τον κανόνα, ότι η ευθιξία αποτελεί, δυστυχώς, μία άγνωστη έννοια για τους περισσότερους αξιωματούχους αυτού του τόπου. Σαν άλλος Χάρης Γεωργιάδης μάς είπε «εγώ εν τζιαι…», με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να τον παύσει. Το Υπουργικό Συμβούλιο της ερχόμενης εβδομάδας θα είναι και το τελευταίο για τον Ιωνά Νικολάου σε αντίθεση με τον Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος παραιτήθηκε... μένοντας. Ο κ. Γεωργιάδης αναγκάστηκε να ανακοινώσει, τον περασμένο Μάρτιο, την αποχώρησή του από το υπουργείο μετά την κοινωνική κατακραυγή που προκλήθηκε με τη δημοσιοποίηση του πορίσματος για τον Συνεργατισμό, αφού ξεκαθάρισε πρώτα ότι φεύγει, όχι επειδή αποδέχεται ότι φέρει οποιαδήποτε ευθύνη (!), αλλά φεύγει επειδή έτσι... αποφάσισε. Πληροφορώντας μας, παράλληλα, ότι θα εγκαταλείψει το υπουργείο Οικονομικών περί τα τέλη του χρόνου αφού ετοιμάσει τον επόμενο κρατικό προϋπολογισμό του έτους 2020. Σάμπως, και ο διάδοχός του δεν μπορούσε να το πράξει με τη βοήθεια των τεχνοκρατών του υπουργείου, το οποίο, σημειώνεται, διαθέτει ξεχωριστή διεύθυνση που ασχολείται αποκλειστικά με τον κρατικό προϋπολογισμό. Θυμίζουμε, ότι μόλις τον περασμένο μήνα, με ψήφισμά τους στην Ολομέλεια της Βουλής όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, πλην του ΔΗΣΥ, ζήτησαν την παύση του Χάρη Γεωργιάδη από το υπουργείο Οικονομικών.  
 
Για τους φέροντες κομματικές παρωπίδες, που αντί να βλέπουν την πραγματικότητα είναι μονίμως χειροκροτητές της Κυβέρνησης και θαυμαστές της εξουσίας, υπενθυμίζουμε τα εξής: Η 28η Φεβρουαρίου 2014 ήταν μέρα γιορτής για τον Συνεργατισμό. Ήταν η ημέρα που έπεσαν οι υπογραφές στο Υπουργείο Οικονομικών για την πλήρη ανακεφαλαιοποίηση του Συνεργατισμού με το ποσό του €1,5 δισ. από τον κρατικό κορβανά. Βεβαίως, στη συνέχεια δόθηκαν και άλλα πολλά. Την πράξη υπέγραψαν ο κ. Γεωργιάδης, ο φίλος του και πρόεδρος της Επιτροπείας της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Νικόλας Χατζηγιάννης και οι δικηγόροι του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM). Επειδή έχουν τεράστια σημασία αυτά που δήλωνε, τότε, ο Χάρης Γεωργιάδης, παραθέτουμε το περιεχόμενο των δηλώσεών του τη συγκεκριμένη ημέρα που αποκαλύπτουν σήμερα την υποκρισία, τα ψέματα, την ανευθυνότητα και την ανύπαρκτη πολιτική του ευθιξία. Σε δηλώσεις του, λοιπόν, στους δημοσιογράφους αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο Χάρης Γεωργιάδης τόνισε ότι «η σημερινή εξέλιξη επισημοποιεί τη σταθεροποίηση και πλήρη ανακεφαλαιοποίηση του Συνεργατισμού», αναφέρθηκε στη «σιωπηρή αλλά αποφασιστική δουλειά που γίνεται» η οποία, κατά τα λεγόμενά του, φέρνει αποτελέσματα. Ο Χάρης Γεωργιάδης ανέφερε, επίσης, ότι η συμφωνία αυτή, σε συνδυασμό με τη συνέχιση της αναδιάρθρωσης και της διαδικασίας των συγχωνεύσεων «μάς επιτρέπει πράγματι να είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για τον Συνεργατισμό», ο οποίος αποτελεί «σημαντικό πυλώνα της προσπάθειας για επανεκκίνηση της οικονομίας». Βεβαίως, δεν μπορούσε να μην ευχαριστήσει και δημόσια τους δικούς του ανθρώπους στην ηγεσία του Συνεργατισμού, οι οποίοι, όπως μας είπε, έχουν φέρει αποτελέσματα στο σύντομο διάστημα που ανέλαβαν την ευθύνη, αναφερόμενος στον Νικόλα Χατζηγιάννη και την υπόλοιπη παρέα. Καλώντας τους, παράλληλα, να συνεχίσουν με αυτόν τον τρόπο σε όλα τα επίπεδα! Και όντως συνέχισαν...

Όπως οι περισσότεροι έχουμε διαπιστώσει με απαγοήτευση, γεμίσαμε με πολιτικούς που δεν έχουν την τόλμη και το ηθικό ανάστημα να αναλάβουν τις θεσμικές και προσωπικές τους ευθύνες.  
 
*Παρεμπιπτόντως: Το ερώτημα με την τσίπα είναι ρητορικό. 
 
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...