Στην Αστυνομία κλήθηκε και αναμένεται ότι θα προσέλθει εντός της ημέρας, ο Αρχιμανδρίτης της Μονής Αββακούμ, Πορφύριος, προκειμένου να ανακριθεί ως ύποπτος για τον ξυλοδαρμό της γυναίκας στο προαύλιο του μοναστηριού.

Η αυτεπάγγελτη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Διαχείρισης Υποθέσεων Ευάλωτων Προσώπων (Υ.Δ.Υ.Ε.Π.) που άρχισε μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο που δείχνει μοναχό να κτυπά με ζώνη μια γυναίκα και να φωνάζει «έξω» συνεχίζεται, παρά την άρνηση της Ελένης Ρούσου να προβεί σε καταγγελία εις βάρος του μοναχού.

Η κ. Ρούσου με αναρτήσεις της είχε αναφέρει πως πρόκειται για δικό της λάθος και πως από την επομένη το περιστατικό είχε λήξει.

Ωστόσο η Αστυνομία την κάλεσε για κατάθεση και μάλιστα οι δικηγόροι της είχαν καταγγείλει προσπάθεια των ανακριτών να πείσουν να υπογράψει καταγγελία με πιέσεις.

Στους ανακριτές που διερευνούν το περιστατικό είχε κληθεί και ο ηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Νεκτράριος, ο οποίος επίσης δεν ανέφερε οτιδήποτε βοηθητικό προς τις έρευνες.

Αναμένεται ότι σήμερα ο Αρχιμανδρίτης Προφύριος θα ανακριθεί σε σχέση με τα όσα δείχνει το βίντεο και να δώσει τις δικές του εξηγήσεις, νοουμένου ότι δεν θα κάνει χρήση το δικαίωμα της σιωπής.

Ανάλογα με το αποτέλεσμα της κατάθεσής του θα εξαρτηθεί και η έκβαση της υπόθεσης. Πάντως, ο φάκελος της Αστυνομίας για το περιστατικό του ξυλοδαρμού αναμένεται ότι θα διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη και οδηγίες.