Το έγκλημα άλλαξε στην Κύπρο. Από τις διαρρήξεις πήγαμε στο οικονομικό έγκλημα και κυρίως στο ηλεκτρονικό έγκλημα.

Αυτό ανέφερε στη Βουλή ο Αρχηγός Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου, σχολιάζοντας την αύξηση η οποία παρατηρείται στα σοβαρά εγκλήματα.

Σχολιάζοντας άλλα θέματα τα οποία αφορούν την Αστυνομία κατά την παρουσίαση του προϋπολογισμού του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, ο κ. Παπαθεοδώρου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή έρευνες σε εξέλιξη για το θέμα των παρακολουθήσεων τηλεφώνων ή για την εξαγωγή λογισμικών συστημάτων.

Πολιτογραφήσεις

Για τις έρευνες για το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων, ανέφερε ότι υπάρχει μια ομάδα 12 ανακριτών στο ΤΑΕ Αρχηγείου, που έχει ολοκληρώσει κάποιες υποθέσεις ενώ άλλες είναι σε εξέλιξη.

Χούλιγκαν

Για τα πρόσφατα επεισόδια με χούλιγκαν στη Λεμεσό, ο Αρχηγός είπε ότι έχουν εκδοθεί τρία εντάλματα σύλληψης ενώ γίνονται προσπάθειες ταυτοποίησης άλλων τεσσάρων προσώπων.

Δικαστήριο

Απαντώντας σε ερωτήσεις των βουλευτών, η υπουργός Δημοσίας Τάξεως ανέφερε ότι το νέο κτήριο του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας κόλλησε στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ αφού χρειάζεται η έγκρισή της για παραχώρηση ενός χώρου της.