Την πραγματοποίηση εκδήλωσης διαμαρτυρίας την ερχόμενη Πέμπτη, στις 15:30, έξω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις της Βουλής των Αντιπροσώπων, ανακοίνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ.

Σε ανακοίνωση, η συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ αναφέρει ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε πρόοδος όσον αφορά το αίτημα των εργοδοτουμένων αορίστου χρόνου του Δημόσιου και του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα για μονιμοποίησή τους, παρά τις δεσμεύσεις, τις υποσχέσεις και τις σχετικές διακηρύξεις των αρμοδίων.

Αναφέρει επίσης ότι δεν υπήρξε αποκατάσταση της μισθοδοσίας των υπαλλήλων του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα στο σημείο που αυτή θα βρισκόταν αν δεν αναστελλόταν η παραχώρηση προσαυξήσεων για πέντε, συνεχόμενα έτη και ότι δεν υπήρξε αποκατάσταση των επιδομάτων προσωπικού του Δημόσιου και του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα στο 100%, ενώ «συνεχίζεται η άδικη αποκοπή του 15%».

Προσθέτει ότι διεκδικεί πλήρη επαναφορά της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ) στους μισθούς όλων των εργαζομένων, ώστε να καλύπτεται αποτελεσματικά η ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ισότητα των φύλων: Στην τελευταία δεκάδα της ΕΕ η Κύπρος

Επιπλέον, η συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ αναφέρει ότι «το άδικο μέτρο της μείωσης του ύψους της θεσμοθετημένης σύνταξης κατά 0,5% για κάθε μήνα που περιλαμβάνεται στο χρονικό διάστημα από την ημερομηνία έναρξης της παροχής μέχρι και την ημερομηνία συμπλήρωσης της ηλικίας των 65 ετών (συνολικά, 12% αν ο εργαζόμενος αφυπηρετήσει από τα 63 έτη), συνεχίζεται ακόμα και για τις περιπτώσεις εργαζομένων με πάρα πολλά χρόνια υπηρεσίας».

Τέλος, η Συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ αναφέρει πως στην εκδήλωση διαμαρτυρίας προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν και άλλες συντεχνίες και καλεί όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν είναι μέλη οποιασδήποτε (άλλης) συντεχνίας, να παραστούν στην εκδήλωση.