Χειροπέδες σε δύο Ρώσους ηλικίας 41 και 43 ετών φόρεσε το ΤΑΕ Λεμεσού, σε σχέση με υπό διερεύνηση αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομης κατοχής περιουσίας και αδικημάτων νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηρίοτητες. Πρόκειται όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Philenews, για υπάλληλο της γκαλερί και τον σύζυγο της ιδιοκτήτριας του υποστατικού, το οποίο τέθηκε κάτω από το μικροσκόπιο της Αστυνομίας μετά από πληροφορία ότι λειτουργούσε ως βιτρίνα και γινόταν ξέπλυμα χρήματος.

Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται εκτός απροόπτου να οδηγηθούν αύριο το πρωί της Παρασκευής ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για αίτημα προσωποκράτησης τους.

Οι έρευνες σε σχέση με την υπό διερευνώμενη υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος βρίσκονται σε εξέλιξη από μεσημέρι της Πέμπτης. Στην κατοχή του 43χρονου Ρώσου εντοπίστηκε χρηματικό ποσό που αγγίζει τις €160.000. Οι Αρχές διερευνούν κατά πόσο γκαλερί στη Λεμεσό, φαίνεται να λειτουργούσε σαν βιτρίνα, ενώ αναζητούνται τεκμήρια και χρηματικά ποσά σε χρηματοκιβώτια.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Philenews, η Αστυνομία έλαβε πληροφορία τις προηγούμενες ημέρες ότι το συγκεκριμένο υποστατικό, ενδεχομένως να λειτουργούσε με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να νομιμοποιεί έσοδα από παράνομες δραστηρίοτητες. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ κατά τη λήψη των ανακριτικών καταθέσεων από τους δύο Ρώσους, αυτοί δεν έδωσαν ικανοποιητικές εξηγήσεις για την προέλευση των χρημάτων με αποτέλεσμα συλληφθούν με δικαστικά εντάλματα.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το ΤΑΕ Λεμεσού, στο πλαίσιο αξιολόγησης και διερεύνησης πληροφορίας για διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών και αδικημάτων νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, μέλη του ΟΠΕ έθεσαν υπό παρακολούθηση συγκεκριμένο υποστατικό – γκαλερί. Νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, ανακόπηκε αρχικά ο 43χρονος Ρώσος υπάλληλος ο οποίος εξήλθε από το υποστατικό κρατώντας βαλίτσα με το πιο πάνω χρηματικό ποσό. Ερωτηθείς από τα μέλη της Δύναμης για την προέλευση των χρημάτων, ο 43χρονος δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού ενώ οι Αρχές οδήγησαν για κατάθεση και τον 41χρονο σύζυγο της ιδιοκτήτριας της γκαλερί. Ακολούθησε έρευνα στην γκαλερί από τα μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού για εντοπισμό χρημάτων και άλλων τεκμηρίων.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, η υπό διερεύνηση υπόθεση δεν φαίνεται να σχετίζεται με τη 31χρονη κατηγορούμενη Ουκρανή που συνελήφθη και τελεί υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές και φέρεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα ξεπλύματος σχεδόν Є8 εκατομμυρίων.