Υπόδικοι μέχρι την έναρξη της δίκης ενώπιον του Κακουργιοδικείου θα παραμένουν οι τρεις κατηγορούμενοι 44, 22 και 21 ετών αντίστοιχα, για τον φόνο του 55χρονου Θανάση Καλογερόπουλου που διαπράχθηκε το πρωί της 30ής Οκτωβρίου 2023, σε χώρο στάθμευσης παραλιακού εστιατορίου στη Λεμεσό.

 Οι δικηγόροι των τριών κατηγορούμενων καταχώρησαν σε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης του Δικαστηρίου Λεμεσού σε σχέση με την κράτηση των πελατών του, ζητώντας όπως αυτοί αφεθούν ελεύθεροι με όρους. Ισχυρίστηκαν ότι σε βάρος των πελατών τους δεν υπάρχει μαρτυρία που να τους συνδέει με τα επίδικα αδικήματα και κατ’ επέκταση δεν υπάρχει κίνδυνος φυγοδικίας. Υποστήριξαν ακόμη το Δικαστήριο Λεμεσού δεν αξιολόγησε σωστά τη μαρτυρία που προσκομίστηκε ενώπιον του, τονίζοντας ότι οι τρεις κατηγορούμενοι διατηρούν δεσμούς με την Κυπριακή Δημοκρατία. Σημειώνεται ότι ο δικηγόρος του 41χρονου κατηγορούμενου, δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του πελάτη του.

Σε σημερινή απόφασή του, το δευτεροβάθμιο δικαστικό σώμα απέρριψε την έφεση δικηγόρων των κατηγορούμενων, επικυρώνοντας την απόφαση του πρωτοδίκου Δικαστηρίου. Υπενθυμίζεται ότι το Δικαστήριο Λεμεσού κατά την παραπομπή των κατηγορούμενων ενώπιον Κακουργιοδικείου και στο αίτημα κράτησής τους, στηρίχθηκε στον κίνδυνο φυγοδικίας τονίζοντας ότι το δημόσιο συμφέρον για απονομή της Δικαιοσύνης επιβάλλει την κράτηση και των τεσσάρων.

Επίσης, λήφθηκε υπόψη η σοβαρότητα των αδικημάτων που αντιμετωπίζουν καθώς και των ποινών που ενδεχόμενα να τους επιβληθούν, τονίζοντας ότι η πιθανότητα διαφυγής τους από τα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι πέραν από ορατή. Να σημειωθεί ότι στο Εφετείο εκκρεμεί και το αίτημα των κατηγορούμενων όπως η ακροαματική διαδικασία διεξαχθεί σε Κακουργιοδικείο άλλης επαρχίας και όχι της Λεμεσού, λόγω της έντασης και των προπηλακισμών που καταγράφονταν κατά τη διαδικασία των προσωποκρατήσεων. Υπενθυμίζεται ότι η έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας έχει οριστεί στις 23 Ιανουαρίου ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου.