To Top
09:04 Τετάρτη
19 Φεβρουαρίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Αθώοι στα κελιά, μαγικά χέρια σε κόλπα εκατομμυρίων κι ένας δήμαρχος ζητά διεθνή προστασία
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ "Φ" • Αθώοι στα κελιά, μαγικά χέρια σε κόλπα εκατομμυρίων κι ένας...
  08 Δεκεμβρίου 2019, 10:41 μμ  

Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, αξιοποίησαν για πρώτη φορά τη λεγόμενη Κάρτα Φιλάθλου, για να πιάσουν ταραξίες των κερκίδων και τα έκαναν θάλασσα με την πρώτη. Και μετά έχουν παράπονο που όσοι είναι ενάντια στην Κάρτα βρήκαν ευκαιρία να τους τα σούρουν. Ε, καλά να σας κάνουν. Έχουν άδικο; Αλλά, πέραν αυτού, δεν είδα κανέναν να απολογείται σε εντελώς αθώους ανθρώπους που έβαλαν στο κελί και τους εξευτέλισαν. Μασούν τα λόγια τους μόνο. Κάποιοι άνθρωποι πέρασαν μια νύχτα κόλαση κι αυτό δεν επιτρέπεται να περάσει έτσι. Τα γεγονότα πολύ απλά. Οπαδοί της Ομόνοιας στο παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ έκαναν φασαρία, πέταξαν δυο-τρεις καρέκλες και τέτοια. ΚΟΑ και Αστυνομία και ΓΣΠ, προσπάθησαν να συντονιστούν με ταυτοποιήσεις μέσω Κάρτας και καμερών κι εντόπισαν δήθεν τους ταραξίες και τους συνέλαβαν. Τους πέρασαν χειροπέδες, τους κράτησαν στο κελί μια νύχτα, καταγγέλλουν και την εξευτελιστική συμπεριφορά των αστυνομικών, αλλά τελικά, αυτοί που συνέλαβαν δεν είχαν καμιά σχέση με τα επεισόδια. Είναι εντελώς αθώοι οι άνθρωποι.

Κι έχεις τον υπουργό Δικαιοσύνης να λέει ότι ήταν «ατυχείς συγκυρίες», έχεις τον πρόεδρο του ΚΟΑ να λέει ότι «ο ΚΟΑ αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν», αλλά δεν λέει ούτε ποιες είναι οι ευθύνες ούτε πώς τις αναλαμβάνει, έχεις και την Αστυνομία να λέει ότι εμείς κάναμε συλλήψεις με βάση τα στοιχεία που μας έδωσαν… Πώς τα κατάφεραν να τα κάνουν τόσο σαλάτα είναι ακόμα αδιευκρίνιστο. Άξιοι θαυμασμού, πάλι. Αλλά, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το γεγονός ότι κάποιοι αθώοι άνθρωποι πλήρωσαν πολύ βαριά την ανικανότητα όλων των «αρμοδίων αρχών» και τώρα εγκαταλείφθηκαν μόνοι τους να προσπαθούν να συνέλθουν. Τουλάχιστον, ας τους ζητήσει κάποιος συγγνώμη, ας δοθεί μια λογική εξήγηση. Ελπίζω να βρουν καλούς δικηγόρους και να οδηγήσουν την υπόθεση στα δικαστήρια για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους. Φτάνει πια να πληρώνουν οι πολίτες όλες τις βλακείες των «αρμοδίων», που είναι πάντα αθώοι.

Εδώ, θα μου πεις, ψάχνουν να βρουν πώς στο καλό έγινε κι έχουμε ένα σχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με βάση το οποίο κάποιοι επιχειρηματίες θα κερδίζουν επί 20 χρόνια μερικά εκατομμύρια ετησίως περισσότερα από εκείνα που προνοούσε το σχέδιο. Διότι, το Υπουργικό Συμβούλιο του 2008, ενέκρινε ένα σχέδιο, το έστειλε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση κι εγκρίθηκε, αλλά το υπουργείο Ενέργειας εφάρμοσε το σχέδιο τροποποιημένο. Και σήμερα ψάχνουν να βρουν ποιος έκανε το θαύμα του και δεν βρίσκουν ούτε στοιχεία, ούτε φακέλους, ούτε μάρτυρες. Κάποιο μαγικό χέρι έκανε τις ματσαράγκες του και θα πληρώνει φέσι ο κοσμάκης για είκοσι χρόνια. Κάποιοι θα κερδοσκοπούν, κάποιοι μπορεί να απόλαυσαν τις μίζες τους αλλά λογαριασμό δεν έχει να δώσει κανένας. Ψάχνει κι αυτός ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης ο καημένος να βρει άκρη έντεκα χρόνια μετά από τις μαγείες. Οδυσσέα μου, εδώ δεν μας λένε πώς έγινε προχτές η μαγεία να συλλάβουν αθώους ανθρώπους όταν είχαν τους ένοχους στις κάμερες και στα μητρώα της Κάρτας Φιλάθλου και θα σου πουν τι έγινε πριν έντεκα χρόνια;

Μην πάμε, δηλαδή, και στα δημαρχιακά, θα μας στείλουν στους ψυχολόγους. Άλλους τους έταξαν βουλευτιλίκια, άλλους δημαρχίες και αντιδημαρχίες, άλλους τους έκαναν υπουργούς να σιωπήσουν… Είναι κι ένας που δεν βρήκε άλλο τρόπο να αντισταθεί κι έστειλε επιστολή στην Ελίζαμπεθ Σπέχαρ να της εξηγήσει τη ζωτική αναγκαιότητα να παραμείνει το δημαρχείο του αυτόνομο. Ο δήμαρχος Δερύνειας. Της εξήγησε, λέει, πόσο σημαντική είναι για την επαναπροσέγγιση η αυτονομία του δήμου του. Λες και θα το θέσει η Σπέχαρ ως ΜΟΕ στον Αναστασιάδη και στον Ακιντζί. Καλά, που δεν κατάγγειλε την Κυπριακή Δημοκρατία στο Συμβούλιο Ασφαλείας ο δήμαρχος Δερύνειας, να ζητήσει ψήφισμα καταδίκης της κατάργησης του δήμου του. Μα, είναι δυνατό να απευθύνεται δήμαρχος στην Ουνφικύπ και στα Ηνωμένα Έθνη για ένα ζήτημα που αφορά το κυπριακό κράτος και μόνο; Είναι δυνατό να αμφισβητεί την αρμοδιότητα και τη νομιμότητα του κράτους ως να είναι ο δήμος του μια αυτόνομη οντότητα που ζητά διεθνή προστασία; Κι αυτό μάλλον θα περάσει απαρατήρητο. Δεν βαριέσαι. Ό,τι πάθουμε από τα κεφάλια θα το πάθουμε. Κύριε ελέησον τους δούλους σου, να λέμε.

aristosm@phileleftheros.com

Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...